Sector Overleg Defensie

Gestart door -Peter-, 12/04/2006 | 10:41 uur

-Peter-

12-04-2006  Arbeidsvoorwaarden 
 
Op dinsdagmiddag 11 april is er opnieuw overleg geweest tussen de bonden en Defensie over de arbeidsvoorwaarden 2004-2006.

De week daarvoor hadden de bonden kenbaar gemaakt dat het onderhandelingsresultaat door de achterban is afgewezen op met name twee punten, de inkomensontwikkeling en ten tweede de ophoging van het leeftijdsontslag in combinatie met de mogelijkheid om tijd terug te verdienen.

Op 11 april is gebleken dat Defensie wel tegemoet wil komen aan de eisen van de bonden over het "terugverdienen", Defensie wil onderzoeken of de uitzendingen vanaf 1990 kunnen meetellen en wil ook nadenken over een ander percentage dan de in het onderhandelingsresultaat genoemde 25 %.

Voor wat betreft de inkomensontwikkeling wil Defensie echter volstrekt niet bewegen. Defensie geeft aan geen geld te hebben voor verdergaande compensatie. In reactie hierop hebben de bonden aangeven dat een en ander niet voldoende is.

Afgesproken is dat bonden de zaak mee terug nemen voor bestuurlijk beraad. Volgende week dinsdag is er opnieuw overleg en Defensie heeft aangegeven dat zij een geschillenprocedure wil starten indien de bonden niet alsnog instemmen.

[bron: acom-cnv]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...