Zwitserse piloten stelen water in Frankrijk voor dorstige koeien

Gestart door andré herc, 29/07/2015 | 20:01 uur

dudge

Lol.
Enne, wie zeurde hier nou over een tekort aan liftvermogen bij de Puma? We moeten dezelfde hebben als de Zwitsers, die nemen schijnbaar 4 keer zoveel mee als de Chinook  :crazy:

andré herc

Vandaag om 15:37 | Bron: BELGA
Een bizar waterincident veroorzaakt door Zwitserse militaire piloten in Frankrijk heeft de diplomatieke betrekkingen tussen beide buurlanden verzuurd. Om dorstige koeien te laven, vlogen de legerpiloten met twee Super Puma-helikopters naar het nabijgelegen Lac des Rousses in de Franse Jura en vulden er speciale containers met 50.000 liter water. Dat schreef de Neue Zürcher Zeitung (NZZ) woensdag.
Het bergmeer ligt vlak over de grens. Een vlucht naar het meer van Genève of andere waterreservoirs in Zwitsers hoger gelegen gebied leek de piloten gewoonweg te omslachtig. De toeristen reageerden vorige donderdag geërgerd op de "invasie" van de bevriende luchtmacht.

De Franse lokale krant Le Progrès blokletterde "Zwitserland stuurt helikopters voor zijn koeien". En op een ogenblik dat de Franse autoriteiten wegens de aanhoudende droogte het waterverbruik beperkt hebben. Maar dat is geen wonder, schrijven verontwaardigde lezers. De Zwitsers pikken ook al de champignons uit de Franse bossen. Tussen Bern en Parijs zouden de diplomatieke betrekkingen onder spanning gestaan hebben totdat het Zwitserse leger dinsdag met een keurige verontschuldiging capituleerde.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150729_01796269 ;D ;D ;D ;D ;D
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.