Minister Kamp ontvangt Roemeense ambtgenoot

Gestart door -Peter-, 31/10/2004 | 18:32 uur

-Peter-

29-10-2004 17:19:00

Minister van Defensie Henk Kamp ontving vrijdagmiddag (29 oktober) de Roemeense minister van Defensie Ion Pascu op het departement in Den Haag Tijdens het bezoek werd onder meer gesproken over deelname van Roemenië aan diverse vredesoperaties in Afghanistan, Irak en op de Balkan. Kamp complimenteerde zijn collega met de professionaliteit die de Roemeense strijdkrachten tijdens vredesoperaties aan de dag leggen.

In het gesprek kwam ook eventuele overname van overtollig Nederlands defensiematerieel aan de orde. Minister Kamp feliciteerde Roemenië verder met toetreding tot de EU in 2007. De bewindsman gaf daarbij wel aan dat op het gebied van justitie en milieu nog het nodige moet gebeuren.

Minister Pascu vroeg zijn Nederlandse collega aandacht voor de ontwikkelingen op de Kaukasus en de landen rond de Zwarte Zee. Hij pleitte ervoor niet alle aandacht op de problemen in het Midden-Oosten te richten; Europa moet ook de veiligheidsrisico´s in dit gebied in de gaten houden. Beide ministers spraken af aandacht aan de militaire betrekkingen tussen Nederland en Roemenië te blijven schenken.

[bron: www.mindef.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...