'Britse legerchefs twijfelden over invasie Irak'

Gestart door kleine ellen, 01/03/2004 | 17:53 uur

oud_zijde

whehehehe dat is wel de grappigste website die ik in jaren gezien heb :D
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Mourning

#3
Ha, ha, ha, wat een mafkezen! Een civiele "volks"defensiemacht om Nederland tegen de VS te verdedigen  ;D ;D ;D ;D ;D

Btw noem mij 5 conflicten waar de VN van tevoren een militaire aktie goedkeurde, sinds haar oprichting. Noem vervolgens het aantal gevoerde oorlogen sinds haar oprichting. Conclusie: HYPOCRIET om nu van alles aan te gaan voeren mbt Irak. Btw hoe wilde jullie linkse "rakkers" Saddam ook alweer weg krijgen? Wilde jullie dat eigenlijk wel? Wel "ironisch" als je bedenkt dat "links" zo graag het morele monopolie wil hebben. Ach ja, 300.000 burgerdoden, volgens conservatieve schattingen, vanaf 1991 tot het einde van zijn regime is ook niet zoveel?Niet genoeg om je druk over te maken? :o

Regards,

Mourning ;)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

voorwaarts

#2
CitaatBritse legerchefs weigerden aanvankelijk in te stemmen met een oorlog tegen het regime van Saddam Hussein, omdat ze grote twijfels hadden over de legitimiteit van zo'n invasie.....De volledige visie van Goldsmith op de legitimiteit van de oorlog in Irak is nooit openbaar gemaakt.....het afluisteren van de toenmalige niet-permanente leden van de VN-Veiligheidsraad

Al is het leugen nog zo snel .... de waarheid achterhaald haar wel.

Het wordt over een paar jaar druk in Den-Haag

Maar dat werd al eerder geroepen
http://www.hogerhand.nl/

kleine ellen

'Britse legerchefs twijfelden over invasie Irak'
29 februari 2004, 08:51:12

LONDEN (ANP) - Britse legerchefs weigerden aanvankelijk in te stemmen met een oorlog tegen het regime van Saddam Hussein, omdat ze grote twijfels hadden over de legitimiteit van zo'n invasie. Pas nadat de juridische adviseur van de regering-Blair, Lord Goldsmith, had verzekerd dat militairen niet vervolgd konden worden, lieten de legerofficieren hun bezwaren varen.

Dat heeft de Britse zondagskrant The Observer gemeld. De krant baseert zich onder meer op oud-minister Clarence Short van Ontwikkelingssamenwerking. Short zei dat ze op het hoogste niveau was geïnformeerd over militaire twijfels over de juridische gronden waarop een oorlog tegen Irak kon worden begonnen.

Volgens de oud-minister gingen de legerchefs pas overstag na advies van Goldsmith over de kwestie. The Observer berichtte dat Goldsmith op het laatste moment zijn advies over Irak aanpaste, mede om de militairen over de streep te trekken.

Druk

Een andere Britse krant, The Independent, meldde zondag dat Goldsmith de draai onder druk van premier Tony Blair heeft gemaakt. Volgens de krant was Goldsmith aanvankelijk van mening was dat Groot-Brittannië zich pas in een Iraaks avontuur zou kunnen storten als de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties daarover een nieuwe resolutie had aangenomen.

De volledige visie van Goldsmith op de legitimiteit van de oorlog in Irak is nooit openbaar gemaakt. Bronnen van The Independent stellen dat de regering-Blair dat graag zo wil houden. Dit zou de belangrijkste reden zijn voor een besluit deze week om een voormalig medewerkster van de Britse inlichtingendienst GCHQ niet te vervolgen.

Het gaat daarbij om Katherine Gun, die begin 2003 een memo lekte naar de media, waarin de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA aan de Britten om steun vroeg voor het afluisteren van de toenmalige niet-permanente leden van de VN-Veiligheidsraad, aldus The Guardian eerder deze week. De medewerkster werd later ontslagen en in november aangeklaagd wegens het verbreken van de door haar beloofde geheimhouding.

Bron: athome.nl
Ik ben benoemd tot bescherm vrouwe van de TANKS :D :D !!!