Internationale ontwikkelingen maritiem

Gestart door Parera, 17/04/2018 | 18:32 uur

Parera

Japan's MoD Awards Contract For New FFM Vessels

On August 25, 2023, Japan's Ministry of Defense (MoD) announced the selection of two contractors for the design and production of a new FFM variant to be delivered to the Japan Maritime Self-Defense Force (JMSDF).


https://www.navalnews.com/naval-news/2023/08/japans-mod-awards-contract-for-new-ffm-vessels/

Parera

Citaat van: Benji87 op 26/08/2023 | 11:34 uurDit was toch een 1 april grap?

Nee die komt naast de 2 carriers van Nederland en de 4 van Duitsland :silent:


Alle gekheid op een stokje, voor zover ik weet heeft de RN geen plannen voor een 3e carrier (meer). Er is inderdaad een 1 april grap uitgehaald door een bekende Britse defensie website maar daar staat duidelijk dat het een grap is.

https://ukdefencejournal.org.uk/uk-to-order-third-aircraft-carrier-due-to-russian-threat/



Parera

Indonesia Lays Keel Of First 'Red White' Frigate



On August 25, the keel laying ceremony for the first of two Red White frigates was held at Indonesian state-owned shipbuilder PT PAL Indonesia's facility in Surabaya City, East Java. Based on Babcock's Arrowhead 140 design, it is said that with a 140-metre length and a displacement of 5,996 tons, the Red White frigate will be the largest and most advanced surface combatant ever constructed in Indonesia.

https://www.navalnews.com/naval-news/2023/08/indonesia-lays-keel-of-first-red-white-frigate/

Het meest interessante aan deze fregatten is het plan voor de 16 cells VLS met daarin de BrahMos kruisraketten.

Parera

Citaat van: Thomasen op 26/08/2023 | 04:41 uurGaat ook niet om de korte termijn. Maar waar India lange tijd een grote importeur van wapensystemen is geweest, en zelfs vrijwel niks van belang maakte, begint het nu langzaam van de grond te komen. Bij de Russen gebeurt het omgekeerde, en waar ze echt wel een wapenindustrie houden, gaan ze bepaalde dingen moeten uitbesteden. Kan nog wel een decennium duren, maar ze zullen een keer moeten.

Ik denk eerder dat men hulp vraagt aan de Chinezen bij bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe generatie carrier(s) dan dat men ook daadwerkelijk daar een schip zal laten bouwen. Als men de eigen industrie helemaal opzij zet dan is het land ook daar te klein verwacht ik. Alternatief kan men nog kiezen voor een ''samenwerking'' maar dat daadwerkelijk 95% door de Chinezen gedaan word en slechts 5% door de Russen maar voor de buitenwereld een 50/50 samenwerking.

Huzaar1

Citaat van: Thomasen op 26/08/2023 | 04:41 uurGaat ook niet om de korte termijn. Maar waar India lange tijd een grote importeur van wapensystemen is geweest, en zelfs vrijwel niks van belang maakte, begint het nu langzaam van de grond te komen. Bij de Russen gebeurt het omgekeerde, en waar ze echt wel een wapenindustrie houden, gaan ze bepaalde dingen moeten uitbesteden. Kan nog wel een decennium duren, maar ze zullen een keer moeten.

Dat denk ik absoluut niet en de kans dat de Russen in het buitenland wapensystemen (van enige omvang) gaan bestellen acht ik nihil tot non-existent. Een tank is al te groot, een vliegtuig te duur en een schip in het buitenland zou tegen alles ingaan waar de Rus haar financiele voordeel op het Westen mee behoud: purchasing power parity.

Loon en productie+innovatiekosten q materiaalkosten liggen in zrusland wel zo laag, er is geen voordeel om dat uit te laten besteden.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

Citaat van: Thomasen op 26/08/2023 | 01:26 uurGoede order.
Ben benieuwd wanneer de Russen hun eerste schip in India gaan bestellen.

Ik vraag me af of ze daar überhaupt nog de financiën voor hebben, maar ongetwijfeld willen zowel de Chinezen als Indiërs haar industrie inzetten voor de bouw van marine schepen voor de Russen.

Parera

India's HSL Inks Contract For Five Fleet Support Ships

The Indian Ministry of Defence (MoD), signed today a contract with Hindustan Shipyard Limited (HSL), for the acquisition of five Fleet Support Ships (FSS) for the Indian Navy.



https://www.navalnews.com/naval-news/2023/08/indias-hsl-inks-contract-for-five-fleet-support-ships/

Parera

German Naval Yards Applies To Build An "Ammunition Disposal Platform" With Partners

German Naval Yards GmbH and Rheinmetall Project Solutions GmbH are jointly developing an offshore platform for ammunition disposal.

https://www.navalnews.com/naval-news/2023/08/german-naval-yards-applies-to-build-an-ammunition-disposal-platform-with-partners/


Klinkt als een interessant project wat ook voor de Belgisch/Nederlandse kust geplaatst zou kunnen worden onder BeNeSam. Plaats naast EOD er nog wat boven en onderwater sensoren / effectoren op en je hebt een prima platform op de Noordzee.

Parera

Australia Moves Forward With Tomahawk Missile Procurement

Australia is moving forward with its plan to procure Tomahawk cruise missiles. The Government announced it is investing A$1.7b to acquire over 200 missiles for its Hobart-class DDGs and other guided weapons.

https://www.navalnews.com/naval-news/2023/08/australia-moves-forward-with-tomahawk-missile-procurement/


Nou 200 Tomahawks voor een prijskaartje van 1,7 miljard USD (€ 1.56 miljard), dan weten we waar we aan toe zijn.

Parera

Turkish Shipyard Lays Keel Of Ukraine's 2nd MILGEM Corvette

On August 18, 2023, Turkish defense company STM announced the keel laying of the second MILGEM corvette for the Ukrainian Navy. The event took place at the RMK Marine Shipyard in Istanbul.

https://www.navalnews.com/naval-news/2023/08/turkish-shipyard-lays-keel-of-ukraine-2nd-milgem-corvette/

Parera

#2314
Citaat van: Thomasen op 18/08/2023 | 16:27 uurIk zou verbaasd zijn als deze 3 er niet komen. Het is op bepaald moment gewoon nodig. En wat ze hebben is oud.

5 extra is een flinke groei. Betwijfel inderdaad of we dat gaan zien. Hangt er vanaf wat zeet de schnellboten doen denk ik.

Die 3 fregatten die komen er ongetwijfeld wel, daar is nu het moment voor binnen de Poolse defensie en ook het benodigde budget zal er zijn. Ik betwijfel wel of alle 3 de schepen hun volledige uitrusting krijgen, voornamelijk die 32 VLS cellen gevuld met CAMM/ESSM daar heb ik mijn twijfels over. Ook de 8 optionele RBS-15 raketten zullen niet geplaatst worden op alle 3 de schepen is mijn verwachting, hooguit op 1 of zelfs op geen een.

Mijn verwachting is dat de schepen uitgerust gaan worden met het 76 mm kanon, 2x 35 mm snelvuurkanons, 8x RBS-15. Dan mogelijk voor 2 van de 3 schepen torpedobuizen met MU-90 LWT's, ik verwacht dat men deze overneemt van de 2 OHP klasse fregatten die ze in dienst hebben. En dan zou het zomaar kunnen dat er slechts 8 of 16 Mk41 VLS cellen geinstallieerd gaan worden en de overige 24-16 stuks FFBNW uitgevoerd.

Die overige 5 fregatten zie ik niet gebeuren, hooguit dat men er voor kiest om er nog 1 bij te kopen en daarna verder gaat kijken naar de andere vloot eenheden die vervangen moeten worden. Ik zie ze eerder nog 4 korvetten erbij bouwen dan 4 van dit soort formaat fregatten ter vervanging van de Orkan klasse & ORP Kaszub. Een mogelijkheid is voor de Polen om hierbij samen te werken met de Zweden en haar nieuwe Luleå klasse korvetten ergens in de jaren '30.

Parera

Poland Could Order Five More Miecznik Frigates

On August 16, Poland's Miecznik program entered production with a steel cutting ceremony for the first of three frigates. The ceremony was held at PGZ Stocznia Wojenna in Gdynia. Prior to the event, PGZ and Babcock signed an agreement including an option to build five more units. This would bring the total to eight brand new frigates for the Polish Navy fleet...

https://www.navalnews.com/naval-news/2023/08/poland-could-order-five-more-miecznik-frigates/



Tsja wij kunnen ook nog 2 ASWF's bij bestellen maar of we dat ook nog doen is nog maar de vraag. Ik ben heel erg sceptisch als het gaat om de Poolse marine en haar plannen.

Parera

Citaat van: StrataNL op 18/08/2023 | 02:13 uurVeel te hoog, MK41 tenminste. Dan zou je naar MK56 VLS moeten kijken zoals de Denen gebruiken.

Mk56 zou een optie kunnen zijn, maar dan zit je nog steeds met die kabels/ antennes die tussen de twee masten in lopen.

extra loitering munitions zouden we kunnen meenemen als de missionbay uitgerust word met het Cube systeem.