Nieuwe ontwikkelingen op BOXER gebied

Gestart door Ace1, 02/11/2013 | 15:37 uur

pz

Citaat van: Kornet43 op 25/04/2024 | 11:29 uurIn tegenstelling tot Nederland, hebben ze tenminste een kanon op een Boxer, zij hebben geen kruideniers mentaliteit.Wij weten schijnbaar wel hoe het gebruikt moet worden, maar daar heb je niets aan als je niks hebt.

Volgens mij was de Boxer nooit bedoeld om er met een kanon op te gaan racen door het veld. De primaire kerntaak binnen de NL strijdkrachten was een ondersteuningsvoertuig. Ambulance, Genie, Commandopost en een vracht module.

https://www.defensie.nl/onderwerpen/materieel/voertuigen/boxer#:~:text=Boxer%2Dambulance,-Bemanning%3A%2010%3B%201&text=De%20Boxer%2Dambulance%20is%20ingericht,liggende%20en%204%20zittende%20pati%C3%ABnten.

Kornet43

Citaat van: Huzaar1 op 25/04/2024 | 09:50 uurAl die landen met spul waar ze geen benul van hebben hoe het gebruikt moet worden.

Nutteloze verspilling van middelen.
In tegenstelling tot Nederland, hebben ze tenminste een kanon op een Boxer, zij hebben geen kruideniers mentaliteit.Wij weten schijnbaar wel hoe het gebruikt moet worden, maar daar heb je niets aan als je niks hebt.

Huzaar1

Al die landen met spul waar ze geen benul van hebben hoe het gebruikt moet worden.

Nutteloze verspilling van middelen.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Drohnenabwehrboxer für Katar?
https://www.hartpunkt.de/drohnenabwehrboxer-fuer-katar/Anti-drone Boxer voor Qatar?

Een tentoonstelling van het Boxer RCT30 infanteriegevechtsvoertuig op wielen op de stand van de strijdkrachten van Qatar tijdens de DIMDEX 2024-defensietentoonstelling, gehouden van 4 tot 6 maart in Doha, Qatar, suggereert dat de Boxer-exportklant uit het Midden-Oosten komt ( hartpunkt gemeld ) is het meest waarschijnlijk Katar. Dit lijkt des te aannemelijker omdat het voertuig niet op de stand van de KNDS, maar op de stand van de Qatari Armed Forces werd getoond.

De Boxer RCT30 is een machinekanonversie van het voertuig van de fabrikant KNDS Deutschland - voorheen Krauss-Maffei Wegmann - dat ook als een mogelijke kandidaat wordt beschouwd als onderdeel van het project van de Bundeswehr om een ��infanteriegevechtsvoertuig op wielen aan te schaffen. De RCT30, ook wel bekend als "PuBo" (afkorting van Puma Boxer), is een Boxer met dezelfde onbemande koepel als gebruikt op het Puma infanteriegevechtsvoertuig.

Naast het feit dat het emiraat de Boxer RCT30 tentoonstelt op de stand van de strijdkrachten, is een ander configuratiedetail van het voertuig van bijzonder belang: de RCT30-koepel heeft zowel een krachtig als nauwkeurig 30 mm-autocannon dat tijdelijke munitie kan afvuren via hoogontwikkelde doelwitten. optiek. Om drones te kunnen verkennen, is de toren uitgerust met een passieve radiofrequentiesensor. Het apparaat, dat op een schoenendoos lijkt, is gemonteerd op een paaltje aan de linkerkant van de toren.

Op basis van de sensoren die aan de koepel van de Qatari Boxer zijn bevestigd, is het duidelijk dat het een voor drone-verdediging aangepaste variant van de RCT30 is,  die KNDS in de zomer van 2021 voor het eerst liet zien . Wat op zijn beurt aanleiding zou kunnen geven tot speculatie dat de Boxers worden aangeschaft als vervanging voor de 15 Gepard-luchtafweertanks die Qatar in de aanloop naar het WK 2022 van KNDS heeft gekocht en heeft laten moderniseren voor drone-verdediging. Volgens een rapport in het Handelsblatt van 20 juli 2023 heeft de federale overheid deze systemen teruggekocht en aan Oekraïne gegeven.

Als dit waar is, zou de terugkoop kunnen hebben bijgedragen aan een paradigmaverschuiving in het exportbeleid van de federale overheid. Tot op heden heeft Duitsland het standpunt ingenomen geen militair materieel te leveren aan de landen die betrokken zijn bij de oorlog in Jemen, waaronder Qatar. Eind 2023 had de federale regering al een soortgelijke aanpak gevolgd met Saoedi-Arabië en voor het eerst wapenexporten goedgekeurd, waaronder Iris-T-raketten om de Saoedische Eurofighters te bewapenen. Waarnemers zijn van mening dat de Saoedische inspanningen ter verdediging tegen de Houthi-raketten, die de militie sinds oktober 2023 op Israël heeft afgevuurd, een sleutelrol hebben gespeeld in de verandering in het exportbeleid. Hetzelfde had met Qatar kunnen gebeuren als het land de cheeta's daadwerkelijk had opgegeven voor Oekraïne en daarmee in het belang van de Duitse veiligheidsbelangen had gehandeld. Een perswoordvoerder van het federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatbescherming, dat verantwoordelijk is voor het afgeven van wapenexportvergunningen, wilde op 24 januari 2024 geen antwoord geven op een gerelateerde vraag van hartpunkt, erop wijzend dat "de federale regering geen commentaar geeft op wapenexportbesluiten in individuele gevallen".


Op basis van de sensoren die aan de koepel van de Qatari Boxer zijn bevestigd (aangegeven met een rode cirkel), is het duidelijk dat het om een ��variant van de RCT30 gaat die is aangepast voor drone-verdediging.

Meer boksers voor Qatar?
Interessant is dat naast de anti-drone-bokser op de stand van de Qatarese strijdkrachten er dit jaar nog een bokser werd tentoongesteld op de DIMDEX. Bij de stand van het Britse leger stond er nog een in de kleuren van de Union Jack en de vlag van Qatar.

In de Amerikaanse handelspublicatie Breaking Defense wordt een vertegenwoordiger van het Britse Ministerie van Defensie geciteerd: "Qatar is op zoek naar een 8x8 infanteriegevechtsvoertuigplatform en wij stellen de Britse Boxer voor". Volgens het artikel Breaking Defense zou een mogelijke deal tot stand komen via een dochteronderneming van ARTEC GmbH, die de ARTEC-aandeelhouders Krauss-Maffei Wegmann, Rheinmetall Landsysteme en Rheinmetall Defense Nederland 2023 onder de naam ARTEC Boxer UK Ltd. opgericht,  meldt hartpunkt .

De Golfstaat heeft enige tijd geleden aangekondigd dat hij infanteriegevechtsvoertuigen op wielen wil aanschaffen. In december 2019 werd zelfs een Memorandum of Understanding gesloten met het Franse deel van KNDS (toen nog opererend onder de naam Nexter) voor de aanschaf van 490 VBCI infanteriegevechtsvoertuigen op wielen. Deze intentieverklaring is echter nog niet gevolgd door een aanbestedingscontract.

De presentatie van de Britse bokser zou kunnen betekenen dat de race nog open is en dat Qatar mogelijk zelfs de derde grootste gebruiker van boksers kan worden, na Duitsland en Groot-Brittannië.

Master Mack

Citaat van: Huzaar1 op 11/04/2024 | 16:50 uurJongens, niet zo zeuren, natuurlijk komt er een kanon op de boxer. Duurt blaartrekkend lang doordat de CDLS al het geld aan andere dingen heeft besteed en wil besteden en de rationaliteit steeds op een andere manier binnen moet komen druppelen. 
Kunnen we de CDLSK niet met een kluitje in het riet sturen ;D

Huzaar1

Jongens, niet zo zeuren, natuurlijk komt er een kanon op de boxer. Duurt blaartrekkend lang doordat de CDLS al het geld aan andere dingen heeft besteed en wil besteden en de rationaliteit steeds op een andere manier binnen moet komen druppelen. 
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Citaat van: Master Mack op 11/04/2024 | 12:16 uurHet enige wat ik weet is dat er een testplatform is met 35mm kanon. Maar of dit voor onze Boxers realiteit gaat worden en/of we gewoon wat van de plank gaan kopen geen idee.
;)  is natuurlijk wel positief dat het getest wordt/is.

afwachten dan maar.

Master Mack

Het enige wat ik weet is dat er een testplatform is met 35mm kanon. Maar of dit voor onze Boxers realiteit gaat worden en/of we gewoon wat van de plank gaan kopen geen idee.

Harald

Citaat van: Master Mack op 11/04/2024 | 08:30 uurBestel maar bestel maar bestel maar

hahahaha... misschien nog wachten op een 35mm NL versie ?  :hrmph:
of komt deze niet ?


Harald


Harald

600A-Generatoren für die neuen Boxer
https://esut.de/2024/04/meldungen/48687/600a-generatoren-fuer-die-neuen-boxer/

(artikel vertaald via Google Maps)
De door Boxer beschermde transportvoertuigen, die nu in productie zijn, zullen worden uitgerust met versterkte generatoren. Volgens een verklaring van Vincorion heeft KNDS Duitsland onlangs een raamovereenkomst gesloten met het technologiebedrijf voor de levering van 700 boordstroomgeneratoren voor de Boxer. Daarom levert Vincorion ruim 700 Electric Power Generator EPG husky VW 600 met een bestelwaarde van 12 miljoen euro.

"Het leveren van de generator voor de Boxer is een zeer belangrijke opdracht voor ons", zegt Dr. Stefan Stenzel, algemeen directeur van Vincorion. "Dit laat ons zien dat de vraag naar de bokser hoog blijft. Maar het laat ook zien dat fabrikanten van moderne militaire technologie vertrouwen op componenten van Vincorion en hun voertuigen ermee uitrusten."

Vincorion beschrijft de nieuwe EPG husky VW 600-generator als een watergekoelde boordstroomgenerator voor alle toepassingsscenario's. In de Boxer kan hij de stroomvoorziening voor het voertuig en de verschillende missiemodules verzorgen. Hij levert een stroomsterkte tot 600 ampère (let op: komt overeen met maximaal 16,8 kW) en is daarmee ook voorbereid op toekomstige eisen. Er is een nieuwe digitale spanningsregelaar geïntegreerd, waardoor de generator kan worden aangepast voor verschillende toepassingen.

"De nieuwe generator past precies in de inbouwruimte van de voertuigen", legt Stenzel uit. Het zou daarom mogelijk zijn om naast alle nieuwe voertuigen ook bestaande voertuigen ermee uit te rusten als de vraag naar prestaties groeit. Het vorige model, de SF 217, had 370 ampère, in de nieuwe versie werd dit verhoogd naar 600 ampère. "Moderne militaire technologie vereist meer energie, ook voor communicatie en airconditioning. Wij zijn specialisten in militaire energievoorziening. Of het nu gaat om de stroomvoorziening van geavanceerde elektronica of om radarsystemen: onze generator levert betrouwbaar de benodigde energie."

De temperaturen in het koelcircuit kunnen aanzienlijk stijgen zonder de prestaties te beïnvloeden. Bovendien is de generator waterdicht volgens beschermingsklasse IP 67. "De generator lijdt nauwelijks verliezen door wisselende omgevingstemperaturen. Dat betekent: hij levert altijd de volle prestaties", benadrukt Stenzel.

De Boxer is al getest met de versterkte generator. De EPG husky VW 600 heeft zijn betrouwbaarheid bewezen tijdens intensieve rijtests in zowel Groot-Brittannië als Australië , schrijft Vincorion. Zelfs op lange ritten leverde de generator stabiele prestaties over meer dan 1.000 kilometer – een basisvereiste voor middelgrote krachten.

Volgens Vincorion wordt de EPG husky VW 600 vervaardigd in de fabriek in Essen, die ook generatoren produceert voor de Leopard 2 hoofdgevechtstank en het Puma infanteriegevechtsvoertuig. Sommige onderdelen, zoals mechanische componenten, zijn afkomstig van het hoofdkantoor van het bedrijf in Wedel. Vincorion heeft in de vestiging in Essen een aanzienlijke expertise opgebouwd op het gebied van generatoren; dit vormt de basis voor deze grote order. Door de order verwacht het bedrijf ook extra geschoold personeel aan te kunnen nemen.

Vincorion verwacht verdere orders voor toekomstige Boxer-projecten, zodat in totaal ruim 1.000 generatoren worden verwacht. Dit demonstreert de prestaties van de militaire energiesystemen van het bedrijf, ook in gepantserde voertuigen.

De nieuwe generator kan ook worden gebruikt voor bestaande Boxers om in de energiebehoefte van de elektronica te voorzien. Omdat de inbouwruimte dezelfde is als die van het vorige model SF 217, zou vervanging puur mechanisch gezien geen probleem zijn. Wel zouden een deel van de kabels en de generatorbesturing aangepast moeten worden.

Huzaar1

Citaat van: Harald op 22/03/2024 | 08:19 uurOk, Ik had gedacht dat als je een doel "gemarkt" had, deze dan ook geselecteerd bleef. Ook al zou het doel weg rijden.
Dat zou doelselectie en het verder zoeken en kijken naar andere doelen wat makkelijker maken.
Wat voor de doorontwikkeling..  ;) 

Haha nee, nee nee. Het is geen apache. Zo werkt schutteren niet op een voertuig.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Citaat van: Huzaar1 op 21/03/2024 | 16:45 uurAuto tracking hebben we niet op vtgen. Dat is iets van lucht.  Zulke systemen komen wel, in de T-90's heb ik dat wel gezien, op sommige gebieden zijn Russen wat verder merkte ik hiermee op.

Ok, Ik had gedacht dat als je een doel "gemarkt" had, deze dan ook geselecteerd bleef. Ook al zou het doel weg rijden.
Dat zou doelselectie en het verder zoeken en kijken naar andere doelen wat makkelijker maken.
Wat voor de doorontwikkeling..  ;) 

Harald