Defensie Onderdelen > Opkomst perikelen

Baangarantie weg voor defensieopleiding Vitalis College

(1/4) > >>

Lex:
Baangarantie is er niet meer 

BREDA - Ondanks aangekondigde bezuinigingen bij Defensie blijven ze bij het Vitalis College in Breda toch studenten klaarstomen voor een militaire loopbaan.

Weg met de tanks, minder dienstauto's en minder personeel. Minister van Defensie Hans Hillen kwam dit voorjaar met een inktzwarte boodschap. Zijn departement gaat voor ruim 600 miljoen euro bezuinigen op materieel en mensen.

In een reportage van Omroep Brabant blijkt dat de militaire opleiding op het Vitalis College, ondanks de enorme bezuinigingen bij Defensie, enorm populair is en blijft onder jongeren. Is het daarmee een fop-opleiding geworden die je rechtstreeks bij het uitkeringsloket brengt, of toch echt het voorportaal voor een militaire loopbaan?

Ook nu de garantie voor een toekomstige baan is vervangen door de belofte dat afgestudeerden 'voorrang' krijgen bij vacatures in het leger, blijven jongeren toestromen. Het opleidingsinstituut, dat onderdeel is van het ROC West-Brabant, zegt zwart op wit te hebben dat Defensie zich heeft verplicht om jaarlijks een aantal militairen in spé toegang te verlenen tot sollicitatieprocedures voor openstaande functies bij Defensie.

Omroep Brabant,
woensdag 12 oktober 2011 - 08:50

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie