Auteur Topic: “Boomhut naast Pools monument? Respectloos”  (gelezen 536 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12019
“Boomhut naast Pools monument? Respectloos”
« Reactie #2 Gepost op: 27/10/2018 | 09:47 uur »
De Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen is niet opgezet met de boomhut op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Roeselare. De constructie prijkt naast het beschermde monument ter nagedachtenis van de Polen die Roeselare in 1944 bevrijdden.

De boomhut is een permanente herinnering aan het sociaal-artistieke project Tuin der Lusten. “Respectloos”, fulmineert voorzitter Geert Messiaen. “Wij hebben niets tegen speeltuigen. Het is goed dat kinderen buiten spelen, dat moet zelfs aangemoedigd worden. Maar de locatie van de boomhut kan niet. Je mag een herdenkingsplek niet omvormen tot een speelterrein. Wij maken plannen om volgend jaar, naar analogie met de grote herdenking enkele weken geleden van de 100ste verjaardag van de bevrijding door de Fransen in 1918, een herdenking van de 75ste verjaardag van de bevrijding door de Polen te organiseren. Ik zal er, zeker als er een Poolse afvaardiging is, met het schaamrood op de wangen staan omwille van die boomhut.”

Messiaen richtte in naam van het dagelijkse bestuur van de Verbroedering een brief aan het schepencollege en hoopt op een oplossing voor henzelf, maar ook voor de kinderen die in de boomhut spelen. “Die brief is nog maar net in het stadhuis gearriveerd en nog niet behandeld op het schepencollege”, zegt Schepen van Vaderlandslievende Verenigingen Marc Vanwalleghem (CD&V). “Maar ik kan nu al stellen dat we begrip hebben voor de bemerkingen, de situatie zeker bekijken en de opmerkingen van de Verbroedering ter harte nemen.” (CDR)

https://www.hln.be/regio/roeselare/-boomhut-naast-pools-monument-respectloos~a58ccf54/?fbclid=IwAR2RrLtkgoXqDbs1ZL3f8axqk3Etx8VvaDvMzWU3Bz9g-swAt37vbhsFe4A&referer=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.