‘PSA krijgt stank voor dank’

Gestart door -Peter-, 22/10/2004 | 12:51 uur

-Peter-

Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV woedend over handelswijze Defensie

Bij de dienst PSA (Personeels- en Salarisadministratie) van Defensie in Emmen is grote onrust ontstaan, omdat Defensie de dienst gaat opdoeken. De grootste Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV is woedend over de handelswijze van Defensie.

Vakbondsbestuurder L. Schipper legt uit: "De dienst PSA, waar de administratie van al het burgerpersoneel binnen Defensie wordt gedaan, verkeert al heel lang in onzekerheid over haar toekomst. Defensie gaat vanaf 1 januari 2005 de burgersalarissen betalen via het 'Nieuw Salarissysteem Krijgsmacht' (NSK). Dat is al langer bekend, maar wat er met de dienst PSA zou gebeuren, bleef tot vorige week onduidelijk.

Wij hebben steeds aangedrongen op duidelijkheid voor het personeel. Die kregen we 15 oktober: toen maakte Defensie bekend dat de dienst PSA vervangend werk zou krijgen (onder andere overname van boven- en naastwettelijke uitkeringen van UWV).

Maar nu, een week later, blijkt dat reorganisatieplan ineens niet door te gaan! Defensie laat weten dat het gewoon over en uit is. Dat kan natuurlijk absoluut niet! Defensie toont zich een onbetrouwbare werkgever", aldus Schipper.

De dienst PSA krijgt stank voor dank, meent de VBM|NOV. Jaren is er uitstekend werk verricht en nu wordt de dienst zonder pardon opgedoekt. Daar gaat kostbare kennis en ervaring mee verloren. De VBM|NOV zal zich tot het uiterste inspannen om de werkgelegenheid te behouden. Bij de dienst PSA werken 63 personen.

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...