Recente berichten

#11
https://marineschepen.nl/nieuws/Deens-plan-moet-maritieme-industrie-doen-herleven-220524.html

Deens plan moet maritieme industrie terug doen herleven

Denemarken wil zelf marineschepen gaan bouwen op eigen bodem. De mogelijkheden die het Deense Ministerie van Defensie ziet, werden dinsdag bekend gemaakt op een persconferentie, waar onder meer minister van Defensie Troels Lund Poulsen op aanwezig was. In totaal wil Denemarken 40 miljard Deense kronen, of omgerekend 5,4 miljard euro investeren in de industrie. Het plan past in het langetermijnplan van Denemarken om de marine uit te rusten met in totaal 55 nieuwe schepen, waar Marineschepen.nl eerder al over berichtte.
#12
Citaat van: Ace1 op 22/05/2024 | 20:36 uurIs hij nog lid van het CDA, veel CDAers zijn overgestapt naar NSC?
Ja van CDA maar in Juni stapt hij over naar nieuwe baan als burgemeester
#13
Citaat van: bergd op 22/05/2024 | 20:09 uurJack de Vries ging even door m'n hoofd maar die is van het CDA

Is hij nog lid van het CDA, veel CDAers zijn overgestapt naar NSC?
#14
Citaat van: Huzaar1 op 22/05/2024 | 19:47 uurHet functioneren van minister kun je niet beoordelen, dat weet jij ook wel. Maak jezelf niet verder belachelijk.



Dus omgekeerd evenredig kun jij ook niet beoordelen of iemand de beste is. Zo werkt dat niet huzaar, met alle respect maar je zet jezelf nu ook te kakken
#15
Jack de Vries ging even door m'n hoofd maar die is van het CDA
#16
Ik zeg Piet de Jong 1963-1967 Minister van Defensie daarna ook nog MP geweest.
Onderzeeboot commandant geweest. Topper.
#17
Citaat van: Benji87 op 22/05/2024 | 19:39 uurHaha houd toch op man. Dit deed je met die discussie van "Nederlands geweldigste staatsman sinds WW2" ook al. Als mindef ben je meer dan een uithang bord, je bent gewoon verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een ministerie. En dan kom ik toch even terug op de 2 wapenfeiten van Mali en Hawija, je had als minder kunnen zwijgen of je had alles kunnen ontkennen. Dat vind ik 2 verschillende dingen. Als jij op de hoogte bent van feiten moet je niet de 2e kamer gaan voorliegen en zeggen dat het allemaal wel meevalt. Dat is niet alleen kwalijk, dat is meineed en dat is strafbaar. Maar nogmaals, dat zit in dat VVD bloed van die lui.


Het functioneren van minister kun je niet beoordelen, dat weet jij ook wel. Maak jezelf niet verder belachelijk.

#18
Citaat van: Huzaar1 op 22/05/2024 | 18:36 uurJe kunt een minister niet afrekenen op twee presentaties en voor geschreven teksten en dat weet jij ook wel. Al had ze voor jullie een cabaretshow afgestoken, had haar nog steeds geen mindere gemaakt, het is namelijk helemaal niet relevant wat ze tegenover eenheden uitkraamt. Ze heeft het ministerie uitstekende PR opgeleverd en heeft de organisatie financieel weer rationeel gemaakt en orde op zaken gesteld.  Itt tot al die slapende idioten ervoor.

Ze heeft haar werk perfect gedaan en voor de allereerste keer sinds decennia defensie als ministerie weer relevant gemaakt. Zichtbaar in de wijze waarop zaken zijn geleid. Er wordt op haar over het algemeen zeer positief op teruggekeken.

Haha houd toch op man. Dit deed je met die discussie van "Nederlands geweldigste staatsman sinds WW2" ook al. Als mindef ben je meer dan een uithang bord, je bent gewoon verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een ministerie. En dan kom ik toch even terug op de 2 wapenfeiten van Mali en Hawija, je had als minder kunnen zwijgen of je had alles kunnen ontkennen. Dat vind ik 2 verschillende dingen. Als jij op de hoogte bent van feiten moet je niet de 2e kamer gaan voorliegen en zeggen dat het allemaal wel meevalt. Dat is niet alleen kwalijk, dat is meineed en dat is strafbaar. Maar nogmaals, dat zit in dat VVD bloed van die lui.
#19
Voorhoeve kreeg het dossier Srebrenica tijdens zijn ambtsperiode, ook niet misselijk...
#20
Citaat van: Benji87 op 22/05/2024 | 18:23 uurmeest waardeloze mindef ooit. En dan doel ik niet eens op het hele debacle omtrent het mortier ongeval maar haar hele aanpak en houding omtrent de toenmalige bezuinigingen en die domme houding van "kijk eens, een vrouw op het meest mannelijke departement" kwamen mij echt de strot uit. Ik heb haar 2x van dichtbij meegemaakt en beidde keren stonden ik en de complete eenheid met gefronste wenkbrauwen te kijken naar wat voor onzin zij zat uit te kramen. Het is sowieso opmerkelijk dat je haar nomineert tot beste mindef ooit terwijl zij vroegtijdig is opgestapt

Henk kamp heb ik nooit meegemaakt maar Henk had als Mindef wel wat meer in de bres mogen springen voor zijn personeel en wat minder met de botte bijl mogen zwaaien. Complete dienst vakken werden zonder slag of stoot door Henkie opgeofferd. Ik vind het sowieso vrij knap dat je als mindef in die tijd je scheur niet opentrekt tegen zo enorme bezuiniging. De stof van het WTC was nog niet opgetrokken en hij kondigde al een van de grootste bezuinigingen ooit aan. Dat is knap hoor, voor Henk is defensie gewoon wissel geld in een politiek spelletje geweest

Je kunt een minister niet afrekenen op twee presentaties en voor geschreven teksten en dat weet jij ook wel. Al had ze voor jullie een cabaretshow afgestoken, had haar nog steeds geen mindere gemaakt, het is namelijk helemaal niet relevant wat ze tegenover eenheden uitkraamt. Ze heeft het ministerie uitstekende PR opgeleverd en heeft de organisatie financieel weer rationeel gemaakt en orde op zaken gesteld.  Itt tot al die slapende idioten ervoor.

Ze heeft haar werk perfect gedaan en voor de allereerste keer sinds decennia defensie als ministerie weer relevant gemaakt. Zichtbaar in de wijze waarop zaken zijn geleid. Er wordt op haar over het algemeen zeer positief op teruggekeken.