De landmacht van morgen

Gestart door Elzenga, 26/10/2013 | 15:20 uur

StrategNL

Citaat van: Parera op 10/09/2018 | 20:23 uur
Gelukkig is het nog maar een demo en geen operationele drone want het ontwerp mag nog wel wat verbeteringen krijgen. Meer info in het KL magazine.


Iemand enig idee wat dit project kost?

Parera

Gelukkig is het nog maar een demo en geen operationele drone want het ontwerp mag nog wel wat verbeteringen krijgen. Meer info in het KL magazine.


Huzaar1

Citaat van: Ronald Elzenga op 23/08/2018 | 18:28 uur
Dat is inderdaad de insteek. Behoud, balans en herstel..nog niet uitbreiden. Maar het gemis aan een verdere toekomstvisie is denk ik fnuikend voor het behoud van personeel, de werving en het algemene herstel van het vertrouwen van defensiepersoneel in de organisatie. Nu zul je mogelijk denken..die visie is er toch tot 2030? Nou die is slechts geldig tot 2020 heb ik begrepen van enkele betrokkenen. Dan volgt een herijking en schijnen we pas echt te gaan horen hoe het richting 2030 verder zal gaan..binnen de 2% BBP vanaf 2024. Toch? Ik vind dat ook niet verstandig en blijf dus daarom zo hameren, hier, maar vooral elders op de sociale media, voor die benodigde visie en opzet..inclusief uitbreiding. Ik vind dat dit boven de huidige regering en coalitieakkoord moet worden uitgetild en politiek breed moet worden vastgelegd. Wachten tot 2020 fnuikend. Ook en misschien wel vooral voor de landmacht (van morgen). Wat immers een personeels-intensieve organisatie is.

Er is wel een toekomstvisie, hoe kom je erbij dat er geen toekomstvisie is. Wat denk je Elzinga, je bent niet in de Defensie organisatie werkzaam, dus je informatie positie is bedroevend. Denk je omdat jij denkt dat iets er niet is, het er ook niet is, omdat jij niet weet van het bestaan? Man man zeg.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Master Mack

Precies Huzaar 1. We moeten beginnen aan de basis paxen en voorraden eerste vereisten. Daarna pas gevechtskracht weer  op sterkte brengen voor de huidige organisatie dus dat is nog niet echt uitbreiden maar weer in balans brengen voor de drie huidige specifieke brigades hun specifieke middelen weer inbrengen.

Huzaar1

Citaat van: Ros op 03/08/2018 | 21:50 uur
Nog 1,5 jaar ?

Voor de rest van je verhaal.....de Gebroeders Grimm zouden er jaloers van worden.

Yes, vooral CS en CSS en voorraden zijn dan als het goed is op orde of een heel eind.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Master Mack

Nee Ros ik bedoel dat in 2020 de herrijking van de Defensie begroting plaats vindt en de KL dan zijn wens lijstje klaar moet hebben.

Ros

Citaat van: Master Mack op 03/08/2018 | 16:41 uur
Maar de KL heeft het leeuwendeel nodig om in 2020 weer op sterkte te komen.

Nog 1,5 jaar ?

Voor de rest van je verhaal.....de Gebroeders Grimm zouden er jaloers van worden.

Sparkplug

A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Master Mack

Oke. Komkommer tijd bijna iedereen is op vakantie. Maar even een beeld voor de KL als in 2020 de herrijking van de Defensiebegroting plaatsvind en we er nog eens een miljard erbij krijgen zodat de huidige MP in iedergeval zijn afspraak dat we richting het NAVO gemiddelde gaan kan nakomen. De KM krijgt nu het grootste deel van de taart maar heeft ook bij het vervolg nog een kleiner stukje van de taart nodig om een vervolg order voor twee extra nieuwe M fregatten te kunnen plaatsen zeg in 2024/25. De KLU wil ergens in dat zelfde jaar 2025 als de 37 JSF's zijn ingestroomd er nog eens 18 stuks bij te bestellen om op 54/55 stuks te komen. Maar de KL heeft het leeuwendeel nodig om in 2020 weer op sterkte te komen. Om 13 en 43 weer op sterkte te brengen dienen er twee DFP bataljons bij te komen om de brigades weer compleet te maken en hiervoor zijn minimaal 80 MBT's nodig of dit nu leoclerc,Merkava's of CV90-120(geen MBT) worden het moet snel leverbaar zijn zodat we na 2030/35 leopard 3's kunnen aanschaffen. Ook dienen er 80 35mm Boxermodules te worden aangeschaft met het liefst het zelfde aantal rijmodules.11Lumob Brig bestaat dan uit 2x lumob en 1x Rangerbat 13 medium brig uit 2x Boxer 35mm bat en 1x Tbat. En 43ste brig uit 2x CV90 bat met MLU en 1x Tbat. De artillerie heeft weer 40 stuks Pzh 2000 waarvan 13 en 43 er elk 18 stuks ter beschikking krijgen en 4 voor opleiding. 11 krijgt 18 van de 26 raket systemen ter beschikking en de overige zijn voor opleiding/reserve. Er dienen minimaal 74 mortieren 120mm aanwezig te zijn zodat Kmarns KCT en de brigades minimaal over elk 12stuks kunnen beschikken indien nodig. De lua en ondersteunende eenheden moeten minimaal elk weer over genoeg mat en pers beschikken om 4x brig te kunnen ondersteunen dus de arbeidsvoorwaarden moeten fors verbeteren om meer pers binnen te halen. En meteen stoppen met het pool verhaal en het mat weer op sterkte brengen door extra Daf's en Scania's te bestellen. Want lieve mensen The enemy's are at the Gate's

Parera

In de onderstaande video van een demonstratie van 9.6.2018 door de Duitsers die zeer interessant is viel mij het systeem op vanaf 0:10 tot 0:35 op. Ik had dit systeem niet eerder gezien maar kwam er achter dat het een oud systeem is dat al in 2000 uit dienst genomen is (LARS), vreemd dat men dit dus nog steeds gebruikt in demonstratie. Of is het systeem weer in gebruik genomen? Zo ja dan kunnen we misschien met de Duitsers samen een nieuwe versie ontwikkelen, lichte artillerie met groot bereik en grote mogelijkheden.


Harald

Eurosatory 2018: Nammo presented its new ramjet propulsion for artillery shells  (interessant, maar niet goedkoop denk ik)

At this year's Eurosatory exhibition, Nammo unveiled for the first time the new ramjet propulsion system for 155mm artillery shells.

This new project is Nammo's effort to expand its well-established portfolio of products with a new solution that would deliver effective precision fire, in large quantity and at distances above 100 km, surpassing by large the products offered currently in the market.

The company is developing this technology with a focus in the Norwegian and NATO Armed Forces. Although there is no firm requirement, through the interaction with customers Nammo has understood that there's a need for such a technology.

The technology to allow such a capability is ramjet propulsion. A ramjet air-breathing engine that utilizes air intake as compressor and surrounding air in the combustion process. The engine is self-regulated, giving the shell a maximum speed of around 3 Mach, for a sustained period of 50 seconds, upon the shell's exit from the barrel.

As mentioned earlier, the concept is under development and the first flight of the projectile is expected in the 2019-2020 period in order to have them operational between 2023 and 2024.

The same technology will also be used in other company products, such as its missiles. Nammo is developing such a product, which will feature an engine with a burning time of almost 100 seconds. The demo flight of this missile is expected to take place in 2021.

Considering the high speed of the shell, many of the parts found on a typical guided shell will have to be redesigned. That includes the fuse and the guidance unit, which will be redesigned to fit their purpose.

http://www.armyrecognition.com/eurosatory_2018_official_news_online/eurosatory_2018_nammo_presented_its_new_ramjet_propulsion_for_artillery_shells.html

Lex

Beantwoording Kamervragen over A-brief 'Midlife Update Fennek'

Antwoorden van staatssecretaris Visser (Def) op de schriftelijke vragen van de vaste commissie voor Defensie over de behoeftestelling van het project 'Midlife Update Fennek'. Eenzelfde brief is ook aan de Eerste Kamer gestuurd.

Kamerbrief, 08-06-2018

Poleme

Citaat van: Oorlogsvis op 01/05/2018 | 21:46 uur
Maar ach Poleme...je kan toch niet ontkennen dat het allemaal veel te langzaam gaat zo !...wij hebben helemaal geen Tanks meer en de Duitsers nog maar 10% van wat ze 15 jaar terug hadden.
Alles weg....hoe willen we zo ooit geloofwaardig overkomen met al die licht uitgeruste troepen ? De Europese legers zijn alleen nog uitgerust voor kleine safari's in lage geweld spectrums.
Terwijl jij ook weet dat er helemaal geen studies nodig zijn om te weten te komen dat de beste vriend van de soldaat de artillerie is ! vraag het maar aan Napoleon als je die ooit nog tegenkomt daarboven. En pantertroepen / zwaar mech eenheden hebben we ook al niet meer......dammmmmmmmmm

Maar toch...laten we TNO er eens naar vragen...pfffffff :devil:
De MinDef begroting verhogingen zijn inderdaad Too Late en Too Little.  Is een feit, kunnen we helaas niets aan doen.                 

Napoleon was inderdaad van oorsprong een artillerist.  En artillerie was toen, daarvoor en ook nu nog de grootste killer op het slagveld.

Oorlogsvis, er was nog niet zo lang geleden een luchtmacht generaal, die bevelhebber van de gehele krijgsmacht werd.
Nou kreeg deze generaal, Danny, te maken met een kortstondige oorlog.  Hij, zijn staf en de heren politici hadden geen zin om land te bezetten en bezet te houden.
Grootschalige inzet van grondtroepen werd ook te eng, want grote kans op veel bodybags, te risicovol bevonden.
Dus ging Danny de tegenvoeter te lijf met de vuurkracht van vooral zijn luchtmacht, artillerie, bewapende RPA's (UAV's) en op relatief beperkte schaal wat grondtroepen.
Het gebeurde zelfs dat die grondtroepen de vijand met zijn raket artillerie opspoorde.  Maar zij mochten deze eenheden niet aangrijpen, want daar zou de luchtmacht wel voor zorgen.
Danny Halutz zijn enorme vuurkracht was verpletterend, maar toch verloor hij in de zomer van 2006 de oorlog in Libanon.

Er moest natuurlijk een zondebok worden gezocht.  En die werd gevonden in een brigadier-generaal, die als bijnaam 'Napoleon' had.
Deze Gal Hirsch was juist voorstander van "manoeuvre oorlogsvoering" in een nieuwe stijl.
Gal is van oorsprong een paratrooper en commando.  En hij is van mening dat men structureel veel meer Special Operations Forces (SOF) moet inzetten.
(En als ik bijvoorbeeld naar de zeer grote effectiviteit van SOF tijdens de Golfoorlog van '91 kijk, geef ik hem gelijk.)
Deze SOF voeren niet alleen geheime Intel Surveillance Recon missies uit diep in vijandelijk gebied.  Maar voeren ook veel meer sabotage acties uit, die moeten achter de linies voor verwarring zorgen en de vijand op sleutel-punten proberen te verlammen.
Zowel deze SOF eenheden als de gemechaniseerde hoofdmacht zijn van veel meer RPA's voorzien dan de meeste huidige NAVO krijgsmachten.
Ja Oorlogsvis, ook de krijgsmachten moeten zoveel mogelijk van de nieuwste technologieën en technieken van de "ICT revolutie" gebruik maken.
Zodat we een veel beter omstandigheden-overzicht krijgen, dit koppelen we aan telecommunicatie mogelijkheden die veel meer mogelijkheden hebben dan een transistor 'praat-ijzer'.
Introductie van de telegraaf versnelde de oorlogsvoering al.  Grootschalig gebruik van de radio maakte de Blitzkrieg mogelijk.  In het ICT tijdperk zal de oorlogsvoering weer een aantal versnellingen hoger gaan.
Cruciaal is dan dat onze Observation - Orientation - Decide - Act (OODA = observeren, oriënteren, beslissen en handelen) cyclus sneller en beter verloopt dan bij de tegenstander(s).

Oorlogsvoeren is niet alleen maar vuurkracht.  Maar ten eerste gaat het om manoeuvreren, vuurkracht komt op de tweede plaats.
Slagkracht = manoeuvreren + vuurkracht.

OODA, Vinden - Binden - Slaan.           Of zoals de bokser Mohammed Ali zei: fly like a butterfly, sting like a bee. 
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

StrataNL

Citaat van: Parera op 03/05/2018 | 20:04 uur
Ja dat is de basis, lijkt me ook een mooi voertuig om in te zetten naast de CV9035NL in de vorm van APC andere ondersteunende taken.
Dat is de CV90BK (bombekastervogn), gebaseerd op een gemoderniseerd CV90 mk2 chassis.
Is overigens voorzien van 81mm mortier die ook los van het voertuig te gebruiken is.
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

Parera

Citaat van: vlincent op 03/05/2018 | 19:42 uur
Lijkt een beetje op een CV90 multicarrier.

https://www.army-technology.com/news/newsbae-delivers-cv90-multicarrier-vehicle-to-norwegian-army-4461121/
Ja dat is de basis, lijkt me ook een mooi voertuig om in te zetten naast de CV9035NL in de vorm van APC andere ondersteunende taken.