Kustwacht legt werk neer

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 12/06/2012 | 17:04 uur

KapiteinRob

Citaat van: versgeperst.com op 12/06/2012 | 17:04 uur
"De heer Zwijgman die de leiding heeft bij de kustwacht zet deze regels opzij en bedenkt zelf een manier om overwerk uit te betalen", aldus Thodé.

Brigade-generaal der mariniers Swijgman.....

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Kustwacht legt werk neer

12-06-2012 9:19 | NIEUWS | Aruna Jhagru

CURAÇAO – Werknemers van de Kustwacht die zijn aangesloten bij de vakbond Abvo hebben sinds gisteren het werk neergelegd. Dat bevestigt de woordvoerder van Abvo, Asmara Thodé. "De manier waarop de lokale werknemers door defensie worden behandeld kan niet door de beugel."

"De lokale werknemers vallen onder de regels van de RMA-voorwaarden (Return Material Authorisation) van het land Curaçao." Volgens Thodé worden de regels overtreden op het moment dat een lokale werknemer overwerkt. "De heer Zwijgman die de leiding heeft bij de kustwacht zet deze regels opzij en bedenkt zelf een manier om overwerk uit te betalen", aldus Thodé.

Contract
Daarnaast zijn de werknemers het niet eens over het contract dat zij aangeboden kregen. Werknemers die in dienst worden genomen bij de kustwacht krijgen een vijfjarig contract aangeboden met een optie tot verlenging. "Met als gevolg dat werknemers na acht of negen jaar nog steeds op contractbasis werken", laat Thodé weten. De vakbond wil niet onderhandelen met de kustwacht en gaat vandaag in vergadering met de minister van Justitie, Elmer Wilsoe. "Dit valt toch onder zijn verantwoordelijkheid? Dus hij moet ingrijpen!." Aan de hand van de uitkomst van de vergadering wordt bepaald of de staking wel of niet wordt voorgezet.

http://www.versgeperst.com/nieuws/159577/kustwacht-legt-werk-neer.html