Wangedrag Nederlandse mariniers in Noorwegen

Gestart door Offenbach, 04/10/2006 | 08:58 uur

ronjhe

Als ik hun commandant was geweest was het voor die 1e persoon direct ontslag en de rest een week op strafoefening. Onacceptabel en een smet op de naam van het Korps...

Offenbach

Citaat van: Kapitein Rob op 04/10/2006 | 09:39 uur
..en mede daardoor populair is bij het plaatstelijk vrouwelijk schoon

Nu niet meer denk ik..


En hoe durf je in vredesnaam een vrouw het ziekenhuis in te slaan???

Mourning

Het is wachten op de vliegen die op de stront afkomen  :-[.

Wat een sukkels! Hoe je het ook bekijkt, gewoon niet goed te praten.

Regards,

Mourning  8)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Mikemans

Knap gedaan heren, net wat we nodig hadden. .

KapiteinRob

Citaat van: Offenbach op 04/10/2006 | 08:58 uur
Vorige week bleek uit een rapport van het Ministerie van Defensie dat Wangedrag eerder regel dan uitzondering is in het leger. Vooral vrouwen hebben regelmatig last van seksuele intimidatie. In de marine komt ongewenst gedrag vaker voor dan in andere legeronderdelen

Dat rapport gaat over wangedrag binnen defensie.

Afijn, onderzoeken die hap en eventueel vervolgen. Ik kan nu wel roepen "leer mij die Noren kennen (want de Noor blijkt in de praktijk door de jaren heen vreselijk jaloers op Jan Kaas die met geld en bier om zich heen smijt in de plaatselijke etablissementen en mede daardoor populair is bij het plaatstelijk vrouwelijk schoon)", maar losse handjes is nooit goed te praten.

Offenbach

woensdag 4 oktober 2006

Door het wangedrag van een groep Nederlandse mariniers, zijn vijf inwoners van het Noorse plaatsje Karasjok in het ziekenhuis beland. Zo'n dertig mariniers vielen voor een discotheek meisjes lastig en sloegen vervolgens de Noren die wilden ingrijpen in elkaar.

Het incident had zaterdag plaats, zo schrijft De Telegraaf. De Nederlandse mariniers mochten de disco niet meer in, omdat ze al eerder meisjes lastig vielen en op de dansvloer urineerden. Ze trokken zich echter niets aan van het verbod en drongen zonder te betalen toch de uitgaansgelegenheid binnen.

Schoppen
Toen de discotheek sloot, liep het buiten volledig uit de hand. Een van de soldaten zou een Noors meisje in haar maag hebben geschopt. Toen ze weer opstond sloeg hij haar in het gezicht. Enkele Noorse passanten wilden ingrijpen, maar ze werden door de stomdronken mariniers neergeslagen.

In totaal waren zo'n zestig mensen betrokken bij het incident. De slachtoffers, onder wie een vrouw, zijn met botbreuken en kneuzingen in het ziekenhuis opgenomen. Een van de Nederlandse mariniers zou aan de vechtpartij een losse tand hebben overgehouden. De koninklijke marechaussee onderzoekt de zaak samen met de Noorse politie.

Seksuele intimidatie
Vorige week bleek uit een rapport van het Ministerie van Defensie dat Wangedrag eerder regel dan uitzondering is in het leger. Vooral vrouwen hebben regelmatig last van seksuele intimidatie. In de marine komt ongewenst gedrag vaker voor dan in andere legeronderdelen

(www.elsevier.nl)