De strijd tegen IS

Gestart door KapiteinRob, 26/09/2014 | 09:08 uur

A.J.

Tsja...

Citaat
Sources among the Turkish-backed Free Syrian Army are telling me the offensive to capture the city of Manbij from the YPG/SDF is set to begin. Some of the forces a short while ago.

https://twitter.com/Elizrael/status/1077595655667892226

Citaat
#UPDATE: large number of #Turkish forces cross the border into #Syria from #Turkey. Offensive agianst YPG set to take place soon. -Gage

https://twitter.com/IdeologyWars/status/1077608712351637504

Parera

Citaat van: DvdW op 25/12/2018 | 18:02 uur
Op Twitter wordt al gesproken over konvooien van het Turkse leger doe de grens met Syrië nabij Jarabulus oversteken  ter voorbereiden op offensief tegen de YPG. Zie  https://twitter.com/IdeologyWars/status/1077608712351637504?s=19

Klopt, er zou door een leider van een van de groeperingen bevestigd zijn dat een offensief gaat plaats vinden tegen de Koerdische YPG. Erdogan zou Frankrijk gewaarschuwd hebben dat het ''voor niemand goed is'' als ze de koerden verdedigen. De Russen hebben wel aangegeven dat ze hun Syrische vrienden niet gaan helpen bij het offensief om Turkije te vriend te houden.

Citaat
#Syria #EasternEuphrates
Asalat wal Temniyah and a commander from Jaysh al-Islam confirmed the start of the operation against #YPG. Anyway, an al-Hamza Brigade commander denies such statements. General confusion among #FSA groups now.

Via twitter.com @Kyruer

DvdW

#2729
Op Twitter wordt al gesproken over konvooien van het Turkse leger die de grens met Syrië nabij Jarabulus oversteken  ter voorbereiden op offensief tegen de YPG. Zie  https://twitter.com/IdeologyWars/status/1077608712351637504?s=19
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Sparkplug

Er wordt nog net niet tegen de Koerden gezegd: "So long suckers"  :sick:
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Mourning

Nou, dan ben je niet de enigste kan ik je vertellen...

Het is wachten op het moment dat de Koerden in het noorden van Syrie:

1. door Turkije worden aangevallen, onder het motto van terrorismebestrijding en/of
2. om het onder sub.1 genoemde te voorkomen zich gedwongen voelen om zich te onderwerpen aan Assad in ruil voor uiterst minimale tegemoetkomingen (lees: men mag de bode van de griffier van de laagste rechtbank lokaal kiezen of in groep 1 van de kleuterschool mag men Koerdisch spreken), terwijl het regime zijn gezag weer 100% zal laten gelden, inclusief bruto vervolging en onderdrukking van iedereen die ook maar het geringste van een andere mening heeft en/of
3. als men er niet met Assad uitkomt men vol in het vizier van het Syrische leger komt en de daarbij gepaard gaande zware oorlogsmisdaden en/of
4. door zowel Assad als Turkije vol aangevallen worden en worden opgedeeld onder het motto van terrorismebestrijding

Leuke keuzes! Hey, Koerden, bedankt voor de steun tegen IS en sterfse verder! Mazzl.

Nu begrijp ik dat er in de internationale handel en wandel sprake is van (noodzakelijke) "Realpolitik", maar dit is m.i. wel heel, heel cynisch en ik zou niet weten waarom er geen alternatief beleid mogelijk is waarbij "onze" bondgenoten (lees: de Koerden, NIET de Turken, want ik heb moeite hen nog als bondgenoten te zien) niet massaal de lul zijn van diverse despotische en autocratische/anti-democratische actoren in de regio aldaar.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

DvdW

Bah, krijg hier een hele vieze smaak van...
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

artemivanov

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1077064829825966081?ref_src=twsrc%5Etfw

Citaat van: Donald J. Trump (@realDonaldTrump)@RT_Erdogan of Turkey has very strongly informed me that he will eradicate whatever is left of ISIS in Syria....and he is a man who can do it plus, Turkey is right "next door." Our troops are coming home!
24 december 2018

Lex

Kamerbrief: Nederlandse bijdrage aan de anti-ISIS coalitie en de brede veiligheidsinzet in Irak in 2019 (artikel 100-brief)

De brief;

Bijlage: NL inzet in Irak in 2019

Kamerstuk, 14-09-2018

Parera

Nederlandse F-16's weg uit Irak en Syrië

Eind dit jaar stopt de inzet van Nederlandse F-16's tegen Islamitische Staat in Irak en Syrië. De bijdrage met F-16's liep eind dit jaar al af en het kabinet heeft nu besloten die termijn niet te verlengen. Volgens het kabinet verschuift de Nederlandse inzet van offensief optreden tegen IS naar het versterken van de veiligheidssector in heel Irak.

Er blijven enkele tientallen Nederlandse militairen in Irak. Vijftig van hen worden ingezet voor trainingen aan het Iraakse leger. De Nederlanders moeten de Irakezen helpen om gebieden veilig te houden die op IS zijn heroverd. Verder blijven militairen special forces opleiden en Nederland draagt ook met militairen en civiele experts bij aan een NAVO-missie in Irak en aan de training van Peshmerga's, Koerdische strijdkrachten.

Het kabinet benadrukt dat het einde van de militaire strijd tegen IS in zicht lijkt, maar dat tegelijk IS zich in Irak heeft omgevormd tot een ondergrondse groepering die vooral een bedreiging blijft door aanslagen. Nederland wil meehelpen aan een "duurzame overwinning" op IS.

Het kabinet wil verder met twintig man bijdragen aan een EU-missie in de Sahel. Op 1 mei begint de afbouw van de bijdrage aan de VN-missie in Mali.

[Bron: NOS ]

Poleme

#2721
Citaat van: Zander op 22/05/2018 | 20:14 uur
Hebben de Israëli's eigen software in het toestel gebruikt of gebruiken zij exact de zelfde soft- en hardware als iedere andere F35 gebruiker?
Hun F-35I's gebruiken voorlopig zoveel mogelijk het standaard F-35A soft-, en hardware pakket.
Het hardware en software avionica pakket in de F-35 vormt een veel meer integrale architectuur dan in bijvoorbeeld in de F-16C met zijn aparte (federale) systemen die met elkaar verbonden zijn via een databus 'snelweg'. 
Dus je kunt niet of veel moeilijker deel-hardware of software er uit laten en vervangen door eigen fabrikaat.

De Israeli's bedwongen eigen radio's, datalinks en EOV / EW (Electronic Warfare) systemen.
In elke F-35 zit standaard een steelse Multifunctional Advanced Data Link (MADL).    Dit werkt niet met UHF, HF of VHF radio's maar met in totaal zes Ku-band AESA / phased array antennes.   Dit valt niet te verwijderen, want volledig integraal, dus krijgen de F-35I Adir's nog een extra specifiek Israeli's datalink systeem erbij.
Maar hierdoor kunnen de F-35I's nu wel netwerk centrisch samen opereren met bijvoorbeeld NAVO F-35's als dat vereist is.
Niet Israelische F-35's hebben ook 2 datalinks, onder druk van de US Marine Corps wordt in Amerikaanse F-35's naast het MADL ook een Link 16 datalink toegepast.
Idem dito voor de UHF, HF, SATCOM radio's.

Eerst was men van plan om de complete Integrated Core Processors (ICP's) van de F-35A te verwijderen en eigen ICP 's te installeren.
Maar dat is niet alleen veel te duur, maar ook onmogelijk.
De huidige F-35 ICP's hebben een 2 niveau's architectuur.  Het 'onderste' deel beslaat o.a. de zelf-bescherming (EOV), Low-Oberservability (steelsheid), flight control (besturing);  Communications Navigation & Identifcation systemen en sensor management.  Dit deel is alleen toegankelijk voor het JSF Joint Program Office en LockheedMartin.
Het 'bovenste' deel bestaat o.a. uit dreiging bibliotheken, stores (wapens) management, etcetera.   En dit gedeelte is voor klanten wel toegankelijk.
Terwijl de Amerikanen nog aan het worstelen zijn met hun Threat Data Files, is Israel hierin al verder.  Aanpassingen in het stores management system zorgen voor integratie van wapens van eigen bodem of derden.
In de nabije toekomst zal Israel naast de standaard ICP's ook een eigen zeer krachtige General Purpose Processor (GPP) gaan inbouwen, dit maakt deel uit van het Integrated Modular  Avionics (IMA, Ima is Hebreeuws voor moeder) pakket.  Het IMA, een modulaire 'moeder' hardware en gedeeltelijk software 'duplo blokkendoos' zal ook worden toegepast in Israelische UAV's, schepen etcetera om kosten te drukken.   In het GPP zullen dan verschillende 'apps' geïmplementeerd worden, zodat de F-35I Adir nog meer vaardigheden zal krijgen.

De huidige F-35I Adir's hebben ook het standaard aangebrachte Radar Absorbent Material (RAM) pakket dat circa 650 kg weegt.
Als in de toekomst de Low Observable (LO) vaardigheden van deze RAM irrelevanter worden, dan zal een groot deel worden verwijderd.
Israel zal in hun eigen GPP dan meer EOV en cyber-warfare capaciteiten gaan toepassen.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

Ace1

Citaat van: Zander op 22/05/2018 | 20:30 uur
Vandaar dat deze wel meteen combat ready zijn. :silent:

En als ik het goed weet hebben de  Israëli's ook niet de stealth verf of lak erop zitten. Dat was een behoorlijke vermindering van het gewicht weet alleen niet meer of het nu 600kg of 900kg was met gewichtsafname.

Zander

Citaat van: Ace1 op 22/05/2018 | 20:21 uur
De Israëli's hebben bij de aanschaf van de F35 in het contract kunnen bedwingen dat zij hun eigen  software in de F35 kunnen gebruiken.
Vandaar dat deze wel meteen combat ready zijn. :silent:
People are sheep

Ace1

Citaat van: Zander op 22/05/2018 | 20:14 uur
Hebben de Israëli's eigen software in het toestel gebruikt of gebruiken zij exact de zelfde soft- en hardware als iedere andere F35 gebruiker?

De Israëli's hebben bij de aanschaf van de F35 in het contract kunnen bedwingen dat zij hun eigen  software in de F35 kunnen gebruiken.

Zander

Hebben de Israëli's eigen software in het toestel gebruikt of gebruiken zij exact de zelfde soft- en hardware als iedere andere F35 gebruiker?
People are sheep