Kustwacht NA bedankt

Gestart door Lex, 11/09/2006 | 02:31 uur

Lex

Kustwacht bedankt
9 Sep, 2006, 17:29 (GMT -04:00)

Willemstad Curaçao 

WAT EEN heerlijk dagje op Klein Curaçao had moeten worden, eindigde bijna in een drama. Vrienden van ons die al jaren op Curaçao komen hadden besloten om samen met ons op vrijdag 1 september met de Mermaid naar dat mooie eiland te varen.

We zagen er best wel een beetje tegenop want er stond een behoorlijke wind, maar na twee uur varen arriveerden we op dat kleine stukje paradijs, een heerlijk ontbijt en daarna snorkelen waar het noodlot toesloeg. Mijn vriend werd niet goed in het water en is direct naar de kant gegaan en op het ligbed gaan liggen. Een zeer attente verpleegster die het allemaal in de gaten had, heeft hem de eerste hulp verleend en had direct de conclusie getrokken dat het om een hartinfarct ging.

Alles ging daarna heel snel. Patrick, onze kapitein van de Mermaid, heeft contact opgenomen met de kustwacht en die was in 10 minuten ter plaatse met de helikopter waarna hij werd afgevoerd naar het Sehos. De conclusie van de verpleegster was correct. Na 20 minuten werd de echtgenote opgehaald door de helikopter en naar Hato gebracht waar een auto van de marine klaarstond om haar met spoed naar het Sehos te brengen. Onze dank gaat speciaal uit naar de bemanning van de kustwacht. Als die er niet was geweest had zich een drama afgespeeld. Ook Patrick, de kapitein van de Mermaid, heeft onze speciale dank en natuurlijk niet te vergeten de verpleegster en eigenaar van de Mermaid.

Volgend jaar doen we het zeker over, want het is de moeite waard om daar een dagje te verblijven op dat prachtige Klein Curaçao met de goede zorgen van de gehele bemanning. Nogmaals, iedereen heel hartelijk bedankt. Wij hebben er allemaal een heel warm gevoel aan over gehouden.

FAMILIE DE VALK
Nederland en
FAMILIE MARTENS
Curaçao

Bron: Amigoe

Positief nieuws over Defensie mag niet onvermeld blijven op het forum.