Defensie Onderdelen > Opkomst perikelen

Werving defensie

(1/2) > >>

Lex:
3200 nieuwe militairen in 2013: veel, maar nóg te weinig

De werving van van nieuwe militairen door het ministerie van Defensie liep vorig jaar een stuk beter dan voorgaande jaren. Toch is het nog steeds te weinig.

Bij Defensie, een van de grootste werkgevers van Nederland, werden vorig jaar 3200 militairen geworven. Hiermee werd 85 procent van de wervingsopdracht vervuld.

3200 militairen

"De werving is scherp aangetrokken'', aldus een woordvoerder. In 2012 ging het om 2200 en in 2011 nog om 1600 militairen. Minpuntje blijft het aantal gegadigden voor techniek- en zorgfuncties. Net als in het bedrijfsleven blijft ook Defensie hier met een tekort kampen.

De komende jaren heeft Defensie nog jaarlijks 3500 nieuwe mensen nodig. Daarbij zal extra aandacht uitgaan naar mensen met een achtergrond in de techniek. Eind vorig jaar probeerde het departement al met een groot techniekfestival in Amsterdam jongeren uit deze hoek aan zich te binden.

VEVA-opleiding

Verder moeten soldaten vooral geworven worden op de VEVA-opleiding. Dit zijn opleidingen van Veiligheid & Vakmanschap die Defensie samen met de Regionale Opleidingscentra verzorgt. Momenteel komt al 33 procent van de soldaten van de VEVA-opleiding. Dit moet in de toekomst groeien naar 70 procent.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert spreekt morgen met de Tweede Kamer over het personeelsbeleid bij Defensie.
 

RTL Nieuws , 22-01-2014

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie