NH-90 Helikopters

Gestart door solidsnake, 20/02/2005 | 12:47 uur

Cap

#3
De eerste NH-90's zullen in 2007 instromen, bij het basis- en opleidingssquadron VSQ7 van De Kooy, en kort daarna de Search and Rescue taak van de AB412SP's van de luchtmacht overnemen.

De order van 20 Nato Frigate Helicopters, is onlangs 'opengebroken' en gewijzigd in 12 Nato Frigate Helicopters en 8 MTTH-varianten, vanwege de toenemende behoefte van transporthelikopters, en de afgnomen behoefte aan ASW-helikopters.

De MTTH wordt een zogenaamde 'paarse' helikopter, inzetbaar voor alle defensieonderdelen, zowel luchtmobiele als amfibische operaties. Integendeel tot de 12 NFH's worden de MTTH's gestationeerd op luchtmachtbasis Gilze-Rijen.

En daar zijn ze op De Kooy niet blij mee!

Andries

KapiteinRob

#2
De eerste NH-90 zal in 2007 geleverd worden. Het is een samenwerkingsverband van 4 bedrijven uit Nederland (Fokker Aviation), Duitsland (Eurocopter Duitsland), Italie (Agusta) en Frankrijk (Eurocopter Frankrijk).

solidsnake

Op 10 februari 2005 informeerde de Minister van Defensie de 2e kamer over een wijziging van het aantal NH-90 helikopters. Er worden nu twaalf NFH´s (Nato Frigate Helicopter) en acht MTTH´s (Marinised Tactical Transport Helicopter) aangeschaft.

Weet iemand wanneer de eerste NH-90 in dienst komt? En door welk bedrijf en in welk land de Nederlandse heli's zullen worden gebouwd?