Gewonde militairen terug in Nederland

Gestart door kleine ellen, 18/08/2004 | 13:10 uur

kleine ellen

Gewonde militairen terug in Nederland
18 augustus 2004, 12:33:08



DEN HAAG (ANP) - De vijf Nederlandse militairen die afgelopen zaterdag in Irak ernstig gewond raakten bij gevechten tegen Iraakse milities, zijn woensdagmorgen teruggekeerd in Nederland. Dat maakte een woordvoerster van het ministerie van Defensie bekend.

De vier landmachtmilitairen en een lid van de Konklijke Marechaussee zijn na hun aankomst op de vliegbasis Eindhoven per ambulance overgebracht naar het militair hospitaal in Utrecht.

Volgens de woordvoerster maken de militairen het naar omstandigheden goed en waren zij zelfs in staat met enige hulp lopend het vliegtuig te verlaten. In het ziekenhuis worden zij verder onderzocht. Het is volgens Defensie nog niet duidelijk hoe lang hun herstel gaat duren.

Medeleven

Minister Kamp van Defensie heeft dinsdagavond zijn medeleven uitgesproken tegenover de nabestaanden. Dat heeft de woordvoerder van minister Kamp woensdag gemeld.

Het gesprek had plaats op de militaire vliegbasis Eindhoven, voorafgaand aan de aankomst van het lichaam van wachtmeester der eerste klasse Jeroen Severs. Het is nog niet duidelijk of Kamp zaterdag de begrafenis van Severs zal bijwonen.

Risicoanalyse

De SP wil een spoeddebat met minister Kamp (Defensie) over Irak als de bewindsman niet met een nieuwe risicoanalyse komt. Dat heeft het Tweede-Kamerlid Van Bommel dinsdagavond laten weten.

De minister heeft aangekondigd de Kamer met een brief te informeren.

Bron: athome
Ik ben benoemd tot bescherm vrouwe van de TANKS :D :D !!!