Mogelijk coupepoging Equador

Gestart door Nikehercules, 01/10/2010 | 00:05 uur

IPA NG

http://www.guardian.co.uk/world/2010/sep/30/ecuador-chaos-police-rafael-correa

Blijkbaar werd het ziekenhuis omsingelt maar hij is achteraf gered door het (loyale) leger.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

KapiteinRob

Citaat van: NOS op 01/10/2010 | 00:05 uur
KLM vreest niet voor de veiligheid van de passagiers en bemanning. "Anders hadden we ze daar al weggehaald", aldus een woordvoerder.

Dat ze nog niet weggehaald zijn, heeft natuurlijk niets te maken met kosten en het feit dat het geen Nederlandse passagiers betreft....  :P

Nikehercules

Agenten bezetten parlement Ecuador

Het is onrustig in het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Politieagenten hebben het parlement bestormd in de hoofdstad Quito. Eerder bezetten militairen de internationale luchthaven.

Ze betogen tegen bezuinigingsplannen van president Correa. Die zou in Quito zijn belaagd door demonstranten, waarna hij in het ziekenhuis is beland. Demonstranten blokkeren de uitgangen.

De Peruaanse president Garcia laat in verband met de onrust de grens met Ecuador onmiddellijk sluiten. Volgens de Venezolaanse president Chávez wordt in Ecuador een coup gepleegd.

Bron: RTL

Nikehercules

#1
KLM-vliegtuig vast door onrust Ecuador

Een vliegtuig van de KLM is vanmiddag vast komen te zitten op het vliegveld van de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Demonstrerende militairen namen het vliegveld over en blokkeerden de start- en landingsbanen.

Het vliegtuig was al klaar voor de reis naar Bonaire toen het werd tegengehouden. Rond de tweehonderd passagiers wachten in de terminal. Er zouden geen Nederlanders onder de reizigers zijn.

KLM vreest niet voor de veiligheid van de passagiers en bemanning. "Anders hadden we ze daar al weggehaald", aldus een woordvoerder.
President gewond

In Ecuador protesteren militairen en politieagenten tegen de voorgenomen bezuinigingen van de linkse president Correa, die hun bonussen wilde korten. Behalve de actie op het vliegveld hebben agenten in de hoofdstad blokkades opgericht en autobanden in brand gestoken.

President Correa werd tijdens de betogingen bekogeld met flessen en raakte gewond. Hij liet vanuit het ziekenhuis weten het inmiddels goed te maken en beschuldigde de oppositie ervan een staatsgreep voor te bereiden. De bevelhebber van het leger heeft laten weten de president nog altijd te steunen.

Uit Quito en de tweede stad van het land, Guayaquil, komen meldingen van plunderingen. Scholen zijn er gesloten, evenals veel winkels en fabrieken.

Bron: NOS