Voorhoeve hoogleraar aan Nederlandse Defensie Academie

Gestart door -Peter-, 03/09/2006 | 15:28 uur

-Peter-

Oud-minister van Defensie Joris Voorhoeve wordt met ingang van 1 oktober deeltijdhoogleraar Internationale Veiligheidstudies aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Hij krijgt daarbij de leiding over de kennisteams Internationale Veiligheidstudies en Recht. Ook gaat hij het onderzoek en onderwijs op het terrein van de internationale betrekkingen coördineren. Voorhoeve blijft lid van de Raad van State.

De Nederlandse Defensie Academie bestaat uit de Koninklijke Militaire Academie, het Koninklijk Instituut voor de Marine, de Faculteit Militaire Wetenschappen, de Human Resource Management Academie, het Instituut Defensie Leergangen en de Leergang Topmanagement Defensie.

Voorhoeve werd in 1979 benoemd tot hoogleraar Internationale Betrekkingen en Ontwikkelingen aan de Universiteit Wageningen. Sinds 1990 is hij deeltijdhoogleraar Internationale Organisaties in Leiden. Voorhoeve was 1994 tot 1998 minister van Defensie in het eerste kabinet-Kok. Hij was onder meer werkzaam bij de Wereldbank en het Instituut Clingendael.

[bron: www.mindef.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...