Ruimteveer Columbia vlak voor landing verongelukt 01-02-2003

Gestart door -Peter-, 01/02/2003 | 16:30 uur

-Jeroen-

Mag het ook 5 staten zijn zit net naar een computer animatie op tv te kijken.
maar de neus van de shuttle is gevonden en dit is volgens de heren die er verstand van hebben een belangrijke vondst.
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning

-Peter-

Dat is zeker zo ja! Maar om nou als een soort kunstmest over twee staten te worden uitgestrooid is nou weer even minder ;D
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

superfrog

 :-\ Nee niet leuk nee.

Maar met het kiezen van het beroep Astronaut weet je wat de risico's zijn....

-Peter-

Citaat
Het ruimteveer Columbia is verongelukt. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft dit nog niet bevestigd. Op beelden van de op stapel staande landing in Florida zijn echter brokstukken van het ruimteveer te zien. Daarnaast waarschuwt NASA voor neervallende brokstukken in Texas.

NASA verloor een kwartier voor de landing op Kennedy Space Center het contact met het ruimteveer dat zich op dat moment op 60 kilometer hoogte bevond. Columbia, met aan boord zeven astronauten, zou om 15.15 uur onze tijd landen. De bemanning bestaat uit zes astronauten uit de Verenigde Staten en een uit Israel, Ilan Ramon. Het was voor het eerst dat dit land een astronaut een reis naar de ruimte zag maken. De aanwezigheid van Ilan Ramon roept de vraag op of er sprake is van sabotage. Dit is echter niet vastgesteld.

Het ruimteveer had een reis van 16 dagen gemaakt, ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. De bemanning onderzocht onder meer de gedragingen van mieren, bijen en spinnen bij gewichtloosheid. Ook werden 13 ratten onderworpen aan onderzoek in het kader van hersen- en hartonderzoek.

In de 42 jaar dat de mens de mogelijkheid heeft naar de ruimte te reizen, heeft NASA nog niet eerder een ruimteveer verloren bij terugkeer of een landing. In 1986 ontplofte de Challenger vlak nadat deze opsteeg.

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum]

Daar wordt je ook niet vrolijk van  :'(
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...