'Biologische wapenprogramma's Rusland, China'

Gestart door Cobra4, 31/08/2005 | 23:42 uur

Anubis

Ratificatie is niets meer dan een natte vinger. Tegen de tijd dat Rusland of China ten strijde trekt, maakt het allemaal niets uit. Nu denk ik niet dat Rusland dat zo snel zal doen, maar China heeft niet alleen een snel groeiende economie, ook hun krijgsmacht (materiaal) stijgt explosief. :-\

Cobra4

'Biologische wapenprogramma's Rusland, China'

WASHINGTON - Rusland, China en het door de Verenigde Staten als schurkenstaat bestempelde Iran, Noord-Korea en Syriƫ beschikken nog steeds over programma's voor de productie van biologische wapens. Dat staat in een rapport van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken.

In het rapport wordt samengevat in hoeverre landen zich houden aan in verdragen vastgelegde richtlijnen voor wapenbeperking. Daarbij worden alle massavernietigingswapens, nucleaire, chemische en biologische, meegenomen. Ook wordt gekeken naar de verspreiding van raketten.

Van de vijf genoemde landen heeft alleen Syriƫ de Biological and Toxin Weapons Convention niet geratificeerd. Die conventie verplicht landen al hun biologische en chemische wapens te vernietigen en geen nieuwe te produceren. Toch blijkt uit het onderzoek van het State Department dat Rusland, China, Iran en Noord-Korea er hoogstwaarschijnlijk "offensieve biologische wapenprogramma's" op na houden.

bron: www.telegraaf.nl
Peloton 3 602 Sqn