Defensie Onderdelen > Veteranen & Oud-gedienden

PvdA en SP boos op Jack de Vries

(1/1)

Lex:
DEN HAAG - De PvdA en de SP zijn boos op staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) omdat deze volgens hen weigert de wens van de Tweede Kamer uit te voeren. De Kamer wil dat hij een van Defensie losstaande, onafhankelijke klachtencommissie in het leven roept. Maar volgens de SP en de PvdA blijkt uit een maandag ontvangen brief van De Vries dat de bewindsman dat niet wil doen.
De Kamer nam eerder dit jaar een motie aan waarin zij De Vries vroeg om een onafhankelijke klachtencommissie die een in de wet vast te leggen klachtenregeling moet opstellen voor veteranen met posttraumatische stressstoornis (ptss). Volgens Angelien Eijsink van de PvdA en Remi Poppe van de SP moeten veteranen met klachten en hun familieleden langs te veel loketten, duurt het nu te lang voordat veteranen met ptss hun klacht kwijt kunnen en erkenning krijgen.
De Vries schrijft dat de zorginstellingen voor veteranen zelf een klachtenregeling hebben en dat die samen zullen werken aan een onafhankelijke klachtenregeling. De Kamer vroeg hem die regeling door een onafhankelijke commissie van deskundigen op te laten stellen.

Telegraaf, ma 22 dec 2008, 18:03

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie