Wie komt hoelaat en waar op voor de Natres.

Gestart door Defensieforum, 27/03/2005 | 15:32 uur

Bandbox

#66
Citaat van: Aibeethoven op 14/05/2005 | 21:12 uur
Even een vraagje. Wat moet je eigenlijk allemaal meenemen voor tijdens de AMO? ??? Je moet natuurlijk al die spullen die je hebt in een megagrote tas proppen. :-\

Dat klopt, dus het gaat je erom wat je extra nodig hebt, en dan met name voor de tweede week, wanneer je velddienst hebt. Althans, dat neem ik nu even aan.
Een heleboel kan je wel meenemen maar mag je toch niet gebruiken, zoals eten, asperienes, babydoekjes om je gezicht mee te decamoufleren, etc. etc.
Dat je kans ziet om dergelijke handige zaken toch mee te smokkelen is natuurlijk wel zo slim, ik noem de babydoekjes & asperienes niet voor niets  ;D

Even een lijstje uit mijn hoofd:

* Zaklamp met de mogelijkheid om de lens af te plakken met een b.v.k. rood filter.
  (Mag-lites hebben dat, en als je er al een hebt kan je die ook lensen los kopen)
* Extra batterijen voor je zaklamp. Gebeurd vaak dat ie aan staat zonder dat je het weet.
* Een stukje spons. Dat gebruik je voor het camoufleren
* Een kleine spiegeltje. Dan zie je waar je de camo smeert  ;D maar ook makkelijk om te verwijderen.
* Pedaalemmerzakjes. Kan je vieze/natte spullen bij je droge/schone bewaren.
* Een paar pennen, een aantekenboekje met harde kaft e.v.t. potlood.
  (En dan type boekje dat in je bortszak past) Overigens ook voor de eerste week AMO nodig.
* Een zwarte, watervaste stift. Om je psu mee te merken.
* Touw en/of elastiek (O.a. om je poncho boven je hoofd te kunnen spannen indien het regent.)
* Stukje panty, voor uitpoetsen kisten
* Kwast, voor b.v. wapenonderhoud, deze moet olievrij blijven
* Aansteker
* V.w.b. toiletartikelen, je kan alles beter in mini kopen, zeker rond de vakantie lukt dat makkelijk. Dus miniflesje shampo, vloeibare zeep etc. Je moet dat allemaal meeslepen en gebruikt het bijna niet in het veld.
* Iets van purol of wat voor creme dan ook. Je vingertoppen enz. kunnen van de camo behoorlijk uitdrogen en zeer gaan doen.
* E.v.t. dunne zwarte of groene handschoen voor acties in het donker. Zien ze toch niet maar dan hoef je je polsen en handen niet te camoufleren. Die lederen zijn te lomp. Ik heb van die Nomex vliegerhandschoenen, ideaal !
* Pakjes papieren zakdoekjes. Nemen weinig ruimte in en zijn erg handig, b.v. in de Dixie als je tot schrik ziet dat er geen wc rol meer ligt NA dat je klaar bent ;)
* Van die haken die ze in de bergklimmerij gebruiken, ben de naam even kwijt. Maar erg handig om je helm mee aan je harnas te zetten, met name als het donker is. En om je harnas b.v. aan je ruzak vast te zetten tijdens transport.

Ik denk dat dit het wel is. Als je bij de dump kans ziet om een doosje van het oude wapen de Fal te bemachtigen moet je dat zeker doen. Die passen namelijk perfect in de kleine tasjes op je harnas en daar kan je dan b.v. je wapenonderhoudsmiddelen in stoppen.

Er zal vast meer te verzinnen zijn, maar je zal je moeten beperken tot het hoognodige, anders is het weer zo Hollands. Loop je met een mut aardappelen op je rug, is ook geen gezicht  ;D

Tot slot:  Maak labels met je naam. regnummer etc. voor in alle vakjes van je tassen e.d. Doe dat voor je aan de amo begint. En, heel handig: breng een donker merkteken aan op je harnas, rugzak, en reistas. Want als het allemaal op een grote hoop ligt is het moeilijk terug te vinden. Ik gebruik zelf zwarte tie-rips (of hoe je dat ook schrijft) doe er een paar op een vaste plek. Dat spul blijft goed zitten en valt niet op. Maar merk het, zodat je kunt zien dat het van jou is.  O, het eerste wat je natuurlijk doet als je je Diemago hebt gehad  (ok, tweede na de veiligheidsmaatregelen  ;D ) Is je wapennummer en wapenregistratienummer in je boekje schrijven. Je Diemago krijg je uiteraard de eerste week al.

Success !

Aibeethoven

Even een vraagje. Wat moet je eigenlijk allemaal meenemen voor tijdens de AMO? ??? Je moet natuurlijk al die spullen die je hebt in een megagrote tas proppen. :-\
Once more unto the breach my fiends. Once more.

Bandbox

Citaat van: rocco2000 op 14/05/2005 | 00:00 uur
CitaatLekker dan  

Echt een geruststelling  
er is weinig aan de hand. Met jezelf regelmatig checken op teken ben je er als het goed is op tijd bij.
Maak je niet druk,
rocco :D

Daar heb je dus je buddy voor !

Aibeethoven

En dus vooral je pet of helm niet afzetten.......... ;)
Once more unto the breach my fiends. Once more.

rocco2000

CitaatLekker dan  

Echt een geruststelling  
er is weinig aan de hand. Met jezelf regelmatig checken op teken ben je er als het goed is op tijd bij.
Maak je niet druk,
rocco :D
vrijwillig, niet vrijblijvend

Bandbox

Hahaha, ja, als je die ziekte krijgt val je in de prijzen.
Overigens hoorde ik op de radio dat een teken specialist advieseerde om tekenbeten door te geven aan je huisarts. Dus datum en tijdstip.

Maar de werkelijkheid is dat je het vaak niet eens weet dat je er een gehad hebt.

Eline

Lekker dan  :-\

Echt een geruststelling   :)
The weak will run while the strong will stand and fight..

rocco2000

dat dat beest in je huid vast zit is niet zo'n ramp.. De ziekte van lyme die je er aan over kunt houden, dat is pas waardeloos!
vrijwillig, niet vrijblijvend

Eline

En dan nog...alleen mn vent mag mij zonder toestemming bijten  8) Hehe...

Nee zonder gekkigheid..vind ze dood eng..straks kom je dr pas later achter..zit dat beest vast in je huid..gadverredamme.. :-\

The weak will run while the strong will stand and fight..

raiden

hey ik woon in de buurt van een bos en ik ben net een paar dage gelede door een teek gebete, alweer de derde keer dit jaar. Maar ze zijn helemaal niet eng. Gewoon opletten dat je ze er al draaiend uithaalt, anders kan het zijn dat je ze kapotmaakt of zoiets. En dan is t een kwestie van ff opletten of de plek van de beet geen ringetje verschijnt, zoja naar de dokter! Ze zijn echt heel klein! Zeker niet eng!

groetjes kelly

Bandbox

Het valt wel mee hoor, je ziet ze amper !
Je moet het niet vergelijken met z'n teek die op een hond zit, die zijn echt goor en veel groter.
Dit zijn hele kleine lieve teekjes die je net ziet zitten ;D

Ik heb er twee gehad daar, en heb er niets van gevoeld, ook niet toen ze er af gehaald werden.

Eline

Band..waarom zeg je dat nou   :-\  Teken...Bahbah..als ik iets ranzige beesten vind zijn het wel teken.. >:(
Heb gelijk een stuk minder zin  ;D
Nee..ik zal inderdaad een tekenkuurtje moeten halen  :D
Bahbah...geef mij dan maar spinnen en andere vieze insecten..maar géen teken..
The weak will run while the strong will stand and fight..

Bandbox

Ik kreeg op vrijdag mijn kleding en op maandag begon mijn AMO. Bad timing he.
Dus ik ben gewoon in mijn burger kleding geweest naar de avonden.
Overigens zelfde verhaal, in April helemaal aangenomen/goedgekeurd etc. en in Juni de AMO.

Wel lekker hoor, in juni opkomen. Alleen oppassen voor teken, daar hadden wij vorig jaar allemaal last van. Misschien eerst even langs de dierenarts  ;D

V.w.b. betreft het uniform, dat mag je dat pas dragen na de amo.
Dat heeft te maken dat je tijdens je amo pas onder de krijgstucht wordt gesteld. En je mag je baret natuurlijk niet dragen, dat is pas op de laatste dag van je amo. Dat sommige bats dat anders doen is dus niet goed.

Eline

Dat ligt er denk ik aan bandbox...als je goed bent gekeurd en je moet nog maanden wachten voor je AMO kan ik me voorstellen dat je al wat avonden meedraait..Maar als je AMO heel snel volgt op je goedkeuring denk ik dat ze je eerst gewoon de AMO laten doen...Een bekende gaat nu al naar een avond (kennismaking) terwijl hij in Augustus de AMO gaat doen, denk dat ze m die avonden ook laten blijven komen. Terwijl ik dus nog niks gehoord heb, waar ik precies geplaatst word, e.d.  Ben half april goedgekeurd, 20 Juni AMO. Dus tel maar uit hoeveel avonden je dan aanwezig had kunnen zijn..

Bandbox..mocht jij pas die oefenavonden meedraaien nadat je had gekleed? of mocht je gewoon in je spijkerbroekkie komen? Of was het zelfs zo dat je nog niet in militair mócht omdat je de AMO nog niet had gedaan?
The weak will run while the strong will stand and fight..

Bandbox

Citaat van: Buitenstaander? op 10/05/2005 | 12:22 uur
wel grappig trouwens dat je al bent geplaatst, en ook al ergens op moet komen terwijl je de amo nog niet gehad hebt ai, is dat normaal bij de fanfare?

Dat gebeurd bij de Natres in het algemeen toch ook ? Ik wist voor de Amo als in welk peloton, compagnie etc. ik zou komen. Had al aardig wat oefenavonden meegedraaid voor dat ik de Amo in ging. Dat doen wij bij de meeste nieuwe mensen.