Aanslagen in Brussel 22-03-2016

Gestart door Mourning, 22/03/2016 | 10:02 uur

Poleme

#93
Inderdaad Frits en Ayaan.  Maar geen Scheffer en Cliteur.   
Paul Scheffer publiceerde in 2000 "Het Multiculturele Drama", waarin het multicul ideaal onderuit werd gehaald.
In 2007 schreef hij " Het land van aankomst".
Citaat hieruit: Als een enigszins beheerste opvang van vluchtelingen, gezinsherenigers en arbeidsmigranten onmogelijk blijkt en gelijktijdig een goede inburgering in de samenleving niet echt lukt, dan zal vroeg of laat de kritische grens worden bereikt van wat sociaal en cultureel aanvaardbaar is.
Scheffer was in zijn studententijd lid van de Communistische Partij Nederland (CPN) en werd daarna (prominent) lid van de PvdA.
Ben je lid van de PvdA, dan mag je zonder problemen de Marokkanen kut-Marokkanen noemen.
En PvdA kamerlid Hans Spekman zei ooit eens: we moeten Marokkaanse jongeren vernederen.
Ter verduidelijking, hij had het specifiek over de raddraaiers.    Maar ook hij kwam ermee weg, blijkbaar mag je als linkse meer dan een rechtse bal.

Paul Cliteur is een VVD-er met een uitgesproken mening over de multicul samenleving.
Trad vroeger ook op in het TV programma Buitenhof.  Trok zich echter terug, want hij werd gedwongen om zijn toon te matigen.  Want er waren er die hem als racist zagen en ze vonden dat hij stigmatiseerde.

Nummer 3 en 4 zijn respectievelijk Pim Fortuyn en Theo van Gogh.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

Mourning

Citaat van: Poleme op 28/03/2016 | 12:35 uur

In de jaren negentig kregen we vervolgens een intellectueel buitenbeentje, een voormalig asielzoekster die het ver schopte, een sociaal wetenschapper en een luidruchtig publicist die dezelfde boodschap verkondigden.
Het buitenbeentje werd uitgerangeerd op een Brussels zijspoor.  De asielzoekster werd door het slijk gehaald en naar de VS gepest.   De sociaal wetenschapper en publicist werden bruut letterlijk en figuurlijk monddood gemaakt.

Ok.. gokje, maar bedoel je hier respectievelijk:

1. Frits Bolkesteijn
2. Ayaan Hirshi Ali
3. Paul Scheffer en
4. Paul Cliteur (fantastisch vent trouwens)?


"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

ARM-WAP

Het lijkt erop alsof wat ik reeds lang vermoedde (mogelijks samen met vele anderen) werkelijkheid lijkt te worden...
Dat er dus een
- hele reeks islamieten IS sympathisanten zijn,
- dat een deel daarvan zich organiseert in een groep,
- dat er mss zelfs sprake kan zijn van netwerken
- en dat sommigen wel degelijk aanslagen beramen, dan wel plegen in het hart van West-Europa...

En dan laten onze "volksvertegenwoordigers" op nationaal en Europees niveau zomaar eventjes meer dan 1 miljoen "vluchtelingen" binnen zonder al te veel en degelijke identiteitscontroles uit te voeren.
Daarbij komt dan ook nog eens dat ze niet eens van buitenaf moeten komen: de meesten die nu geidentificeerd zijn, hadden reeds een paspoort van een EU-lidstaat.
De vijand leeft dus wel degelijk in ons midden.

En dat is hier ook nog eens duidelijk het geval:
http://nieuws.vtm.be/binnenland/95110-sharia4belgium-eist-vrijlating-belkacem

Ace1

Twee huiszoekingen in Kortrijk na aanslagen Brussel leveren niets op

Het parket en de politiezone Vlas hebben zondag twee huiszoekingen verricht in Kortrijk na een tip van de federale politie. Dat meldt het West-Vlaams parket, afdeling West-Vlaanderen.

Het parket en PZ Vlas werd ingelicht over een "melding van terreurdreiging in Kortrijk" door de federale politie. Het parket wil geen verdere informatie geven. Er werd geen risico genomen na de aanslagen van 22 maart in Brussel en er werd onmiddellijk een gerechtelijk onderzoek gestart.

De huiszoekingen leverden vooralsnog niks op, zegt het parket. Er is wel verhoogde waakzaamheid op de Paasfoor, waar de politie met een snuffelhond patrouilleerde.

http://www.demorgen.be/binnenland/twee-huiszoekingen-in-kortrijk-na-aanslagen-brussel-leveren-niets-op-b876fdf2/

Ace1

Terreurverdachte Fayçal Cheffou vrijgelaten

Terreurverdachte Fayçal Cheffou (30) is opnieuw op vrije voeten. Dat meldt het federaal parket. Cheffou werd gezien als de derde verdachte van de aanslagen in Zaventem, de beruchte man met de witte jas en het hoedje. De aanwijzingen die leidden tot zijn aanhouding konden volgens het parket niet bevestigd worden door het onderzoek. Bijgevolg werd hij door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

Cheffou werd donderdag in de vooravond samen met twee andere personen opgepakt voor de gebouwen van het federaal parket in Brussel. Er werd een huiszoeking uitgevoerd in zijn appartement, maar daar werden geen wapens of explosieven gevonden.

Hij zou zich eerder hebben uitgegeven voor onafhankelijk journalist en hij zou in het Maximiliaanpark in Brussel tijdens het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis Syriëstrijders geronseld hebben.

De taxichauffeur die de drie terroristen vervoerde naar Zaventem en na de aanslagen de politie alarmeerde, duidde Cheffou aan in een line-up. Hij meende hem te herkennen als de 'man met het hoedje'.

"De aanwijzingen die geleid hebben tot zijn aanhouding konden niet bevestigd worden door het onderzoek. Dientengevolge werd betrokkene vrijgelaten door de onderzoeksrechter", luidt het echter bij het parket. De verdachte is dus opnieuw op vrije voeten

Meer info volgt.

http://www.demorgen.be/binnenland/terreurverdachte-faycal-cheffou-vrijgelaten-b9bf7c3e/

Ace1

Vierde terreurverdachte Rotterdam is Algerijn

De vierde verdachte die zondagavond bij een grote anti-terreuractie in Rotterdam is aangehouden, is eveneens een Algerijn. Dat laat het Openbaar Ministerie weten aan het AD. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Van de andere drie verdachten was de identiteit zondag al bekend: twee Algerijnen en een Fransman. Die laatste zou Anis B. (32) zijn en gezocht worden door de Franse justitie in verband met een vorige week opgerold terreurplot in een voorstad van Parijs.

Het waren de Fransen die de Nederlanders vrijdag vroegen Anis B. aan te houden. De Nederlandse politie en geheime dienst AIVD traceerden B. in Rotterdam en observeerden hem twee dagen lang. Toen hij maandagmiddag naar buiten kwam vanuit een flatwoning aan de Burgemeester Meineszstraat in Rotterdam, werd hij op straat gearresteerd. Volgens de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb was hij daarbij in het gezelschap van twee van de Algerijnen. Een derde Algerijn werd later op de dag, ook op straat gearresteerd.

Explosieven of wapens
De politie koos nadrukkelijk voor arrestaties op straat omdat het niet kon uitsluiten dat er explosieven of wapens in de woningen aanwezig waren. Bij een arrestatie door de Franse politie van Reda Kriket, bij wie het nummer van Anis B. werd gevonden, werd geschoten. B. en Kriket reisde samen af naar Syrië. Kriket wordt gezien als één van de grote mannen achter de aanslagen in Parijs.

Kriket werd in juli 2015 op een groot terreurproces in Brussel veroordeeld tot 10 jaar cel. Op dat proces stonden 32 Syriëstrijders en ronselaars terecht. Eén van de opvallendste namen is Abdelhamid Abaaoud, bedenker van de aanslagen in Parijs in november, die veroordeeld werd tot 20 jaar cel. Wellicht waren Abaaoud en Kriket geen onbekenden voor elkaar. Beiden maakten deel uit van een netwerk dat geleid werd door Khalid Zerkani, een 41-jarige Brusselaar. Zerkani zelf werd veroordeeld tot 12 jaar.

Huiszoekingen
De politie deed na de arrestaties de hele avond huiszoekingen in het pand aan de Meineszstraat en in een flat aan de Mathenesserweg. Daarbij zijn onder meer drugs en munitie gevonden. Volgens het OM gaat het om kogels voor een geweer. Een wapen werd niet aangetroffen. In welk van de twee panden de munitie werd gevonden, wil het OM niet zeggen.

Justitie doet nu onderzoek naar de rol van de Algerijnen. Ze zijn aangehouden als terreurverdachten, maar zouden niet van plan zijn een aanslag in Nederland te plegen. Wel lijkt het waarschijnlijk dat zij Anis B. voor enige tijd van onderdak hebben voorzien. De Algerijnen zijn voor zover bekend geen familie van elkaar.

Bewonersavond
De gemeente houdt dinsdagavond een bewonersavond voor de omwonenden van de twee woningen waar de politie zondag vier terrorismeverdachten aanhield. De operaties van de antiterreur eenheid hebben volgens een woordvoerder van de gemeente veel impact op de buurtbewoners.

De bijeenkomst staat onder leiding van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ook zijn er vertegenwoordigers aanwezig van het Openbaar Ministerie en de politie om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4271244/2016/03/28/Vierde-terreurverdachte-Rotterdam-is-Algerijn.dhtml


Lex

Citaat van: DvdW op 28/03/2016 | 22:12 uur
Het is slechts een constatering en géén waardering. Dat u dit wel meent te lezen kunt u mij niet verwijten. Dit in ogenschouw nemend was de door u geplaatste emoticon niet nodig. Men zou het wellicht zelfs misplaatst kunnen noemen....
Ik heb het, als lid van het Forum gelezen en beschouwd als een constatering. Dat u dat mogelijk anders interpreteert is ter uwer conto. De geplaatste emoticon is derhalve niet misplaatst.

DvdW

Citaat van: Lex op 28/03/2016 | 21:37 uur
Ben ik met u eens, maar:
1. Het is aan de leden, om berichten welke in hun mening van belang zijn voor het Forum te posten, binnen de grenzen van de Disclaimer;
2. U had dit ook kunnen doen, waardoor uw initiële reactie niet nodig zou zijn.  >:(
Het is slechts een constatering en géén waardering. Dat u dit wel meent te lezen kunt u mij niet verwijten. Dit in ogenschouw nemend was de door u geplaatste emoticon niet nodig. Men zou het wellicht zelfs misplaatst kunnen noemen....
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Lex

Citaat van: DvdW op 28/03/2016 | 21:16 uur
Minstens net zo triest als dit, maar daar hoor je bijna niemand over:http://m.hln.be/hln/m/nl/960/Buitenland/article/detail/2659079/2016/03/27/Taliban-eisen-aanslag-Pakistan-op-zeker-65-doden.dhtml
Ben ik met u eens, maar:
1. Het is aan de leden, om berichten welke in hun mening van belang zijn voor het Forum te posten, binnen de grenzen van de Disclaimer;
2. U had dit ook kunnen doen, waardoor uw initiële reactie niet nodig zou zijn.  >:(

DvdW

Minstens net zo triest als dit, maar daar hoor je bijna niemand over:
Citaat
De Pakistaanse tak van de taliban Jamaat-ul-Ahrar heeft de zelfmoordaanslag in de Pakistaanse stad Lahore opgeëist. Dat meldt persbureau Reuters. De aanslag in het park eiste zeker 70 doden en 340 gewonden. De taliban zeiden dat christenen het doelwit waren.
http://m.hln.be/hln/m/nl/960/Buitenland/article/detail/2659079/2016/03/27/Taliban-eisen-aanslag-Pakistan-op-zeker-65-doden.dhtml
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

JdL

'The goal is world peace, and to do so you must have strength' Ronald Reagan

Sparkplug

Dodental van terreuraanslagen in Brussel stijgt naar 35

ANP, NU.nl | Gepubliceerd: 28 maart 2016 10:59 Laatste update: 28 maart 2016 12:23

Het dodental van de aanslagen in Brussel is gestegen naar 35. Vier mensen zijn de afgelopen week aan hun verwondingen in het ziekenhuis overleden.

De Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft dat maandag via Twitter bekendgemaakt. Het is niet duidelijk of De Block de drie zelfmoordterroristen in dat aantal meerekent.

Zondagavond sprak het crisiscentrum nog van 34 doden. Voor het weekend was bekend dat 32 mensen omkwamen na de dodelijke aanslagen van vorige week dinsdag.

Inmiddels zijn 28 slachtoffers geïdentificeerd, meldt het crisiscentrum. Vijftien slachtoffers vielen op luchthaven Zaventem. Onder hen zijn zes mensen met de Belgische nationaliteit. Van de negen buitenlandse slachtoffers zijn er drie Nederlanders.

Onder de dertien slachtoffers in de metro waren tien Belgen en drie buitenlanders. Van een aantal slachtoffers moet de identiteit nog formeel worden vastgesteld op basis van DNA-onderzoek.

Verdachten

De openbaar aanklagers in Brussel hebben maandag opnieuw drie mensen aangeklaagd voor deelname aan een terroristische organisatie. In een verklaring noemen de aanklagers de verdachten Yassine A., Mohamed B. en Aboubaker O. Een vierde verdachte, die enige tijd werd verhoord, is vrijgelaten.

http://www.nu.nl/algemeen/4237760/dodental-van-terreuraanslagen-in-brussel-stijgt-35.html
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Poleme

Eind jaren 70 en begin jaren 80 verschenen de eerste ambtsrapporten in Amsterdam en Rotterdam, dat het fout ging met de integratie van immigranten.
De Rapporten gingen geruisloos het archief in.
Minder geruisloos was de boodschap die Hans Janmaat aan het Nederlandse volk probeerde over te brengen.  Janmaat was een voormalige maatschappijleer leraar en die trok dezelfde conclusie als in die ambtsrapporten.
De vermaledijde feiten werden onder het tapijt geveegd.  En de boodschapper werd met een show proces weg gezet als racist.
Helaas vonden linkse activisten het ook nodig om met geweld een bijeenkomst van zijn Centrum Partij te verstoren, waarbij zijn vrouw zwaar gewond raakte.
Wie is hier nu een 'bruinhemd'?

In de jaren negentig kregen we vervolgens een intellectueel buitenbeentje, een voormalig asielzoekster die het ver schopte, een sociaal wetenschapper en een luidruchtig publicist die dezelfde boodschap verkondigden.
Het buitenbeentje werd uitgerangeerd op een Brussels zijspoor.  De asielzoekster werd door het slijk gehaald en naar de VS gepest.   De sociaal wetenschapper en publicist werden bruut letterlijk en figuurlijk monddood gemaakt.
In Belgie wordt er een 'cordon sanitaire' om een boodschapper gelegd om hem te neutraliseren.

Vervolgens wordt de handschoen opgenomen door een geblondeerde politicus.  In werkelijkheid heeft hij gitzwart haar.  Want zijn wortels liggen toch echt in het grootste islamistische land, voormalig Nederlands-Indie.   Hij verkondigt ook dezelfde boodschap om een grote groep Nederlanders een stem te geven EN hij maakt zich al enkele tientallen jaren zorgen dat wij ooit nog eens een Nederlandse variant krijgen op de "bersiap".    ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Bersiap )
Zijn tegenstanders weten wederom niet inhoudelijk te reageren.  Ze komen helaas niet verder dan hun onderbuik gevoelens.   Want pak je de door hem gesignaleerde problemen aan, dan verliest hij zijn voedingsgrond.  Win - Win !!!

In de Gouden Eeuw werden de Nederlanden ook overspoeld met gelukzoekers uit den vreemde.
Zo kwamen er heel veel Walen / Walloniers naar ons, die zich totaal niet aanpassen.
Niet Aanpassen?  Hee, dat doen de meeste huidige immigranten ook niet.
Met als gevolg een 3,5 keer hogere werkloosheid, een gevangenis bevolking die voor bijna 63 % uit mensen met een buitenlandse achtergrond bestaat.
En een buiten proportioneel veel hoger beroep op de gezondheidszorg en een zeer grote over vertegenwoordiging in het terrorisme.
Als onze huidige 'Gouden Eeuw' voorbij is, dan valt voor de meesten van hen hier niets meer te halen.  Dus zullen ze net als de Walen toen in grote getallen wegtrekken naar hun 'roots'.
Ging dat zonder slag of stoot?  Nou nee, in Amsterdam bijvoorbeeld waren ze vreemdelingen zo beu.  Dat het stadsbestuur op enig moment besloot dat de vreemdelingen voor 15.00 uur de volgende dag de stad moesten hebben verlaten.  De vreemdelingen die dan nog in '020' zatten, werden per strontkar afgevoerd.
En waarom staat er op de Wallen een vluchtkerk, omdat eeuwen geleden een bepaald geloof niet meer openlijk kon worden gepraktizeerd ?
Voor de duidelijkheid, ik heb het niet over vluchtkerken, die nu worden gebruikt door uitgeprocedeerde asielzoekers.


Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

walter leever

Citaat van: ARM-WAP op 28/03/2016 | 11:36 uur
Ik heb, voor zover dat mogelijk is, ook een en ander gevolgd.
Politici wringen zich idd op een of andere manier altijd in bochten wanneer het moeilijk en lastig wordt.
Dat is iets van alle tijden. En eigen aan alle partijen.
Ik vind dan ook dat jij hier wat kort door de bocht gaat.
Ondertussen is immers al goed duidelijk geworden dat gewezen minister van justitie Marc Verwilghen met zijn hervormingsplannen nergens geraakt is... door... beide socialistische partijen.
En laat het nu net Mme Onkelinx zijn die deze week zo hard fulmineerde tegen de huidige regering.
Het is vooral haar eigen (corrupt en nepotistisch) beleid (en dat van haar PS-partij) dat er zeker voor gezorgd heeft dat we in Belgie:
- een Snel-Belg wet hebben,
- opeenvolgende 'eenmalige' (asiel-)regularisaties gekend hebben,
en ga zo maar door...
Dit verwoordt het overigens nog beter:
"Ons land is maar een schort groot en totaal feodaal gedesorganiseerd. Gemeenschappen, gewesten, provincies, taalgrenzen, paritair samengestelde whatever, postjes, politiek gekleurde middenveldorganisaties die elke gelegenheid te baat nemen om zand te gooien in de raderen van vernieuwing om postjes, benoemingen en verworven rechten ongenuanceerd veilig te stellen. Wafelijzerpolitiek die leidt tot een hoofdstad met meer politiezones dan seizoenen in het jaar."
En dat is niet alleen de schuld van de PS en SP.a, maar ook van Groen!/Agalev, Ecolo, CVP/CD&V, PVV/Open VLD, PSC/cdH, MR enz.
AL deze partijen zijn hieraan schuld...

Ondertussen zitten we nu in het Brussels gewest maar ook in andere steden met "Belgen" die op dit land spuwen... Die de overheid minachten, lak hebben aan ons (slecht functionerend) Justitie-apparaat, onze hulpdiensten bekogelen met kassei-stenen, flessen en af en toe er op schieten met vuurwapens. Die vinden dat onze vrouwen en dochters hoeren zijn. Die onze samenleving willen veranderen in eentje waar zij en hun godsdienst de plak zwaaien...

Als de huidige regering het goed voorheeft met 'de Belgen', dan gaat zij rond een tafel zitten met alle partijvoorzitters van dit land en proberen ze een hele rist problemen deze wereld uit te helpen.
En dan hoop ik dat de ogen van sommigen open gaan en daar constructief aan deelnemen ipv goedkoop oppositie te voeren.
Want het is in het belang van de overgrote meerderheid in dit land dat er orde komt en dat overheidsdepartementen goed functioneren.
De rest verbetert dan wel vanzelf.

Sorry van mijne zijde,was idd nogal kort door de bocht.Is natuurlijk zo dat alle partijen dezelfde manieren er op na houden en natuurlijk is 't zo dat Onkelinx(nu hard roepend)die dingen die jij hier aanhaald ,o.a,heeft gewild en mede heeft goedgekeurd,laat dat duidelijk zijn.
Ik zal dan ook nooit de mannen en vrouwen van 't gehele justitie apparaat met scheve ogen aankijken voor wat betreft 't gebeurde(zij werken met de middelen en kennis die ze op dat moment hebben)
Lijkt me idd een goed plan om eens met z'n allen(partijen)rond de tafel te gaan zitten.

gr,walter

ARM-WAP

#79
Citaat van: walter leever op 28/03/2016 | 03:28 uur
Gelukkig zijn er nog een paar wakker in de kamer die dus dit ten vrage stellen.(typisch NVA altijd iemand anders de schuld geven,nooit zelf verantwoordelijkheid dragen of opnemen)^

Persoonlijk kots ik dus op dit soort(opportunistise politiekers)en die moeten "ons" dus redden(hosanaa)
Ik heb, voor zover dat mogelijk is, ook een en ander gevolgd.
Politici wringen zich idd op een of andere manier altijd in bochten wanneer het moeilijk en lastig wordt.
Dat is iets van alle tijden. En eigen aan alle partijen.
Ik vind dan ook dat jij hier wat kort door de bocht gaat.
Ondertussen is immers al goed duidelijk geworden dat gewezen minister van justitie Marc Verwilghen met zijn hervormingsplannen nergens geraakt is... door... beide socialistische partijen.
En laat het nu net Mme Onkelinx zijn die deze week zo hard fulmineerde tegen de huidige regering.
Het is vooral haar eigen (corrupt en nepotistisch) beleid (en dat van haar PS-partij) dat er zeker voor gezorgd heeft dat we in Belgie:
- een Snel-Belg wet hebben,
- opeenvolgende 'eenmalige' (asiel-)regularisaties gekend hebben,
en ga zo maar door...
Dit verwoordt het overigens nog beter:
"Ons land is maar een schort groot en totaal feodaal gedesorganiseerd. Gemeenschappen, gewesten, provincies, taalgrenzen, paritair samengestelde whatever, postjes, politiek gekleurde middenveldorganisaties die elke gelegenheid te baat nemen om zand te gooien in de raderen van vernieuwing om postjes, benoemingen en verworven rechten ongenuanceerd veilig te stellen. Wafelijzerpolitiek die leidt tot een hoofdstad met meer politiezones dan seizoenen in het jaar."
En dat is niet alleen de schuld van de PS en SP.a, maar ook van Groen!/Agalev, Ecolo, CVP/CD&V, PVV/Open VLD, PSC/cdH, MR enz.
AL deze partijen zijn hieraan schuld...

Ondertussen zitten we nu in het Brussels gewest maar ook in andere steden met "Belgen" die op dit land spuwen... Die de overheid minachten, lak hebben aan ons (slecht functionerend) Justitie-apparaat, onze hulpdiensten bekogelen met kassei-stenen, flessen en af en toe er op schieten met vuurwapens. Die vinden dat onze vrouwen en dochters hoeren zijn. Die onze samenleving willen veranderen in eentje waar zij en hun godsdienst de plak zwaaien...

Als de huidige regering het goed voorheeft met 'de Belgen', dan gaat zij rond een tafel zitten met alle partijvoorzitters van dit land en proberen ze een hele rist problemen deze wereld uit te helpen.
En dan hoop ik dat de ogen van sommigen open gaan en daar constructief aan deelnemen ipv goedkoop oppositie te voeren.
Want het is in het belang van de overgrote meerderheid in dit land dat er orde komt en dat overheidsdepartementen goed functioneren.
De rest verbetert dan wel vanzelf.