'Hogere uitgaven defensie NAVO-lidstaten'

Gestart door Cobra4, 14/09/2005 | 09:17 uur

Loup

Deze uitspraak heeft Jaap al eerder gedaan, waarop Kamp zei "Ja, maar je moet niet alleen naar de kale cijfers kijken"... Wat een .....  :uglystupid2:

Cobra4

'Hogere uitgaven defensie NAVO-lidstaten'

(Novum/AP) - NAVO-secretaris Jaap de Hoop Scheffer heeft de lidstaten van de verdragsorganisatie dinsdag opgeroepen meer geld uit te trekken voor defensie.
Volgens de voormalige Nederlandse minister van buitenlandse zaken is de komende jaren meer geld nodig voor vredesmissies en zal de NAVO zich waarschijnlijk actiever gaan bemoeien met de internationale strijd tegen het terrorisme.

De Hoop Scheffer deed zijn oproep op de eerste dag van de bijeenkomst van NAVO-ministers van defensie in Berlijn. De komende dagen worden in de Duitse hoofdstad een groot aantal onderwerpen besproken, waaronder de modernisering van een flink deel van het militaire apparaat van de NAVO en het formuleren van nieuwe doelstellingen.

De NAVO heeft vooral geld nodig voor de opbouw van een snelle-reactiemacht die in oktober 2006 inzetbaar moet zijn en verbeterde mogelijkheden voor het bijtanken van vliegtuigen in de lucht. De NAVO-lidstaten hebben formeel de toezegging gedaan 2 procent van hun bruto binnenlands product uit te trekken voor defensie, maar veel lidstaten zitten onder die norm.

bron: www.trouw.nl
Peloton 3 602 Sqn