Kamp bezoekt Australië en Nieuw-Zeeland

Gestart door Cobra4, 20/04/2006 | 12:48 uur

Cobra4

Kamp bezoekt Australië en Nieuw-Zeeland

(Novum) - Minister van Defensie Henk Kamp (VVD) brengt van donderdag tot en met woensdag een werkbezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland. Het belangrijkste gespreksonderwerp is de Navo-missie International Security Assistance Force (Isaf) in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dat meldt het ministerie van Defensie. Nederlanders en Australiërs moeten tijdens de missie nauw samenwerken.

Tijdens zijn reis ontmoet Kamp onder meer zijn ambtsgenoten Brendan Nelson van Australië en Phil Goff van Nieuw-Zeeland. De minister voert in Australië ook besprekingen met premier John Howard en de ministers van Buitenlandse Zaken, Alexander Downer, en die van Veteranenzaken, Bruce Bilson.

Kamp wordt vergezeld door de Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn. Beiden spreken ook met de Australische chef defensiestaf, Marshall Houston.

Australië stuurt in juli tweehonderd extra soldaten naar Afghanistan, die onder leiding komen te staan van een door Nederland geleid team in Uruzgan. Daarnaast gaan Nederland en Australië een ambassade delen in de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Dinsdag maakte Kamp bekend dat Nederland tweehonderd extra militairen naar Afghanistan stuurt. In totaal gaat het nu om 1400 militairen en in de periode dat Nederland de leiding heeft 1600 militairen.

bron: www.trouw.nl
Peloton 3 602 Sqn