Actueel nieuws betreffende inzet

Gestart door Lex, 15/12/2017 | 17:37 uur

Lex

Antwoord op vragen van de leden Popken en Bosman over het bericht dat achttien nieuwe marechausseevoertuigen onveilig zijn

Het antwoord

Kamerstuk, 06-06-2019

Parera

Misschien een idee? Dit topic omvormen naar ''algemeen KMAR nieuws topic'' ?

Rijverbod voor 18 nieuwe voertuigen marechaussee

Vanwege veiligheidsproblemen mogen achttien nieuwe gepantserde voertuigen van de Koninklijke Marechaussee voorlopig niet de weg op. Volgens Defensie zijn er tekortkomingen vastgesteld die mogelijk een veiligheidsrisico vormen voor de inzittenden.

De marechaussee nam de SUV's vorig jaar in gebruik. Kort daarna werden problemen ontdekt, die relatief simpel en snel werden verholpen. Maar de nieuwe mankementen, waarover geen details bekend zijn gemaakt, zijn minder makkelijk op te lossen.

Defensie heeft de fabrikant aangesproken op de tekortkomingen en geprobeerd wordt die alsnog zo snel mogelijk te verhelpen. Naast de achttien voertuigen die er al zijn, zijn er nog zes in bestelling. De marechaussee gebruikt voor operaties tijdelijk andere voertuigen.

[Bron: NOS.nl ]

Lex

Man dreigt met mes op Schiphol, neergeschoten door Marechaussee

Op de luchthaven Schiphol is vrijdag een man neergeschoten door de Marechaussee. Dit gebeurde nadat hij dreigde met een mes.

Schiphol Plaza werd de veiligheidsdiensten ontruimd. De situatie is veilig, meldt de Marechaussee.

Slechts een klein deel is nog afgezet rond 17.30. De man is overmeesterd, aangehouden en afgevoerd. Het is nog onduidelijk wat zijn motieven waren.

Het incident had plaats vlakbij de Starbucks op Schiphol Plaza.

Er reden enige tijd geen treinen van en naar Schiphol na het incident. Rond 17.30 is het treinverkeer al opgestart. Het vliegverkeer heeft geen hinder van het incident ondervonden.

Nu.nl, 15 december 2017 17:29