Recente berichten

#1
Citaat van: Parera op Vandaag om 03:16Ik gok ook dat het deels te maken heeft met de eerdere keuze voor Puls. Volgens mij gebruiken de twee systemen hetzelfde chassis en ongetwijfeld ook delen van de soft/hardware zijn hetzelfde.

Chassis is niet zo relevant, en aantal deelbare onderdelen met puls gaat nirt verder dan dingn van het onderstel en de bekerhouders.

Het heeft alles met prijs te maken.
#2
KM / Re: De marine van morgen
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 07:55
Citaat van: Parera op Vandaag om 03:07Een bewapende USV is wat mij betreft niet handig maar een must! De USV moet zich zelf ook kunnen beschermen tegen allerlei doelen zowel in de lucht als op zee. Iets wat in het NL concept tot op heden ontbreekt op de openbaar gemaakte render.

Nah, als je in bereik van een .50 bent gekomen leg je dat wel af tegen een comventionele dreiging.

Dit is handig als je een drijvende mijn o.i.d. tegen komt of iets waarvan je niet weet wat het is, en he tmoet kapot. Niet voor zelfbescherming. Het is een ASW drone.
#3
Citaat van: Huzaar1 op 22/04/2024 | 18:11 uurHebben ze daar allemaal een hekel aan Zweden of is hun apparaat gigantisch duur?

Ik gok ook dat het deels te maken heeft met de eerdere keuze voor Puls. Volgens mij gebruiken de twee systemen hetzelfde chassis en ongetwijfeld ook delen van de soft/hardware zijn hetzelfde.
#4
KM / Re: De marine van morgen
Last post by Parera - Vandaag om 03:07
Citaat van: Huzaar1 op 22/04/2024 | 18:12 uurMet iig een kanon/.50. Best handig en wenselijk i.m.o.

Een bewapende USV is wat mij betreft niet handig maar een must! De USV moet zich zelf ook kunnen beschermen tegen allerlei doelen zowel in de lucht als op zee. Iets wat in het NL concept tot op heden ontbreekt op de openbaar gemaakte render.
#5
Aaha, want de Archer is scandinavisch en n.m.m. heel wat meer interessant dan deze getrokken kanonnen op een vrachtwagen gebaco'd.
#6
Citaat van: Huzaar1 op 22/04/2024 | 18:10 uurBegrijp dat 50mm de nieuwe way to go is  jammer dat onze CV90 MLU net te vroeg kwam. Die had ongetwijfeld in deze periode ook de 50mm supershot ontvangen.
Dan maar op de Boxer.
#7
Tijd voor een daadkrachtig besluit tot aanschaf
#8
Citaat van: Huzaar1 op 22/04/2024 | 18:11 uurHebben ze daar allemaal een hekel aan Zweden of is hun apparaat gigantisch duur?
De Denen haten de Zweden tot op het bot. (Mijn vrouw is Finse)
Toen Napoleon het onderspit dolf, viel Zweden Denemarken binnen. Bij de vrede van Kiel in 1814 moest Denemarken het Koninkrijk Noorwegen aan de Zweden overhandigen. Dat was al eerder beloofd door de geallieerden als compensatie aan Zweden voor het verlies van Finland.Dit hebben de Denen nooit kunnen verkroppen, deze sentimenten leven tot op de dag van vandaag nog steeds in Denemarken al doet de politiek natuurlijk alsof haar neus bloed, in werkelijkheid speelt dit op alle vlakken een rol. Ook de bemoeienis van Zweden met Groenland, dat nog steeds deel uitmaakt van het Deense koninkrijk zet kwaad bloed.
#9
KM / Re: De marine van morgen
Last post by Huzaar1 - 22/04/2024 | 18:12 uur
Met iig een kanon/.50. Best handig en wenselijk i.m.o.
#10
Hebben ze daar allemaal een hekel aan Zweden of is hun apparaat gigantisch duur?