Amsterdam wil van marine af!!

Gestart door kleine ellen, 08/10/2003 | 17:14 uur

KapiteinRob

Citaat van: Enforcer op 13/01/2008 | 14:07 uur
Keuringen zouden ook in het CMH kunnen plaatsvinden.

Ben ik het niet mee eens; het zou m.i. een te grote toeloop  betekenen voor het CMH. Daarbij ligt MKAD redelijk goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Al zou ik er geen problemen mee hebben MKAD te sluiten en het DWS op een andere plaats, min of meer centraal in hetr land "naast" een NS station, te vestigen.

Enforcer

Keuringen zouden ook in het CMH kunnen plaatsvinden.

mikemans

zowel de regering als de gemeente raad van amsterdam en de leiding van de marine zijn in de 5 tussenliggende jaren al weer verschillende malen vervangen. Het terein is er na de grote uitverkoop van Kamp nog steeds. Het heeft zo'n vaart dus niet gelopen.

Apies

Toch een opmerking. Buiten de genoemde punten zou ik nog de volgende willen toevoegen, wat volgens mij echt geld gaat kosten en dat is: keuringen zouden dan weer per onderdeel plaats moeten vinden en niet, zoals nu, centraal. Er zou dus gebouwd moeten worden en er moeten weer hoofden/CDT's komen etc. Sluiten van de kazerne zal dus ook geld gaan kosten.

Eerst alles centraliseren, goede zaak overigens, om daarna de boel weer te decentraliseren!

Maar, het is en blijft een feit, de gemeente Amsterdam wil het complex heel graag hebben. Waarom weet ik niet want de hele dag treinen en auto's langs je huis horen denderen lijkt mij niet echt fijn  :-\

Ton de Zwart

En er zijn nog meer argumenten die een rol behoren te spelen.  Amsterdam is inderdaad een rode stad.  Socialisten zijn altijd zo sociaal bewogen, behalve als het ze niet goed uitkomt. Wat te denken van al die gezinnen van defensiepersoneel dat in en om Amsterdam woont, en dient op Kattenburg.  Hun gezinnen zijn in Amsterdam "thuis"de parners hebben er veelal hun werkkring en de kinderen zitten er op school, en het gezin heeft er de sociale bindingen.  Het komt B&W goed uit i.v.m. woningbouwruimte en gelijk de Marine een hak te kunnen zetten, dat pik je even mee natuurlijk, en de sociale problemen die je voor een groot aantal gezinnen hiermee oproept doen dan even niet ter zake....

mike0021

Beste Mourning,

Die redenering van jou lijkt heel logisch, maar is het niet. De marine kazerne Amsterdam (MKAD) moet blijven om de volgende redenen:
1. De keuringen voor de gehele krijgsmacht vinden er plaats, deze kunnen niet allemaal naar Den Helder maar moeten naar een centrale plaats in het land. Er moeten nieuwe complexen worden gebouwd en dat kost geld.
2. Op MKAD wordt nu druk gebouwd: SMD wordt gehuisvest, een bedrijfsrestaurant wordt gebouwd en de Marechaussee gaat een eigen "kazerne" binnen de marinekazerne bouwen. Dit weer afbreken kost de krijgsmacht heel veel geld.
3. De gemeente Amsterdam is zoals bekend links en tegen Defensie. Zij grijpen alles aan om de KM weg te krijgen, net zoals ze dat bij de KL is gelukt (Kol. Six kazerne). Woningnood is er al jaren en de gemeente laat alleen maar kantoorcomplexen bouwen die veel geld opleveren maar alleen leeg staan. MKAD is vrij klein en je kunt er minder huizen bouwen dan langs het IJ waar de gemeente alleen maar kantoren heeft neergezet. Geld verdienen is al eeuwen het devies en het liefst over de rug van Defensie.
4. Zichtbaarheid. De KM verbannen naar een oord waar niemand komt (behalve om naar Texel te gaan) is makkelijk, maar betekent dat er helemaal geen marinemensen meer in de rest van het land wonen.

Met andere woorden. Als je gemeente Amsterdam woningen wil bouwen, lijkt me dat goed, maar laat ze eerst hun werk beter doen. Dus de kantoren die nu worden gebouwd naar Amsterdam CS ombouwen tot woningen (300.000 m2 vrij), IJburg weer op gang helpen want als er geen huizen worden gekocht, wordt er niet gebouwd. En in de toekomst woontorens bouwen ipv terreinen inpikken en vervolgens weer op dezelfde kortzichtige manier verder gaan, zoals ze de afgelopen 50 jaar hebben gedaan.

Mourning

#2
Zolang het defensie geen geld, middelen of banen kost heb ik er geen probleem mee, beter nog het zorgt voor een verdere concentratie van activiteiten van de KM. Amsterdam MOET woningen bouwen, de woningnood is echt enorm, samen met Amsterdam is de regio Utrecht -Zeist de moelijkste regio in Nederland. Voorbeeld:

Als ik in gemeente De Bilt 8 km ten oosten van Utrecht als alleenstaande starter een woning zou willen en ik heb een normaal inkomen dan mag ik 9 jaar wachten!!! In Utrecht 8 jaar en in Zeist ongeveer hetzelfde. Voor eensgezinswoningen respectievelijk: 16 jaar ( :o :o :o), 12 en 10 jaar. Kopen is voor heel veel mensen (vooral alleenstaande starters) absoluut onbetaalbaar geworden en particulier huren is ECHT onbetaalbaar (huren van Eur 900,-- zijn dan heel normaal voor een flatje). ER MOET GEWOON ECHT WAT GEBEUREN ZO SIMPEL IS HET.

Regards,

Mourning 8)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

kleine ellen

Amsterdam wil van marine af
08 oktober 2003, 13:55:07

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam gaat er bij het kabinet op aandringen het marineterrein in de hoofdstad te verhuizen naar Den Helder. Het terrein in de binnenstad leent zich prima voor de bouw van ongeveer duizend woningen, zo maakte de gemeente woensdag bekend.

Amsterdam wil tussen 2010 en 2030 circa 50.000 woningen bouwen. Amsterdam werkt hierbij samen met de gemeente Den Helder. Gelet op het verlies aan arbeidsplaatsen in Den Helder als gevolg van bezuinigingen pleit de gemeente Amsterdam ervoor om het merendeel van de arbeidsplaatsen van het marineterrein over te hevelen naar die stad. Het marine-etablissement is eigendom van de rijksoverheid.

Het initiatief van de verhuizing was afkomstig van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland, maar die trok zich dinsdag plotseling terug. Amsterdam, Den Helder en de provincie zouden aanvankelijk samen een brief sturen naar de Tweede Kamer. VVD-wethouder Dales van economische zaken van Amsterdam was tegen het besluit om de brief mede te ondertekenen.

De gemeente Amsterdam zoekt voor de bouw van extra woningen vooral ruimte in de bestaande stad. Het marineterrein is goed bereikbaar per openbaar vervoer en ligt nabij belangrijke centrumfuncties. Bovendien is de locatie aan het water aantrekkelijk en maakt het deel uit van het transformatiegebied in het oosten van de stad waar veel nieuwe woningen en kantoren verrijzen.

Op het marinecomplex werken momenteel ongeveer zeshonderd mensen. Op het terrein bevinden zich onder meer de audiovisuele dienst van de marine, de technische school en een keurings- en selectiecentrum voor de krijgsmacht.
Ik ben benoemd tot bescherm vrouwe van de TANKS :D :D !!!