Waarom Nederland geen prachtig land is... (en andere landen wellicht wel)

Gestart door KapiteinRob, 26/07/2011 | 10:26 uur

5m@sh_1up

Citaat van: onderofficier op 06/01/2013 | 21:52 uur
Ja en ik was blij dat ik weer kon vertrekken. Wat een nep, schijnheilig en preuts zijn die lui... Maar dat mag je een betere mentaliteit vinden..  
Daarnaast een mentaliteit alsof ze alleen op de wereld zijn..
Borden langs de weg met "God save our troops"  (ik kan je vertellen dat doet die niet..)  God bless the USA (viel ook ff tegen met 9/11)
Ze claimen God zelfs....... lekkere mentaliteit.    


Dat neppe, dat is niet zo, dat maak jij ervan met je ***-NL mentaliteit. Schijnheilig? Uhhhh, waaruit herleid jij dat? En preuts? Pfhahahaha!!! Integendeel, je zou eens moeten weten wat je daar allemaal mee kunt maken :D :D :D
En ja, het zuiden is erg gelovig, mja, het werkt wel voor ze. Verder snap je volgens mij niet echt Engels genoeg om de zinnen goed te intepreteren (aan de hand van de conclusies die jij eraan verbindt).

Verzoeke je taalgebruik in de gaten te houden. Het lijkt me niet nodig om grofgebekt van je af te bijten.

Rob
Forumbeheerder

Oldenhave

@Tanker

Je kunt Nederland niet met die twee landen vergelijken omdat zij juist belastingparadijsjes zijn geworden omdat ze GEEN gunstige ligging hebben. Vaak is het worden van een belastingparadijs en financieel centrum voor dit soort ministaatjes (Andorra, Seychellen enzo) hun enige economische mogelijkheid omdat hun grond en inwonersaantal verder niks te bieden hebben. Zwitserland is qua inwonersaantal ook maar een klein staatje (8 miljoen) en heeft dus afgezien van horloges en zakmessen (wat voor de overheid ook geen miljarden oplevert denk ik zo) en toerisme (3 procent van het BBP) ook weinig voor zich. Nederland boft inderdaad met zijn strategische ligging (daar hebben we zelf ook genoeg in geïnvesteerd) en industrie, maar dat het daarom onbegrijpelijk is om een schuld van 70% te hebben klopt niet per sé. Een tekort is nooit wenselijk maar ook geen ramp. Nederland kan op dit moment nagenoeg gratis geld lenen (ik geloof 0.1 procent rente), dus dat wil zeggen dat we voor iedere €100 die we lenen, we er maar €100,10 voor hoeven terug te betalen. Praktisch gratis dus. En ja het blijft belangrijk om naar een overschot toe te werken zodat we die schulden kunnen afbetalen, maar zelfs met 70% staatsschuld is er nog niks verloren.

Realiseer je ook dat wij als handelsland harder getroffen worden omdat wij bijvoorbeeld zo afhankelijk zijn van de Duitse export die momenteel ook wat stagneert.

yelloow


Tanker

Nederland had het Zwitserland/Luxemburg van Noord-West Europa kunnen zijn dankzij onze strategische en gunstige ligging met zo'n beetje alle grote rivieren van Europa die uitkomen in de Noordzee, de haven van Rotterdam, de aardgas baten van Slochteren etc.

Onbegrijpelijk dat onze nationale schuld 70% van het BBP is en we een jaarlijks tekort hebben van 3% op de begroting, ondanks dat we als burger compleet leeg gezogen worden door de belastingdienst......

Lang leve socialistisch wanbeleid !

onderofficier

Citaat van: 5m@sh_1up op 06/01/2013 | 20:45 uur
Na 20 jaar militaire dienst kun je in de USA al gewoon met pensioen gaan hoor. Was dat in NL maar zo... Nee, hier worden we door een PvdA minister keihard genaaid en pakken ze 3-5% van onze netto loon af........... Overigens mag je GRATIS naar Seaworld -familie incluis- en zijn er wel meer parken waar je gratis naar binnen mag. Ook krijg je vrijwel overal korting.
Gewoon met pensioen gaan is niet geheel waar...... men krijgt 50% uitbetaald en men is oproepbaar voor actieve dienst indien defensie dit nodig acht.  Dat laatste is wel afhankelijk van de leeftijd en gesteldheid.
2 tot 4 jaar achter op uitzending...... vanuit Irak overgeplaatst worden naar Afghanistan.....  Ik heb ze gesproken....
maar je mag GRATIS naar Seaword met je familie ...... toppie

Citaat
De NL mentaliteit is verschrikkelijk kut. De Amerikaanse is minstens 100x beter. Zo liggen de feiten, of je het daar nou mee eens bent of niet, en of je nou ooit een stap op Amerikaanse bodem hebt gezet, of NIET..... :)

Ja en ik was blij dat ik weer kon vertrekken. Wat een nep, schijnheilig en preuts zijn die lui... Maar dat mag je een betere mentaliteit vinden.. 
Daarnaast een mentaliteit alsof ze alleen op de wereld zijn..
Borden langs de weg met "God save our troops"  (ik kan je vertellen dat doet die niet..)  God bless the USA (viel ook ff tegen met 9/11)
Ze claimen God zelfs....... lekkere mentaliteit.   
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Lex

Citaat van: Elzenga op 06/01/2013 | 21:26 uur
Tja allemaal heel makkelijk als je als USA honderden miljarden in het Midden-Oosten en Azië blijft lenen...
In relatie tot wie/wat moet ik deze posting beschouwen?

Elzenga

Tja allemaal heel makkelijk als je als USA jezelf scheel blijft lenen in het Midden-Oosten en Azië  :crazy:...

Lex

Citaat van: 5m@sh_1up op 06/01/2013 | 20:45 uur
Na 20 jaar militaire dienst kun je in de USA al gewoon met pensioen gaan hoor.
Helaas is men daar ook bezig dit te veranderen.
Citaat van: 5m@sh_1up op 06/01/2013 | 20:45 uur
Overigens mag je GRATIS naar Seaworld -familie incluis- en zijn er wel meer parken waar je gratis naar binnen mag. Ook krijg je vrijwel overal korting.
Dat is in the USA idd goed geregeld. Veteraan = Veteraan. En het maakt niet uit uit welk land je komt. Zelfs de NL-Veteranenpas geeft de bezitter daarvan dezelfde mogelijkheden als de US-Vets.
Dit in tegenstelling tot het aanbod in NL, welke maar erg mager is. Maar misschien gaat dit in de loop der tijd ook veranderen.

Oldenhave

@Smash1up

Amerika zou er juist baat bij hebben om een sterke derde of vierde partij te hebben. Omdat de twee partijen elkaar qua stemmen nooit veel ontlopen is er momenteel gewoon een deadlock en geen reden om constructief te gaan samenwerken. Case in Point: de begrotingsonderhandelingen. Alles bewaren tot het laatste moment en dan een uitermate zwakke deal smeden met de paar puntjes waar beide partijen mee akkoord kunnen gaan en ondertussen de grote problemen vooruitschuiven, over twee maanden hebben ze daar dit gezeik weer als ze moeten onderhandelen over het begrotings plafond. Feit: De afgelopen 6 jaar zijn steevast tussen de 20 en 25% van de wetten die het congres goedkeurt wetten geweest die postkantoren naar oorlogshelden vernoemen. Ja, een parlementair systeem is instabieler, maar ik durf wel te zeggen dat het nog productiever is dan het Amerikaanse systeem.

Dat bedrijven etc korting geven voor veteranen of militairen verandert niets aan het overheidsbeleid. Ja, militairen worden verafgood in Amerika, maar de werkeloosheid, dakloosheid en aantal zelfmoorden onder veteranen in de VS zijn veel hoger dan voor normale burgers of in vergelijking tot andere landen.

De reden waarom mensen in dienst gaan in Nederland en de VS zijn denk ik ook anders. Veel jonge mannen en vrouwen (ik ontmoet ze regelmatig) gaan voornamelijk een paar jaar in dienst zodat hun opleiding betaald wordt, dat scheelt ze tienduizenden dollars. Ik heb geen cijfers, maar ik denk dat Nederlandse soldaten een langere carrière binnen defensie ambiëren.

Don't Ask Don't Tell geldt pas sinds november vorig jaar niet meer in de VS, maar geloof niet dat het voor homo's of lesbiennes nu ineens een feest is in het Amerikaanse leger, die anti-homo cultuur van Don't Ask Don't Tell heeft decennia lang kunnen inwerken.

De Nederlandse mentaliteit is kut? Kom eens met voorbeelden, zeggen dat iets een feit is maakt het nog niet waar. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat zowel de Amerikaanse als de Nederlandse mentaliteit (als er al zo iets bestaat) beide positieve en negatieve kanten hebben. Maar dat is voor jou vast te genuanceerd.

Elzenga

Citaat van: 5m@sh_1up op 06/01/2013 | 20:45 uurIn de USA is er heel veel meer democratie dan in NL. En ja, je hebt er minder keuze, en dat is perfect! Heb je ook niet dat geouwehoer met coalities vormen en zoveel water bij de wijn doen dat alle wijnsmaak verdwenen is. Dat klote-gepolder.
Ik weet niet over welke USA jij het hebt, maar het is in ieder geval de grootste flauwekul dat de democratie in de USA beter is of beter zou werken dan in Nederland. Als er ergens in een democratie...en zelfs met maar enkele partijen...geouwehoert wordt...(geheime) coalities gesmeed worden...met bagger naar elkaar wordt gegooid....politici worden omgekocht door grote bedrijven....water bij de wijn moet worden gedaan (zie recent nog)...is het wel in de USA. Dat brengt niet alleen verschillende Staten jaarlijks op de rand van het faillissement, maar de federale overheid inmiddels ook. Maar als de Amerikanen ergens goed in zijn is het deze harde werkelijkheid te verbloemen....the show must go on!!. Daarin zijn ze ongeëvenaard...al zakt de grond onder hun voeten weg...ze blijven roepen Long life America...en dat kun je op een bepaalde manier bewonderen in ze (ik doe dat wel in ieder geval) en missen in Nederland (doe ik wel). Maar wat je hier schrijft is gewoon flauwekul en heeft niks met feiten te maken maar valse sentimenten. Punt.

5m@sh_1up

Citaat van: onderofficier op 06/01/2013 | 16:05 uur
Citaat van: bergd op 06/01/2013 | 15:33 uur
Elk lijstje is subjectief of het nou over de Jsf gaat of dit onderwerp. Maar beetje jammer dat wij Nederlanders altijd zo negatief moeten zijn.. Kijk eens naar de goede dingen. Er zijn bijvoorbeeld heel wat voorbeelden te noemen die hier beter gaan dan in de USA.

Voor sommige niet... voor sommige is de VS de wahalla... terwijl er inderdaad zat zaken te noemen zijn waarbij we in Nederland voorop lopen.
Neem de democratie.  Hoeveel partijen zijn daar die landelijk mee doen.... wel 2.    Top.  Lekker kiezen.  Al het in Nederland nu qua partijen wat uit de hand loopt.   
In de USA is er heel veel meer democratie dan in NL. En ja, je hebt er minder keuze, en dat is perfect! Heb je ook niet dat geouwehoer met coalities vormen en zoveel water bij de wijn doen dat alle wijnsmaak verdwenen is. Dat klote-gepolder.

CitaatHier heb je nog een sociale zekerheid, daar niet  als je daar ontslagen wordt dan ga je als 55plusser bij de Mac werken...tijdens/na je diensttijd bij defensie maar je mag wel voor half geld naar SeaWorld omdat je veteraan/militair bent. Nee hier zijn er vele werkeloos omdat ze niet onder hun "niveau" willen werken.....  en maar roepen dat er geen werk is... en we mogen als veteraan/militair niet voor half geld naar het Dolfinarium, echt teleurstellend............
Na 20 jaar militaire dienst kun je in de USA al gewoon met pensioen gaan hoor. Was dat in NL maar zo... Nee, hier worden we door een PvdA minister keihard genaaid en pakken ze 3-5% van onze netto loon af........... Overigens mag je GRATIS naar Seaworld -familie incluis- en zijn er wel meer parken waar je gratis naar binnen mag. Ook krijg je vrijwel overal korting.

Citaat
Veteranen worden daar aan hun lot overgelaten: er zijn particulieren die geld inzamelen voor deze zodat ze een behandeling kunnen ondergaan tegen bijv. PTSS  defensie ontkent het......  Pas 2  jaar mag men, als men homo of lesbisch is, er in het leger niet meer voor ontslagen worden.....
Hier kan je gewoon indien van toepassing met je partner naar eventuele feestjes, al jaren.... wat een k*t mentaliteit van ons Nederlanders, zeg.
Niet waar.
Citaat
Maar er ligt geen hondepoep op de straat  en daarom hebben Amerikanen mentaliteit, zij wel......  yep   
En er zijn gewoon geen goede dingen in Nederland.... doe nu eens niet zo moeilijk.  De VS dat is het.... dat er miljoenen liggen te kramperen ach dat ligt aan hun zelf.... maar niet aan hun mentaliteit want die is gewoon goed.    En dat willen een aantal hier ook doorvoeren.  Niets mis mee, toch?
De NL mentaliteit is verschrikkelijk kut. De Amerikaanse is minstens 100x beter. Zo liggen de feiten, of je het daar nou mee eens bent of niet, en of je nou ooit een stap op Amerikaanse bodem hebt gezet, of NIET..... :)

Flyguy

Citaat van: Oorlogsvis op 06/01/2013 | 16:52 uur
Wat een gezeur weer op die Marokanen...best toffe gasten toch !?...het gaat erom hoe je ze benaderd geef ze respect dan krijg je van hun ook respect terug  :devil:
Moet ik ze met straattaal wegjagen uit mijn tuin dan, of misschien in het arabisch?   ;D

onderofficier

Citaat van: Lex op 06/01/2013 | 16:35 uur
De Amerikaanse jurymethode is opgenomen in de grondwet en vindt zijn oorsprong in het Britse rechtssysteem. De gedachte erachter is dat een jury van gelijkwaardigen leidt tot een groter rechtvaardigheidsgevoel.  ;)

Allemaal prachtig maar het is vreemd dat eea verplicht is ondanks die Amerikanen een betere mentaliteit zzouden hebben dan de Nederlanders.....
Als die mentaliteit zo goed is zou het geen verplichting hoeven te zijn.... dan doe je het.    Stukje mentaliteit zeg maar.  Je kan je afvragen als er geen controle zou zijn diezelfde Amerikaan ook het hondenpoep zou opruimen....   
De mentaliteit is gebonden aan verschillende punten waaronder regels en toezicht.   
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Oorlogsvis

Citaat van: Ace1 op 05/01/2013 | 21:16 uur
Citaat van: Flyguy op 05/01/2013 | 21:03 uur
Zag vorige week zo'n zandhappende berber pissen tegen mijn tuinhek, bak water eroverheen vanuit het bovenraam en weg was 'ie. Hard aanpakken dat tuig, wit, zwart of geel. Zo deden ze dat vroeger ook. Ik schopte wel eens een bal door een raam en kreeg dan een harde schop tegen mijn kont, als je nu een kind (niet het jouwe) ook maar aankijkt rennen die ouders al huilend een schreeuwend naar je toe.

van een of twee berbers hoef je niet bang te zijn, in Bergen op Zoom mogen maken ze de stad onveilig en daar mogen van de Politie hooguit met 2 personen  bij elkaar op straat komen, maar als er relletjes zijn waarbij de berbers zijn betrokken zijn de rest van de berbers  door  de mobieltjes er sneller dan de Politie. Geen alleenstaande vrouw of meisje is veilig in Bergen op Zoom op straat voor de berbers. Overigens heeft een goede vriend van me een keer daar met ze aan de stok gehad maar de was niet bang voor 10 van die berbers, die sloeg de leider hard tegen de grond en pakte de volgende en rest ging ervandoor.
Wat een gezeur weer op die Marokanen...best toffe gasten toch !?...het gaat erom hoe je ze benaderd geef ze respect dan krijg je van hun ook respect terug  :devil:

Lex

Citaat van: onderofficier op 06/01/2013 | 16:30 uur
Dus men vind het van de VS wel acceptabel dat eea wordt opgelegt?   Is dat dan de vrije wereld waar de VS van wordt beticht.... het land van de onbegrensde mogelijkheden/ vrijheid..... maar je moet wel komen.... detail
De Amerikaanse jurymethode is opgenomen in de grondwet en vindt zijn oorsprong in het Britse rechtssysteem. De gedachte erachter is dat een jury van gelijkwaardigen leidt tot een groter rechtvaardigheidsgevoel.  ;)