Defensie Onderdelen > Defensiebrede onderwerpen

Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen

(1/282) > >>

ridivek:
Aangezien het materieel project: defensiebrede vervanging operationele wielvoertuigen, defensie breed is, en er alleen onder reservisten en in het archief een topic voor is, dacht ik dat het tijd was om een hier een nieuw topic te beginnen.

Vanwege veroudering van het materieel en vanwege nieuwe uitstoot eisen gaat defensie haar bestand aan operationele wielvoertuigen vervangen. Alle Mercedes-Benz's (MB's), Landrover (LaRo's) en Daf trucks (niet de Tropco's) gaan vervangen worden.
Er komen vier verschillende soorten voertuigen, namelijk:
- een civiele Pickup, met een dragend vermogen van 7,5kN (750 kg vracht kan er mee), voor vier inzittende. (hier is het topic voor onder Natres)
- een militair voertuig voor vier inzittenden met een dragend vermogen van 12kN, met ballistische bescherming. 
- Een twee assige vrachtwagen waarop een last van 5 ton (50kN) kan, met optionele  ballistische bescherming aan de binnenkant.
- Drie assige vrachtwagens waarop 10 ton kan worden geplaatst, in zowel een militaire als civiele variant.
Verder worden er lastdragers, ringafuiten en remote weapon stations aan geschaft.

Het deelproject voor de 7,5kN voertuigen is versneld, en de aanbesteding is aangekondigd. (zie topic onder Natres, rare plek trouwens)
De andere projecten zitten in de C-fase (vergelijkingsonderzoek).

Voor de vrachtwagens zijn er twee fabrikanten die kans maken, namelijk DAF en Scania, beide hebben namelijk productiefaciliteiten in Nederland. Scania heeft de 555 Wissel-Laad Systemen (165kN) vrachtwagens geleverd, waarschijnlijk lijkt hun inzending hierop, maar dan met twee of drie in plaats van vier assen en met de nieuwe Euro6 technologie.
DAF heeft een nieuwe Euro6 range, alleen zaten hier geen voertuigen in die offroad konden (voor de bouwsector) 

Nu zag ik gister op de site van DAF, dat ze de LF en CF in Construction (bouwsector) uitvoeringen gaan produceren. Waarschijnlijk zijn modellen hiervan voorgesteld aan defensie.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie