'Nederlander omgekomen in Egypte'

Gestart door Toon lumbl, 23/07/2005 | 13:53 uur

bravowhiskey

Volgens de laatste berichten zou er sprake zijn van 83 doden, onder wie twee Britten, twee Duitsers en een Italiaan. Een Tsjechische regeringswoordvoerder bevestigde dat een Tsjech om het leven is gekomen. Volgens de Egyptische minister van binnenlandse zaken Al-Adli zijn onder de buitenlandse slachtoffers ook Kuwaitis Saudis en Quataris Tevens zijn er meer dan 200 gewonden die verzorgd worden. De meeste van de gewonden zouden er erg aan toe zijn.
Hoewel de streek gekend is om de grote aanwezigheid van toeristen zijn de meeste slachtoffers toch Egyptenaren. Voorlopig is er ook nog geen melding van eventuele Belgische of Nederlandse slachtoffers hoewel er ongeveer 1500 Belgen verblijven en meer dan duizend Nederlanders

bron: www.defence-net.tk
Greets Bravowhiskey,
http://www.globalconflict.tk

Toon lumbl


CAIRO - Onder de mensen die zaterdag in het Egyptische Sharm el-Sheikh om het leven zijn gekomen, bevindt zich ook een Nederlander. Dat heeft de Egyptische politie zaterdag gezegd tegenvoer het Franse persbureau AFP.

In totaal zijn zeker 83 mensen omgekomen, onder wie acht buitenlanders.

De meeste slachtoffers zijn Egyptenaren. Daarnaast vonden twee Britten, twee Italianen, een Rus, een Oekraïner en een Arabische Israëliër de dood. De politie zei dat nog dertig lijken moeten worden geïdentificeerd.

Bron: www.nu.nl