Bush: Amerika zal volharden in Irak

Gestart door Jeffrey, 25/05/2004 | 14:46 uur

D819

Bullseye heet dat, Mourning..  ;D

De VS is onze grootste concurrent.
Opgericht als een staat om de terreur van het Britse empire te ontvluchten, maar het werd er gewoon een regelrechte kopie van.

Men heeft er van alles aan gedaan, samen met de Britten, om er voor te zorgen dat Duitsland en Frankrijk met elkaar gingen matten.
Nu Europa één dreigt te worden, gooien ze steeds roet in het eten.

En het is nog altijd zo, dat de VS niet zonder Europa kan.
En wij zijn ook nog zo stom, om ze van ons geld en onze kennis
te voorzien.

Dat wordt prima verzorgd door de 5e collonne van de VVD, LPF, en bladen als Elsevier en de Telegraaf.  ;D

Jeffrey

Mijn vraag is: Kan Europa nog wel ZONDER de Verenigde Staten?


Mourning

Bull! Er zijn te veel goede en langdurige banden tussen de VS en veel EU landen, het tegen de VS afzetten om de EU te lanceren zal op veel weerstand uit een behoorlijk aantal landen leiden en een VS die het dan zeker zal proberen te torpederen.

Nee, we moeten samenwerken, maar buitenlands en defensie  beleid heel rustig en geleidelijk aan brengen in de EU en juist MET de VS samenwerken, zodat we met de VS net als tussen de VS en het VK in de tweede helft van de 19e eeuw goede relaties kunnen onderhouden terwijl de EU sterker wordt door verdere integratie. De VS bestond oorspronkelijk ook niet uit een land maar uit een aantal staten die vaak te beroerd waren om elkaar tegen indianen of andere europeanen te helpen, dat is niet zoals veel mensen denken allemaal vanzelf gegaan en daar waren er dan tenminste nog weinig verschillen in de taal en de door de in de staten gebruikte munten, dat is hier nog wel even anders, dan heb ik het nog niet eens over moeilijk te definieren begrippen als cultuur en volksgeist.

Regards,

Mourning ;)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

D819

Ausharren...  ;D

Zo zal Rumsfeld het wel omschreven hebben.   ::)

Natuurlijk geven de Amerikanen nooit op...
Prima, terwijl ze daar in Irak langzaam verpieteren,
krijgt Europa tenminste de kans om orde op zaken te stellen,
zonder inmenging van de Amerikanen.

Nu alleen de Britten nog in het Europeese gareel laten lopen..  8)

Europa is mogelijk, als we met zijn allen solidair zijn, en niet achter Uncle Sam aan hobbelen.


Jeffrey

UTRECHT - 25/05/04 - De Amerikaanse president George Bush houdt maandagavond voor een militaire academie in Pennsylvania de eerste redevoering in een reeks waarmee hij de Amerikaanse kiezers ervan wil overtuigen dat het in Irak de goede kant opgaat en dat hij een plan heeft om het land uit chaos en geweld te leiden.

"De geschiedenis beweegt en zal naar hoop of naar tragedie neigen", zegt Bush in een samenvatting van de toespraak die door het Witte Huis werd vrijgegeven. "Wij zullen volharden en deze vijand verslaan en deze zwaarbevochten grond behouden voor het domein van de vrijheid."

Bush noemt vijf stappen die Irak democratie en vrijheid moeten brengen: De door de VS geleide coalitie zal de politieke macht overdragen aan een Iraakse regering, helpen de veiligheid te herstellen, meer internationale steun aanmoedigen, betrokken blijven bij de wederopbouw en op landelijke verkiezingen aandringen.

"Amerika's taak in Irak is niet alleen het verslaan van een vijand, het moet een vriend sterk maken, een vrije, representatieve regering die haar bevolking dient en voor haar opkomt", aldus Bush. "En hoe eerder dit doel wordt bereikt, des te eerder onze taak er op zal zitten."

Het Witte Huis zei dat de Verenigde Staten hun troepensterkte zo lang mogelijk op het huidige niveau van 138.000 willen handhaven en zo nodig meer troepen zullen sturen.


© Tiscali/Novum