Vrouwen bij defensie

Gestart door Sanne, 27/04/2003 | 10:54 uur

Wat vindt u van vrouwen bij defensie?

Ja: Goeie zaak!
180 (45.5%)
Mwah: Moeten ze zelf weten, maakt me niet uit
73 (18.4%)
Mwah: Liever niet
29 (7.3%)
Nee: Slecht plan
28 (7.1%)
Ligt eraan waar
86 (21.7%)

Totaal aantal stemmen: 100

KapiteinRob

Citaat van: Devil.Havelte op 26/05/2007 | 20:24 uur
Dat is geen non-argument!
Het is een feit dat sommige vrouwen zo'n last hebben van dit maandelijks terugkerende fenomeen dat goed functioneren er niet meer bij is.
Daar doel ik op!
Het zal dan je buddy maar zijn. :P

"Sommige vrouwen" is al niet meer het generaliseren dat je eerst deed. Daarbij, ik ken zat kerels die ook pijntjes hebben en daardoor niet functioneren zoals eigenlijk zou moeten. Als een vrouw structureel zo'n last ervan heeft, wordt het een ander verhaal. Maar bottomline is dat e.e.a. hier ontzettend overdreven wordt; er worden spijkers op laag water gezocht!

Demian

#426
Als die SGT er goed uitziet zal de meesten (ik ook) eerder op de kont letten dan op dr oh zo boeiende les.
Flirten tijdens het feesten het helepeleton wat erop wil...
Het word wat omlaag getrokken en dat kan niet of wel Mikemans??
Het het maandelijkse ritueel zal idd lastig zijn omdat ze dan terug naar de kazerne moeten enzo.
Wat als je een positie moet innemen in Afganistan bijvoorbeeld wat moet je dan?
Jezelf wassen als je in het bos bent zal ook wel lastig worden..met veel aandachtige kerels ;D.
Je moet voor meer fasaliteiten zorgen WCs en dousches bijvoorbeeld.
En het moet mogelijk zijn dat je voor je colegas uit de kleren gaat.
Je kan geen lichaamsdelen verstoppen e.d.

Demian.

Dutch.Devil

Citaat van: Kapitein Rob op 26/05/2007 | 18:04 uur
Citaat van: Devil.Havelte op 26/05/2007 | 17:44 uur
En laten we vooral de maandelijkse cyclus van de dames niet vergeten.

Wat een non-argument!

Dat is geen non-argument!
Het is een feit dat sommige vrouwen zo'n last hebben van dit maandelijks terugkerende fenomeen dat goed functioneren er niet meer bij is.
Daar doel ik op!
Het zal dan je buddy maar zijn. :P

ronjhe

Was hier ooit niet eens een topic geplaatst van een Amerikaanse vrouwelijke drill-sergeant die uit de kleren ging?...kreeg nu niet de indruk dat die geen gezag had... gezag en respect moet je verdienen namelijk... je kunt nog zo hard schreeuwen, als je een eikel bent zullen ook mannen je niet respecteren... of volledig gemengde eenheden wel zo'n goed idee is heb ik ook zo mijn vraagtekens bij... maar met een volledig door vrouwen bemande eenheid kun je ook veel doen... Die hebben zo hun eigen methodes de vijand te misleiden ;) (oh sorry nu liet ik mij even gaan  :D)

georges

Citaat van: Mikemans op 26/05/2007 | 19:57 uur
Feit is dat sport vanuit historie in nederland gezien altijd een mannen aangelegenheid is geweest. vrouwen hadden het daar te druk voor.

Feit is ook dat vrouwen alleen een spijker in de muur zouden slaan als dat daadwerkelijk nodig is. Zij zouden hun tijd niet verdoen met het overadequaad worden in die taak, vervolgens anderen uitnodigen en dan wedijveren over wie de beste is in het in de muur krijgen van die spijker. Dat is zinloos haantjes gedrag waar we nu juist zo goed zonder zouden kunnen.

Mannen zijn beter in sport omdat mannen altijd gesport hebben en vrouwen er over het algemeen niet in geïntereseerd zijn. Er is dus een grotere poel van mannen waaruit een eventuele beste kan opstaan. En die sport waarbij jij druk ben om ke mannelijkheid te bewijzen doet er op de grote schaal der dingen ook nog eens niet toe. Leuk joh dat jij ontzettend hard kan tennisen, het beste van allemaal maar er ligt een huizehoge berg was dus die tenniscompetentie dar hebben we effe weinig aan.

Het is circelredenatie. In het geval er 80 kilo getilt moet worden heb je inderdaad niets aan een persoon die niet 80 kilo kan tillen. De uitdaging ligt in de marge, móet die 80 kilo wel getild worden of kan het anders.

Ultiem, stel ik wederom dat er niet gezocht wordt naar redenen waarom het NIET zou kunnen. Er wordt gezocht naar manieren waarop het WEL werkt. Ze komen namelijk toch, of je nu wilt of niet. adapt.



O ja, zeker komen ze en ik persoonlijk heb er ook geen bezwaar tegen zolang de juiste persoon de juiste functie heeft. En het is inderdaad zo dat als je een leger kan verslaan met  katapult waarom zou je  tanks inzetten. Maar we hadden het toch over verschil tussen man en vrouw?
En wat betreft je redenatie dat mannen over het algemeen beter is in sport vanwege de interesse vanuit de historie, klopt niet helemaal. Want al jaren experimenteren bijv. de Russen alles op alles om ook vrouwen te laten presteren inlcl. drugs, dope, hormonen etc  Mannen blijven desondanks wat dat betreft vóór op vrouwen.

Demian

#422
Citaat van: Mikemans op 26/05/2007 | 16:21 uur
Citaat van: Demian op 26/05/2007 | 14:55 uur
Onze defensie past zich teveel aan aan de maatschapij terwijl we voor veel ergere situaties bestaan.

Onze defensie dient zich altijd aan de maatschappij aan te passen, aan de maatschappij ontlenen we namelijk ons bestaansrecht EN daar worden wij door betaald. Vooralsnog zijn we namelijk een democartie en geen militaire dictatuur.

Citaat
Emansupatie??? ze hebben zelfs meer rechten dan de man..

Nee. Ze zijn anders, is je dat wel eens opgevallen. Anders dan jij is niet altijd inferieur.

Citaat
Emansupatie kan wel overdreven worden omdat je je aan een bepaalde sutiatie moet aanpassen hoe wreed die ook is.

Emancipatie kan NIET overdreven worden want zodra het overhelt naar de andere kant is het geen emancipatie meer.

Citaat
De harde realiteit van oolog past zicht niet aan jou aan maar andersom.
Daarom kunnen we het ons niet permiteren dat het nivo omlaag gaat de eisen.

En daar blijf je vastzitten in je denken. Ik zeg melemaal niet dat de harde realiteit van de oorlog zich aanpast aan ons. Natuurlijk moeten wij ons aanpassen aan de situaties die de oorlog ons bied. En in het verlengde daarvan moeten wij onze methoden aanpassen aan wat de hedendaagse werkelijkheid ons bied. Minder haantjes beschikbaar in de smaken super of gewoon maar een nog onaangeboorde bron van kippetjes. Alleen zijn die in een andere uitvoering en dus moeten we veranderen als we daar gebruik van willen maken. Anders betekend niet dat het niveau omlaag gaat.

Citaat
En als er meer verschillen binnen de eenheden zijn is er meer om rekening mee te houden.
En of daar ruimte voor is als de situatie heel slecht is ik denk het niet.

Dat rekeninghouden met dient natuurlijk al van tevoren gebeurd te zijn. Alle truukjes die jij uithaald in het veld heb je van tevoren geleerd en gedrillt. Dat kan met aangepaste andere truukjes ook.

Citaat
SOMS KAN JE NIET REDELIJK ZIJN niet alles kan gelijk zijn.

Je moet zelfs ten alle tijden redelijk zijn, als je onredelijk bent/wordt/reageert (dus niet met ratio maar met emotie want dat betekend dat woord) ben je op de foute weg.

Citaat
Hoe redelijk is het als we een Talib dood knallen soms moet je moeilijke keuzes maken en die hebben niks met ons zachte leventje in de maatschapij temaken.

Als jij een talib doodknalt heb je daar een reden voor die in je geweldsinstruktie past. Of je daar voor kiest is inderdaad een moeilijke keuze maar een vrouw kan die keuze net zo goed maken. Die heeft niet een moeilijkere keuze.

Citaat
en omdat wij blijkbaar wel zo redelijk moeten uitzien moeten er meer vrouwen bij???

Nee, dat volgt uit een aantal redenaties.

a. we kunnen geen genoeg manvolk werven.
b. Er dient emancipatie beleid te zijn.
c. Er is een grotendeels onaangeboorde bron van potentiele werknemers  n.l. vrouwen.
d. Er zijn geen echte praktische bezwaren tegen vrouwelijke soldaten. Zoals we in den beginne onze manier van doen hebben aangepast aan mannen, kunnen we dat ook aan vrouwen.

Citaat
Hahaha bewijs maar is ik denk eerder het tegenover gestelde al die traantjes in de opleiding :D.

Dan is schijnbaar de verkeerde groep geworven, wordt er grotere druk gelegt op die vrouwen (het genar en gejen dat je bij je maatjes niet doet omdat een enkele vrouw als bliksemafleider werkt.) En wordt het beleid maar voor de helft doorgevoerd. Kijk naar de taak en kijk of je hem met de beschikbare middelen anders kunt oplossen. Iemand van 1.50 vragen om zonder verdere hulpmiddelen iets van 3 meter hoogte te pakken en daarna uitlachen omdat het niet lukt werkt niet. Net zo goed als dat jij geen vijand uit kunt schakelen op 5 kilometer afstand zonder hulpmiddelen.

Citaat
En waarom bij KCT en MARNS niet dan in een keer weer niet?
Hun taak is anders bij ons word je lichamelijk ook zwaar belast.
Omdat hun wel peppy zijn of omdat niet hoort?

Die uitzondering maak je zelf, ik heb hem nergens genoemd. Nu op dit moment zoals de zaken nu gaan lukt het niet, net zoals jij vastgeroest bent in je opinie. Als vrouwen bij defensie moeten komen in gevechtsfunkties MOETEN er dingen VERANDEREN. Niet slechter worden, niet minder elite worden, nee anders. De meeste dingen kunnen op meerdere manieren. Op die manier zijn we met onze beschaving gekomen waar we nu zijn.

Citaat
Hoe verwacht je van een Afgaan dat hij je gaat respecteren als een vrouw met een wapen dus macht hun land moet beveiligen.

Moet een Afghaan ons respecteren? Bestaat de wereld uit Afghanen en wij? Een bepaald vreemde overtuiging, dat wij ons zouden moeten aanpassen aan Afghaanse gewoonten zodat ze ons gaan respecteren. Moeten we ons ook allemaal bekeren? Dan respecteren ze ons mischien nog veel meer. Onzin.

Citaat
Bij ons is het simpel maar zo simpel is de wereld niet.

Bij ons is de wereld zo simpel ook niet anders hadden we al lang een 50/50 krijgsmacht gehad.

Citaat
Om je overwinning veilig te stellen zal je 100% moeten geven doorstompen tot het einde.

Er is geen enkele reden waarom een vrouw dat niet zou kunnen.

En nog steeds allemaal non redenen waarom het niet zou kunnen en geen enkele inventiviteit hoe het wel zou kunnen. Mischien zou een vrouw in bepaalde omstandigheden wel veel meer kunnen bereiken dan een man.


Als de vrouw andre eisen heeft met namen op de 12min loop.
Zo moeten wij minimaal als mn bij defensie 2400m lopen.
Een vrouw heeft aan 1900m genoeg.
Op de HIBA(hindernisbaan) mogen wij geen opstapjes gebruiken e.d.
Als ik dat in mn hoofd haal dan kan ik hem overnieuw nemen..
Dan begint mn bloed te koken hoor.
Zo hoeven ze bepaalde hindernissen niet te nemen omdat het beschadigingen kan opleveren ofzo.
Als dat al teveel is dan werkt het in het veld helemaal niet.
Het gemiddelde aan vrouwelijke INFs is mischien 1 op de 1000 en dan is het dus al soepel.
Beter coordineren??
Als je een groep LMBers,INFs in bedwang wil houden moet je gewoon een flinke bek kunnen hebben en laten zien wie de baas is en ik kan me niet voorstellen dat vrouwen dat beter kunnen.
In deze harde wereld zullen colegas(SGTs) je vooruit trappen als je het niet trekt.
Daar moet je voor jezelf opkomen omdat je ander de grond geboord word.
En die ene vrouw om die tig kerel zou echt wel anders behandeld worden.
Die kerels vaak moeilijke lui zullen die dame echt niet met rust laten.
En of er geen practische bezwaren zijn...
En de kerels zullen zoon schreeuwend vrouwtje niet serieus nemen.
Als wij onderling al veel moeite hebben om niet met elkaar op de vuist te gaan... :-Xkazernefeest :-X.
Dan licht het mischien wel aan ons veel .....lui maar je doet er niks aan om dat het om mischien 50% van de eenheid gaat.
Mikemans waarom ben je zo zeker van je zaak heb jij het in de realiteit kunnen ervaren?

Demian.

ronjhe

Citaat van: georges op 26/05/2007 | 19:35 uur
Maar ik heb me ook wel eens laten vertellen door iemand die een programma op tv had gezien dat er bij de vrouw in de hersenen het technisch gedeelte minder ontwikkeld is dan een man. Ik weet dus niet in hoeverre dat waar is.
Ja er zijn biologische verschillen en ook in de hersenopbouw. Al gaat het hier om gemiddelden, want er zijn vele variaties...Dus vrouwen en mannen zullen hun verschillen houden en dat zul je terug zien in de taken die zij het beste kunnen. Al worden die verschillen wel steeds kleiner want vele zijn dus meer maatschappelijk en cultureel opgelegd of ontstaan. Maar net zoals Mikemans zegt.. het gaat er niet om dat vrouwen alle taken 1 op 1 moeten kunnen overnemen van mannen, maar dat er nu nog genoeg taken zijn die met enige verandering even effectief door vrouwen kunnen worden uitgevoerd. Laten we vooral de voordelen van beide benutten... 

Mikemans

Feit is dat sport vanuit historie in nederland gezien altijd een mannen aangelegenheid is geweest. vrouwen hadden het daar te druk voor.

Feit is ook dat vrouwen alleen een spijker in de muur zouden slaan als dat daadwerkelijk nodig is. Zij zouden hun tijd niet verdoen met het overadequaad worden in die taak, vervolgens anderen uitnodigen en dan wedijveren over wie de beste is in het in de muur krijgen van die spijker. Dat is zinloos haantjes gedrag waar we nu juist zo goed zonder zouden kunnen.

Mannen zijn beter in sport omdat mannen altijd gesport hebben en vrouwen er over het algemeen niet in geïntereseerd zijn. Er is dus een grotere poel van mannen waaruit een eventuele beste kan opstaan. En die sport waarbij jij druk ben om ke mannelijkheid te bewijzen doet er op de grote schaal der dingen ook nog eens niet toe. Leuk joh dat jij ontzettend hard kan tennisen, het beste van allemaal maar er ligt een huizehoge berg was dus die tenniscompetentie dar hebben we effe weinig aan.

Het is circelredenatie. In het geval er 80 kilo getilt moet worden heb je inderdaad niets aan een persoon die niet 80 kilo kan tillen. De uitdaging ligt in de marge, móet die 80 kilo wel getild worden of kan het anders.

Ultiem, stel ik wederom dat er niet gezocht wordt naar redenen waarom het NIET zou kunnen. Er wordt gezocht naar manieren waarop het WEL werkt. Ze komen namelijk toch, of je nu wilt of niet. adapt.


georges

#419
Citaat van: Mikemans op 26/05/2007 | 19:36 uur
@georges: Vrouwen die zelfstandig een spijker in de muur moeten slaan kunnen dat best, zo niet leren ze het snel genoeg. Dat de huidige maatschapij maakt dat ze dat in een paar gevallen nog niet hebben geleerd c.q. nog nooit hebben gedaan betekent niet dat ze er fysiek of mentaal gezien niet toe in staat zouden kunnen zijn.

Als je een groep mannen naast een groep vrouwen zet en je laat ze beide een nieuwe taak leren doen beide het gemiddeld even snel en kunnen beide het gemiddeld even goed.

Dat jij vrouwen wazig vindt kan ook aan jou liggen.  ;)

Maar ik bedoel er vanaf het begin te zeggen: Stel dat alle vrouwen wordt geleerd een spijker in de muur te slaan. Mannen ernaast wordt dat dan ook geleerd. De praktijk wijst dan altijd uit dat wanneer er dan "spijker in de muur slaan"-kampioenschappen wordt gehouden het uiteindelijk weer een man is. Dat heb ik al bovenstaand gezegd dat zellfs in de sport de subtiele sporten mannen beter in zijn, zoals biljarten, dammen, schaken, pijltjes gooien e.d.

Mikemans

#418
@georges: Vrouwen die zelfstandig een spijker in de muur moeten slaan kunnen dat best, zo niet leren ze het snel genoeg. Dat de huidige maatschapij maakt dat ze dat in een paar gevallen nog niet hebben geleerd c.q. nog nooit hebben gedaan betekent niet dat ze er fysiek of mentaal gezien niet toe in staat zouden kunnen zijn.

Als je een groep mannen naast een groep vrouwen zet en je laat ze beide een nieuwe taak leren doen beide het gemiddeld even snel en kunnen beide het gemiddeld even goed.

Dat jij vrouwen wazig vindt kan ook aan jou liggen.  ;)

georges

Citaat van: ronjhe op 26/05/2007 | 19:28 uur
Citaat van: georges op 26/05/2007 | 19:17 uur
En ik vind dat "het kunnen"niet altijd met interesses te maken heeft. Een vrouw die zich alleen interesseert in het geven van onderwijs kunnen in het algemeen nog geen spijker in de muur slaan. Mannen die zich alleen interesseren in onderwijs kunnen over het algemeen goed met een spijker uit de voeten.
tja, hoe zal dat nu komen? ;) als hun papa's of broers ze steeds de boormachine uit handen nam omdat die vond dat vrouwen dat niet kunnen en wel even liet zien hoe het moest...

Maar ik heb me ook wel eens laten vertellen door iemand die een programma op tv had gezien dat er bij de vrouw in de hersenen het technisch gedeelte minder ontwikkeld is dan een man. Ik weet dus niet in hoeverre dat waar is.

ronjhe

Citaat van: georges op 26/05/2007 | 19:17 uur
En ik vind dat "het kunnen"niet altijd met interesses te maken heeft. Een vrouw die zich alleen interesseert in het geven van onderwijs kunnen in het algemeen nog geen spijker in de muur slaan. Mannen die zich alleen interesseren in onderwijs kunnen over het algemeen goed met een spijker uit de voeten.
tja, hoe zal dat nu komen? ;) als hun papa's of broers ze steeds de boormachine uit handen nam omdat die vond dat vrouwen dat niet kunnen en wel even liet zien hoe het moest...

ronjhe

#415
Citaat van: Kapitein Rob op 26/05/2007 | 18:15 uur
Als je praat over gemiddelden, zijn vrouwen sociaal vaardiger, kunnen beter organiseren, de auto beter inpakken voor vakanties, veroorzaken minder aanrijdingen en kunnen zich beter focussen op meer dan 1 ding. Dat zijn dus al VIJF dingen...... ;)

En dan heb ik niet eens aan mijn vrouw gevraagd waar ze beter in is dan ik..... :D
Ja pas maar op Rob  ;) ;D.. zometeen zegt ze "in bed" :angel:.... zit jij de rest van het weekend met een kater :-\ :P...tja vrouwen kunnen soms ook hard zijn en mannen op hun gevoelige punten stevig raken  :o  :-X

georges

#414
Citaat van: Mikemans op 26/05/2007 | 18:58 uur
Inderdaad. Er zijn verschillen. Maar dat betekend niet dat ze eenzelfde taak niet kunnen volbrengen. Zij zullen het alleen anders moeten doen.

@ georges: Je werkt samen met twee mannen tussen 30 vrouwen en al die vrouwen kunnen stuk voor stuk echt niets? En toch houd de baas die 30 vrouwen aan? Mischien moet je iets beter kijken.

Sjongjonge elk woord wordt hier ook op een goudschaaltje gewogen. Ja, ik kijk heel goed, ze zijn aangenomen om onderwijs te geven maar daar is ook alles mee gezegd. En dat kunnen mannen ook. En persoonlijk heb ik ondervonden dat mannen beter kunnen uitleggen dan vrouwen. Als mannen mij iets vragen/zeggen is het "to the point", Vrouwen vragen/zeggen vaak dingen wazig, onduidelijk, twijfelachtig. Maar dat is dus mijn ervaring. Niet altijd natuurlijk maar vaak wel.

En ik vind dat "het kunnen"niet altijd met interesses te maken heeft. Een vrouw die zich alleen interesseert in het geven van onderwijs kunnen in het algemeen nog geen spijker in de muur slaan. Mannen die zich alleen interesseren in onderwijs kunnen over het algemeen goed met een spijker uit de voeten.

Mikemans

Inderdaad. Er zijn verschillen. Maar dat betekend niet dat ze eenzelfde taak niet kunnen volbrengen. Zij zullen het alleen anders moeten doen.

@ georges: Je werkt samen met twee mannen tussen 30 vrouwen en al die vrouwen kunnen stuk voor stuk echt niets? En toch houd de baas die 30 vrouwen aan? Mischien moet je iets beter kijken.