Koers VS onder Trump

Gestart door Ace1, 28/01/2017 | 10:54 uur

Parera

#496
Een bizar beeld vanuit de VS, een president die er op blijft hameren dat hij de verkiezingen gewonnen heeft zonder dat hij hiervoor bewijzen heeft. Meng daarbij een (voor een deel) extremistische aanhang en je hebt deze explosieve cocktail die we hebben gezien rondom het capitool.

Helaas zijn er bij deze debiele actie 4 personen overleden.

En nu blijkt het ook nog eens dat niet de president maar de vice-president de nationale garde heeft opgeroepen! Trump heeft het verzoek tot oproep afgewezen.
Volgens CNN zouden er ook stemmen op gaan voor het afzetten van Trump naar aanleiding van deze situatie. Er werd al vrij snel gesproken over impeachment maar nu ook over het 25e amendement waarmee een president afgezet kan worden als hij niet meer in staat is het land te leiden. Dan zou de vice-president het roer over kunnen nemen voor de komende 20 dagen maar volgens Amerikaanse media is het voor beide opties te kort dag en komt de inauguratie van Biden te snel dichtbij.

Een impeachment zou er wel voor kunnen zorgen dat Trump daarna nooit meer een publieke functie kan uitvoeren, wat dan natuurlijk puur symbool politiek is en het voorkomen dat hij in 2024 weer een gooi doet naar de presidents titel.

Maar ook blijkt dat een deel van de presidents nationale veiligheidsstaf zou overwegen om op te stappen.

bergd

Toch bijzonder hoe makkelijk ze het Congres zijn binnengekomen. Er zal nog wel enige onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van de zwakke beveiliging.

pz

En Rusland, Noord-Korea, Irak, Iran, China etc maar lachen.

Flyguy

Leuk gek dit, zit het live te volgen al een paar uur. Ga eens na dat je 10 jaar terug in de tijd gaat en aan jezelf van toen vertelt hoe de wereld er nu uitziet. Bizar.

Sparkplug

Zitting Congres stilgelegd na bestorming Capitool door demonstranten

06 januari 2021 20:47
Laatste update: een uur geleden

Het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington is afgegrendeld, nadat demonstranten er door barricades braken en het gebouw hebben bestormd. Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben onverwacht een noodpauze ingelast.

Volgens persbureau Reuters zijn de aanwezige leden van het Huis door de politie verzocht gasmaskers onder hun stoelen vandaan te halen en die indien nodig op te zetten. Buiten het gebouw heeft de politie traangas ingezet tegen de demonstranten.

De demonstranten zijn inmiddels ook in het gebouw. Parlementariƫrs en medewerkers die in het gebouw zijn kregen het advies van de beveiliging niet bij ramen te gaan staan vanwege een "externe dreiging". Wie buiten is moet dekking zoeken.

Het Amerikaanse Congres kwam woensdag bijeen in het Capitool om formeel vast te stellen dat Joe Biden de winnaar van de presidentsverkiezingen is.

Trump roept demonstranten op tot vreedzaamheid

Terwijl zijn aanhangers het Congres bestormden uitte Trump kritiek op zijn eigen vicepresident, Mike Pence. Die "had niet de moed om te doen wat had moeten gebeuren om ons land en onze grondwet te beschermen", schreef Trump op Twitter. "De Verenigde Staten eisen de waarheid!", voegde hij daaraan toe.

Niet veel later riep de president de demonstranten op vreedzaam te blijven. "Steun de politie van het Capitool en de handhaving. Ze staan aan onze kant", twitterde Trump. Hij vraagt zijn aanhangers echter niet te vertrekken.

Washington stelt avondklok in om onrust

In Washington geldt vanaf middernacht (Nederlandse tijd) een avondklok vanwege de bestorming van het parlement door aanhangers van president Trump, zo heeft burgemeester Muriel Bowser besloten. Mensen mogen tot 12.00 uur donderdag niet de straat op.

Voor mensen met essentieel werk geldt de maatregel niet. Ook journalisten mogen hun werk blijven doen.

https://www.nu.nl/verkiezingen-vs/6100536/zitting-congres-stilgelegd-na-bestorming-capitool-door-demonstranten.html
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Sparkplug

Congres VS verwerpt veto van Trump over defensiebegroting

01 januari 2021 22:15
Laatste update: 11 uur geleden

Het Amerikaanse Congres heeft een veto van president Donald Trump over de defensiebegroting weggestemd. De Senaat verwierp vrijdag het veto van de president, nadat het Huis van Afgevaardigden dat eerder deze week al had gedaan.

Het gaat om een begroting van omgerekend 606 miljard euro, die eerder met een grote meerderheid in zowel het Huis van Afgevaardigden (lagerhuis) als de Senaat (hogerhuis) is aangenomen.

De president had onder meer bezwaar tegen het plan om enkele militaire bases te hernoemen. Deze zijn nu nog vernoemd naar leiders van de Confederatie, de alliantie van staten die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog vochten voor behoud van de slavernij.

Ook wil Trump niet dat de door hem gewenste terugtrekking van militairen uit onder meer Afghanistan en Duitsland wordt beperkt.

Het was de eerste keer dat een Amerikaanse president de defensiebegroting blokkeerde. Dat het Congres een veto van Trump ongedaan maakt is ook een primeur.

https://www.nu.nl/buitenland/6099802/congres-vs-verwerpt-veto-van-trump-over-defensiebegroting.html
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Ace1

Trump stuurt onverwacht de coronasteunwet terug naar het Congres

De Amerikaanse president Donald Trump heeft, tegen de verwachtingen in, geweigerd zijn handtekening te zetten onder het coronasteunpakket dat maandag door het Congres goedgekeurd is. Over het pakket ter waarde van 900 miljard dollar is maanden vergaderd, maar Trump noemt het "een schande".

Eerder had het Witte Huis juist laten weten dat Trump zijn handtekening onder de steunwet zou zetten. Het huidige pakket is volgens de president echter totaal anders uitgepakt dan hij had verwacht.

Het tweede steunpakket omvat onder meer een eenmalige steuncheque van 600 dollar voor de meeste Amerikanen. Ook is er steun voor de miljoenen inwoners die sinds het begin van de coronapandemie hun baan zijn kwijtgeraakt en worden kleine bedrijven geholpen. Aanstaande zaterdag loopt het huidige steunpakket af. Benodigde hulp kan vertraging oplopen als Trump zijn handtekening niet tijdig onder de nieuwe wet zet.

Het nieuwe pakket maatregelen wordt door zowel Democratische als Republikeinse kopstukken als compromis gezien. De Democraten wilden eigenlijk ook rechtstreekse steun voor gemeenten en staten, maar die komt er voorlopig niet.

2000 dollar
Trump vraagt het Congres in een twittertoespraak om een nieuw wetsvoorstel te sturen. Hij vraagt het "belachelijk lage" bedrag dat Amerikanen zouden ontvangen te verhogen. Dat moet van 600 dollar naar 2000 dollar per volwassene, of 4000 dollar per stel. Ook wil hij dat het bedrag voor kleine bedrijven omhoog gaat. Daarnaast wil Trump dat "verspillende en onnodige" onderdelen uit de wet geschrapt worden.

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis, juicht de woorden van Trump toe. In een reactie op Twitter schrijft ze aan Republikeinen: "Laten we dat doen!". Andere prominente Democraten, als Chuck Schumer en Alexandria Ocasio-Cortez sluiten zich via het sociale medium bij haar aan.

https://nos.nl/artikel/2361732-trump-stuurt-onverwacht-de-coronasteunwet-terug-naar-het-congres.html

bergd

#489
Oud artikel maar wel belang
https://www.ad.nl/buitenland/koning-van-de-huurlingen-biedt-trump-zijn-diensten-aan~a2e03e04/
Stukje uit het artikel
"Bewakers van de 'beveiligingsorganisatie' Blackwater schoten op 16 september 2007 zeventien Iraakse burgers dood. ,,Ik ben oneerlijk behandeld'', aldus Prince die de laatste jaren onder meer voor China in Afrika werkte.

Met de verkiezing van Donald Trump keert Erik Prince (48) terug aan de 'frontlinie' in Washington. Voor het promoten van zijn levenswerk: het huurlingenleger. Prince heeft prima kruiwagens. Trumps schoonzoon Jared Kushner en adviseur Steve Bannon, zijn zus Betsy DeVos (minister van Onderwijs) en Stephen A. Feinberg. Deze miljardair en eigenaar van de huurlingen-organisatie Dyncorp adviseert Trump over de veiligheidsdiensten. Net als Prince heeft Feinberg flinke sommen geld gestort in Trumps verkiezingscampagne."


Trump en zijn medestanders hebben het vaak over De elite maar zie toch ook wel enige paralellen.

En.. Trump Pardons Two Russia Inquiry Figures and Blackwater guard www.nytimes.com/2020/12/22/us/politics/trump-pardons.amp.html

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_people_granted_executive_clemency_by_Donald_Trump



Sparkplug

Congress Prepares to Enact NDAA After Trump's Veto

Dec. 23, 2020 | By Rachel S. Cohen

President Donald J. Trump vetoed the $741 billion defense policy bill on Dec. 23 after threatening to derail the bipartisan annual legislation. Congress has pledged to override the veto in votes next week.

.../...

https://www.airforcemag.com/trump-vetoes-2021-defense-policy-bill/
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Sparkplug

A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

bergd

#486
Citaat van: Huzaar1 op 17/11/2020 | 13:52 uur

Ziek dit land

Inderdaad en Raffensperger verdiend een standbeeld

Trump speelt een gevaarlijk spelletje, helemaal nu hij publiekelijke de Scotus aanvalt.

Huzaar1

Citaat van: Sparkplug op 17/11/2020 | 10:04 uur
Republikeinse bestuurder Georgia: Gevraagd stemmen ongeldig te verklaren

https://www.nu.nl/verkiezingen-vs/6090897/republikeinse-bestuurder-georgia-gevraagd-stemmen-ongeldig-te-verklaren.html

Senator Graham, die tevens voorzitter is van de senaatscommissie voor Juridische Zaken, zou Raffensperger hebben gevraagd of partijdigheid stembureaumedewerkers ertoe kan hebben aangezet briefstembiljetten waarbij de handtekeningen niet klopten te accepteren. Ook vertelt Raffensperger dat Graham hem vroeg of hij de bevoegdheid heeft om alle briefstemmen ongeldig te verklaren in districten met een relatief hoog percentage afwijkende handtekeningen.

Raffensperger zegt dat hij versteld stond van Grahams suggestie om zonder tussenkomst van de rechter te zoeken naar manieren om legaal uitgebrachte stemmen ongeldig te verklaren."


Ziek dit land
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Sparkplug

A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Huzaar1

Citaat van: Enforcer op 16/11/2020 | 20:48 uur
Als dat waar was, dan had Biden dik moeten winnen en was de uitslag op 3 november al bekend.
Ze hebben Trump proberen te impeachen en op ander wijze persoonlijk proberen aan te pakken. Dat ze dat voor een deel doen is logisch, maar dans je wel met Trump mee die de dans leidt. Ze hadden hem makkelijk op de inhoud kunnen pakken in plaats van daarvoor de SP aanpak te kiezen. Met andere woorden, de Democraten hebben inhoudelijk zelf ook weinig te bieden en hebben de afgelopen jaren net zo weinig gebracht als de Republikeinen.

Het gaat er niet om wat de democraten te bieden hebben, er moet heel veel worden gerepareerd. Alles behalve Trump, daar gaat het om, zo ver is het.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

A.J.

Citaat van: Ros op 16/11/2020 | 22:46 uur
306 kiesmannen vs 232 voor Trump is een overtuigende uitkomst. En dat de uitslag op 3 november nog niet officieel  was heeft niets unieks.

Zat jij de vorige keer niet enorm te kankeren op dat kiesmannen systeem dat het allemaal niet eerlijk was etc?