Mediaverbod voor pastor Paul Vlaar

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 31/08/2012 | 09:54 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Mediaverbod voor pastor Paul Vlaar

31 augustus 2012

DEN HELDER - Pastor Paul Vlaar is de mond gesnoerd door zijn kerkelijke superieuren binnen Defensie. De populaire geestelijke uit Obdam is sinds enkele maanden werkzaam als aalmoezenier bij de Koninklijke Marine.

De 'oranjepastor' ging aanvankelijk zonder terughoudendheid in op een verzoek van deze krant voor een interview over zijn nieuwe baan binnen de krijgsmacht. Toezeggingen werden echter ingetrokken onder druk van de rooms-katholieke Dienst Geestelijke Verzorging bij Defensie in Den Haag en het bisdom Haarlem. Eerder ging Vlaars diensthoofd in Den Helder wél akkoord.

Ook Defensie zelf ziet geen enkel probleem in een interview met de pastoor, die twee jaar geleden twee maanden werd geschorst door bisschop Punt van Haarlem. Vlaar werd verweten dat hij rond het WK voetbal in Zuid-Afrika een al te uitbundige eucharistieviering hield in de Sint Victorkerk in Obdam.

Omdat hij zich beknot voelde door de kerkelijke hiërarchie, koos hij voor het vlootaalmoezenierschap. Vlaar volgde dit voorjaar een opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article17623323.ece/Mediaverbod-voor-pastor-Paul-Vlaar?lref=vptop