Bondsraad wijst concept af

Gestart door -Peter-, 16/01/2006 | 14:25 uur

KapiteinRob

Citaat van: -Peter- op 16/01/2006 | 14:25 uur
Overigens verwachten wij dat ook actief dienenden met een negatief inkomensplaatje worden geconfronteerd.

Een eerste blik in NSK op m'n komende salaris gaf al aan dat ik minder "extra" ga krijgen dan zometeen de premie voor mijn echtgenote kost. En Hoogervorst maar roepen dat niemand er op achteruit gaat.
Natuurlijk kan e.e.a. nog gerepareerd worden in het CAO-overleg (want dat was toch de bedoeling??), maar voorlopig gebeurt er niets.

Citaat van: -Peter- op 16/01/2006 | 14:25 uur
De ACOM vindt die opstelling van de werkgever harteloos

Tell me something new!!

Citaat van: -Peter- op 16/01/2006 | 14:25 uur
De ACOM heeft gesteld dat zij bereid is te praten over het dossier "ophoging leeftijdsontslag", niet meer en niet minder. Uitgangspunt daarbij is en zal blijven dat het huidige overgangsregime onverkort van kracht blijft.

Als de opvatting is dat het huidige overgangsregime van kracht moet blijven (en terecht!), hoef je er verder ook niet bereid toe te zijn er over te praten....

-Peter-

Onderhandelingen arbeidsvoorwaarden 2004 e.v..

Kort voor de kerstdagen was men in de onderhandelingen over de Arbeidsvoorwaarden 2004 e.v. gekomen tot een zogenaamd technisch akkoord dat zou worden voorgelegd aan bonden voor intern beraad.

In het technisch akkoord zouden zaken als loondoorbetaling in het tweede ziektejaar, een incidentele salarisaanpassing over 2004 en reparatie van de gevolgen van de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel worden geregeld.

Het concept technisch akkoord is binnen de ACOM indringend besproken en uiteindelijk kwam de Bondsraad tot de slotsom dat men niet kon instemmen met het voorstel. Met name de inkomensconsequenties voor de UKW'ers en gepensioneerden waren onvoldoende gecompenseerd. Om nog maar niet te spreken over de reparatie van de inkomensachteruitgang van de UKW'ers en gepensioneerden in het buitenland. Ook voor de grensgangers bleek Defensie niet bereid compenserende maatregelen te treffen. Overigens verwachten wij dat ook actief dienenden met een negatief inkomensplaatje worden geconfronteerd.

De stelling van de Defensie dat de mensen zelf hebben gekozen voor een permanente huisvesting in het buitenland wijst de ACOM faliekant af. Immers, toen de mensen die keuze maakten konden zij geen rekening houden met een stelselwijziging van de ziektekosten. De ACOM vindt die opstelling van de werkgever harteloos en niet getuigen van zorg voor de ex-werknemer van Defensie. Kennelijk geldt hier het adagium: "Uit het oog, uit het hart".

Een andere organisatie stelt op haar site dat de bonden bereid zouden zijn tot het doen van een voorstel tot ophoging van het leeftijdsontslag als de partijen tot een technisch akkoord komen. Dat is aperte onzin. De ACOM heeft gesteld dat zij bereid is te praten over het dossier "ophoging leeftijdsontslag", niet meer en niet minder. Uitgangspunt daarbij is en zal blijven dat het huidige overgangsregime onverkort van kracht blijft.

[bron: www.acom-cnv.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...