Europese Unie

Gestart door KapiteinRob, 24/04/2005 | 15:44 uur

Wat voor EU willen we?

Geen
8 (26.7%)
Een economische unie van 15 lidstaten
5 (16.7%)
Een economische/politieke unie van 15 lidstaten
3 (10%)
Een economische unie van 25 lidstaten
0 (0%)
Een economische/politieke unie van 25 lidstaten
2 (6.7%)
Een economische unie van meer dan 25 lidstaten
1 (3.3%)
Een economische/politieke unie van meer dan 25 lidstaten
1 (3.3%)
Een economische unie van VK, BENELUX & Scandinavië
10 (33.3%)

Totaal aantal stemmen: 0

BE_Maarten

Ik zeg niet dat ik gelijk heb: ik zei zelfs dat we cijfers nodig hebben die te vergelijken zijn.

Het was een reactie op "die cijfers passen niet in jouw kraam"

Dat van Marokanen en Turken was ironie om de ongenuanceerdheid te duiden, die zijn nl ook aanwezig in die standpunten

rocco2000

#222
mij hoor je niet over marokanen en turken maarten.. Hou even op met die  suggesties over mij.  Die cijfers waar ik het over had stonden dus gewoon in de krant en worden hier in de media regelmatig gebruikt.. Heb ik dus nix aan verzonnen.Dat jij nu andere cijfers hebt wil nog niet zeggen dat jij gelijk hebt.
Citaattrek je ogen open.
mijn ogen zijn open; die eu is voor nederland  op dit moment gewoon een bodemloze put waar onze zuurverdiende centen in verdwijnen. Bij een hoop nederlanders, en dus ook bij mij, is een groot gevoel van onvrede aanwezig.
vrijwillig, niet vrijblijvend

Ton de Zwart

Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 20:45 uur
Lekkerrrrrrrrr genuanceerd. Nu nog even alle marokannen en surinamers het vliegtuig op naar land van herkomst en we leven in een paradijs!

Hoe kom je op dat idee? Mail het eens naar wat kamerleden, misschien gaat er hen een lichtje branden....

BE_Maarten

Citaat van: rocco2000 op 19/06/2005 | 15:25 uur
het zijn cijfers die je nu net even niet uitkomen...
Wat een sterk argument!
Dat zeg jij. Maar met cijfers kan je alles bewijzen. Ik heb helemaal geen cijfers nodig, trek je ogen open.

Citaat van: rocco2000 op 19/06/2005 | 15:25 uurIk zeg; weg met die eu!!
Ik heb er helemaal genoeg van..
Lekkerrrrrrrrr genuanceerd. Nu nog even alle marokannen en surinamers het vliegtuig op naar land van herkomst en we leven in een paradijs! Wat zou jij toch een goed politiek leider zijn rocco!  8)

BE_Maarten

#219
Citaat van: Lenoir op 19/06/2005 | 14:47 uur
Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 14:20 uur
Een groep van 4/5 landen die verregaande toegevingen willen doen. Die niet bang zijn om de grote maar noodzakelijke sprong te maken. Die weten dat ze niet toetreden voor hun eigenbelang, maar om samen vooruit te geraken.

Dan zou een optie VK-BENELUX-Scandinavië je aan moeten spreken, toch?

Zou het echt niet weten. Benelux ja, maar Nederland hangt volgens mij redelijk verbonden met VK, Belgie zowat half met France en Duits. Op de duur hebben we weer iedereen mee en wordt het onmogelijk. En vooral, ze moeten nog willen. Zie jij de Britten al in een militaire/politieke unie stappen?  ::)

PS: zo'n unie moet zeer klein beginnen omdat je over bepaalde dingen eens moet worden, die verstrekkende gevolgend gaan hebben. Vb: vast % van BBP? inzetmogelijkheden? wie stuurt de strijdmacht aan? ...

rocco2000

CitaatUiterst rare cijfers. Ik heb hier namelijk de cijfers opgezocht en daaruit blijkt dat duitsland de grootste nettobijdrager is. Nederland zit aan de helft van die Duitse nettobijdrage. Ik wil wel eens recente cijfers vinden want de verschillende cijfers zijn niet zomaar te vergelijken. (andere berekeningen enzo
het zijn cijfers die je nu net even niet uitkomen...
Ik zeg; weg met die eu!!
Ik heb er helemaal genoeg van..
En omdat we nu een keer onze scheur opentrekken zijn we gelijk asociaal?
Citaatben beschaamd. Is dit Europa? Een bende apen die blind hun nationale belangen verdedigen zonder te kijken naar het hoger belang?
vrijwillig, niet vrijblijvend

KapiteinRob

Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 14:20 uur
Een groep van 4/5 landen die verregaande toegevingen willen doen. Die niet bang zijn om de grote maar noodzakelijke sprong te maken. Die weten dat ze niet toetreden voor hun eigenbelang, maar om samen vooruit te geraken.

Dan zou een optie VK-BENELUX-Scandinavië je aan moeten spreken, toch?

BE_Maarten

Dan nog als het per inwoner is, dan kan Belgie onmogelijk een lidstaat zijn die geld KRIJGT. Henegouwen kreeg geld. KREEG, nu niet meer. het is om deze reden dat ik twijfel aan de cijfers, maar we zoeken wel es andere cijfers als het minder warm is:p

KapiteinRob

Het zijn de cijfers uit het Algemeen Dagblad van 150605. Het AD is toch niet een krant die als onbetrouwbaar te boek staat.

En je kunt natuurlijk niet zeggen dat de Belgen minder afdragen omdat ze met minder inwoners zijn: het betreft hier de uitgaven uitgerekend per inwoner.


Misschein een zoektochtje maken naar bevestiging van de cijfers. Als het effe wat minder warm is...... ;)

BE_Maarten

Uiterst rare cijfers. Ik heb hier namelijk de cijfers opgezocht en daaruit blijkt dat duitsland de grootste nettobijdrager is. Nederland zit aan de helft van die Duitse nettobijdrage. Ik wil wel eens recente cijfers vinden want de verschillende cijfers zijn niet zomaar te vergelijken. (andere berekeningen enzo)

CitaatBegrijp ik het dan goed Maarten, dat je een verdere politieke samenwerking binnen de EU niet (meer?) ziet zitten?
Ik geef het idee nog niet op om dat binnen de structuren van de EU te doen maar het wordt wel heel moeilijk als de landen maar niet hun nationale belangen willen loslaten.

Dan nog, als een initiatief tot politieke en militaire samenwerking buiten de EU tot stand komt, dan zal die vroeg of laat worden samengesmolten. Dit is al verschillende keren gebeurd in het integratieproces. Ken je dat verhaal: zes landen starten, niemand gelooft er in, iedereen vervloekt het, geeft het geen schijn van kans, en ondertussen zijn we wel een econmische grootmacht van 15 (oeps 25) landen. Zelfde verhaal met de euro. Iedereen is er tegen, maar morgen neemt iedereen een bocht van 180° en wordt de euro de hemel in geprezen (want dan ook weer te veel van het goeie is).

We (ik en mijn geestesgenoten) moeten klein beginnen. Een groep van 4/5 landen die verregaande toegevingen willen doen. Die niet bang zijn om de grote maar noodzakelijke sprong te maken. Die weten dat ze niet toetreden voor hun eigenbelang, maar om samen vooruit te geraken.

PS: nog even over die cijfers. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze op z'n minst als raar zijn te omschrijven, om niet te zeggen bedriegelijk. Als je kijkt naar Belgie bijvoorbeeld. In 2001 was Belgie een nettobetaler, die ongeveer 1/2 bijdroeg van wat Nederland bijdroeg (we zijn dan ook met minder). Nu, in lenoir zijn cijfers blijkt dat belgie geld krijgt???? Op z'n minst heel merkwaardig. Zeker als je weet dat 10 arme landen zijn toegetreden waardoor alle regio's in Belgie (zelfs diegene met meer dan 40% werkloosheid) uit de boot vallen voor geld te krijgen. De cijfers kloppen niet. Zo goed als onmogelijk durf ik zelfs stellen. sorry

KapiteinRob

Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 12:39 uur
Waar halen jullie die cijfers?

Ik ben de oud-papierdoos nog even ingedoken om de gegevens te kunnen produceren zoals die in het AD van 15 juni j.l. waren vermeld:

GROOTBETALER

Nederland betaalt per hoofd van de bevolking netto het meest aan de EU. Luxemburg ontvangt het meest per hoofd van de bevolking:


01.   € 181 - Nederland
02.   € 117 - Zweden    
03.   € 104 - Duitsland
04.   €   63 - VK
05.   €   53 - Denemarken
06.   €   44 - Oostenrijk
07.   €   29 - Frankrijk
08.   €   19 - Italië
09.   €     2 - Finland

10. - €     72 - België
11. - €   203 - Spanje
12. - €   302 - Griekenland
13. - €   334 - Portugal
14. - €   394 - Ierland
15. - € 1911 - Luxemburg


Dit zijn dus de uitkomsten van de uitgaven minus inkomsten van de EU-landen. In het overzicht zijn de 10 nieuwe lidstaten niet vermeld, maar het lijkt mij sterk dat die meer betalen dan ze ontvangen.......

Bovenstaande cijfers ondersteunen het Nederlandse standpunt dat er EINDELIJK maar eens wat minder afgedragen moet worden aan Brussel/Straatsburg. Dit gaat toch helemaal nergens meer over? Welke idioten hebben ooit die belachelijk hoge bijdrage van Nederland geaccordeerd? En als ik het bedrag zie dat Luxemburg ontvangt, krijg ik helemaal zin om een vette pleister over de mond van de heer Junker te plakken.

Hoezo is Nederland egoïstisch als het ruim anderhalf keer zoveel per inwoner bijdraagt als de nummer twee op de lijst? En let eens op de zevende plaats van Frankrijk; okay, het is nog net netto-betaler, maar heeft ongeveer de meest invloedrijkste positie binnen Europa. Dan heb je nog wat aan je geld.......

Ik vind dat we ons best mogen spiegelen aan Denemarken; onze bijdrage zou dus ergens tussen de Deense en die van het VK in mogen zitten wat mij betreft. En dan zijn we nog steeds solidair genoeg want we blijven dan nog steeds meer betalen dan we krijgen.

KapiteinRob

Begrijp ik het dan goed Maarten, dat je een verdere politieke samenwerking binnen de EU niet (meer?) ziet zitten?

BE_Maarten

Citaat van: Lenoir op 19/06/2005 | 12:40 uur
Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 11:59 uur
Ik kan bijgevolg Junker alleen maar bijtreden over hetgeen hij zei op zijn persconferentie: ik ben beschaamd. Is dit Europa? Een bende apen die blind hun nationale belangen verdedigen zonder te kijken naar het hoger belang?

Junker moet zich schamen zulke indirecte beschuldigingen te uiten! Nederland heeft door de jaren heen altijd meer dan z'n Europese steentje bijgedragen. Het is voor het eerst dat Nederland met z'n vuist op tafel slaat en nu gaan er "staatslieden" lopen huichelen over solidariteit en egoïsme? Je moet maar durven. Ik denk dat Junker over het algemeen een wijs man is, maar nu huilt hij met de wolven in het bos mee. En de grootste wolven zijn de huichelaars Schröder en Chirac. Ik geef Tony Blair, nota bene een socialist, groot gelijk en ik hoop dat Nederland ferm blijft!
Volgens mij heeft junker gelijk. Nederland is idd altijd een trouwe bondgenoot geweest, maar nu het even wat moeilijker gaat...
Blair geef ik ook gelijk...
Chirac heb ik al aangehaald in mijn vorige post.
En Schroder, tja, die heeft ons Polen cadeau gedaan.

Citaat van: Lenoir op 19/06/2005 | 12:40 uur
Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 11:59 uur
Wat mij betreft: tijd voor wat initiatieven buiten de EU dan maar, gepaard met heel wat ellebogenwerk.
Een eerste aanzet naar een nieuwe ((N)W)EU?

Na de economische samenwerking (EU) nu een militaire&politieke. Maar wel buiten het kader van de EU omdat ik niet bereid ben een aantal landen mee te nemen, die anders toch maar aan de kar gaan hangen.

KapiteinRob

Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 12:39 uur
Waar halen jullie die cijfers?

Algemeen Dagblad, afgelopen week.

KapiteinRob

Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 11:59 uur
Ik kan bijgevolg Junker alleen maar bijtreden over hetgeen hij zei op zijn persconferentie: ik ben beschaamd. Is dit Europa? Een bende apen die blind hun nationale belangen verdedigen zonder te kijken naar het hoger belang?

Junker moet zich schamen zulke indirecte beschuldigingen te uiten! Nederland heeft door de jaren heen altijd meer dan z'n Europese steentje bijgedragen. Het is voor het eerst dat Nederland met z'n vuist op tafel slaat en nu gaan er "staatslieden" lopen huichelen over solidariteit en egoïsme? Je moet maar durven. Ik denk dat Junker over het algemeen een wijs man is, maar nu huilt hij met de wolven in het bos mee. En de grootste wolven zijn de huichelaars Schröder en Chirac. Ik geef Tony Blair, nota bene een socialist, groot gelijk en ik hoop dat Nederland ferm blijft!

Citaat van: BE_Maarten op 19/06/2005 | 11:59 uur
Wat mij betreft: tijd voor wat initiatieven buiten de EU dan maar, gepaard met heel wat ellebogenwerk.

Een eerste aanzet naar een nieuwe ((N)W)EU?