Kamp heeft twijfels over Iraaks wapentuig

Gestart door Ros, 05/03/2005 | 10:58 uur

KapiteinRob

NOS Teletekst dd. 05-03-05:

De Tweede Kamer reageert met
grote verbazing op de uitlatingen van  
minister Kamp in het Algemeen Dagblad.
In de krant vraagt Kamp zich af of er  
vóór de Brits- Amerikaanse inval in    
Irak wel voldoende informatie was over
Iraakse massavernietigingswapens.      
                                     
De Kamerleden Bakker (D66) en Koenders
(PvdA) willen de minister in de Kamer  
op het matje roepen. Volgens SP-Kamerlid
Van Bommel is het "een provocatie van  
de Kamer om zijn geweten te sussen".  
                                     
De Nederlandse regering weigerde de    
Kamer tot nu toe inzage te geven in de
informatie waarop de Nederlandse steun
aan de oorlog in Irak is gebaseerd.

oud_zijde

It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Ros

Ik heb sterk het vermoeden dat deze actie de voorloper is van iets. Er is zoveel commentaar op de komende inzet in Afghanistan dat dit wel eens de reden kan zijn om de samenwerking met de US op een lager pitje te zetten. In ieder geval beginnen met het opschorten van de inzet van Nederlandse Special Forces ?.

oud_zijde

misschien was hij te druk bezig met zijn kruisraketten ... je moet toch prioriteiten stellen enzo ;D
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Obelix

Dat je daar zo lang over na moet denken? Hele hordes specialisten zijn op zoek geweest en hebben niets gevonden. Tekst en uitleg werd er gegeven ten overstaan van de gehele VN. Jammer, nu weer deze brainfart van onze minister of toont het juist een stukje van zijn ware gezicht.  ???

Ros

#2
Het heeft wel even op zich laten wachten........... maar het kwartje (25 Eurocent) is dan eindelijk gevallen. Wat duizenden landgenoten al wisten heeft ook nu minister Kamp aan het denken gezet.

Om maar te zwijgen over zijn twijfelachtige vraag of Amerika wel voldoende troepen naar Irak heeft gestuurd ?.

Ros

Kamp heeft twijfels over massavernietigingswapens



DEN HAAG - Minister Kamp (Defensie) vraagt zich af of er wel voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak om een aanval te rechtvaardigen. Ook betwijfelt hij of de Verenigde Staten genoeg militairen naar Irak stuurden.

Kamp uit zijn twijfels in een terugblik van het Algemeen Dagblad op de Nederlandse missie in Irak, waar binnenkort een einde aan komt. Tot nu toe onderschreef Nederland de Britse en Amerikaanse conclusie dat het Iraakse bezit van wapens voor massavernietiging een aanval op dit land rechtvaardigde.


"Ik ben nog niet toe aan een eindoordeel", zegt Kamp over de aanval op Irak. "Je kunt je afvragen of er voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens. Kon je op basis daarvan wel conclusies trekken? En hebben de Amerikanen wel voldoende militairen gestuurd om meteen grip op de situatie te krijgen? Die vragen leven bij iedereen. Een antwoord heb ik nog niet."

bron: www.nu.nl