Auteur Topic: Explosie in onderzeeboot India  (gelezen 3048 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Harald

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 9215
Explosie in onderzeeboot India
« Reactie #7 Gepost op: 14/08/2013 | 08:44 uur »
Bemanning onderzeeër India vast na explosie (let op foto van Nu.nl is geen Kilo-klasse)

Door een explosie op een Indiase onderzeeboot zit een nog onbekend aantal bemanningsleden vast aan boord.

''Er zitten nog mensen aan boord die we proberen te redden. We vermoeden dat het ongeveer achttien personen zijn'', zei een woordvoerder van de marine woensdag.

De INS Sindhurakshak lag voor anker in een marinebasis in Mumbai toen een explosie het vaartuig trof. Daarna brak brand uit.

Verschillende bemanningsleden wisten volgens Indiase media tijdig van de onderzeeboot af te springen. Een aantal gewonden is volgens de Times of India afgevoerd naar een ziekenhuis.

Ongeluk

De explosie in de diesel-elektrische onderzeeboot is vermoedelijk een ongeluk, zei de marinewoordvoerder. Het vaartuig zou vorig jaar nog zijn opgeknapt in Rusland, maar liep door de ontploffing zware schade op. De INS Sindhurakshak zou daardoor half onder water liggen, meldden verschillende media.

De marine- en burgerbrandweer zijn na de ontploffing uitgerukt om de brand te blussen. De brandweerlieden wisten volgens de zender NDTV te voorkomen dat het vuur oversloeg naar nabijgelegen vaartuigen.

http://www.nu.nl/buitenland/3549836/bemanning-onderzeeer-india-vast-explosie.html
« Laatst bewerkt op: 14/08/2013 | 08:56 uur door Harald »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 6 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.