500 Haagse agenten moeten wapen inleveren 08-02-2003

Gestart door -Peter-, 09/02/2003 | 11:32 uur

Caspar

Ben benieuwd hoe het gesteld is met de rest van de korpsen in Nederland :o.

-Peter-

Citaat
Politiekorps Haaglanden heeft begin dit jaar zo'n 500 agenten hun dienstwapen laten inleveren omdat ze vorig jaar voor de jaarlijkse schiettest zijn gezakt, of zelfs de test in zijn geheel niet hebben afgelegd. Dat meldt de Haagsche Courant zaterdag.


In totaal dragen 3200 agenten van het Haagse korps een vuurwapen. Bijna een zesde deel van hen heeft zijn wapen nu dus moeten afgeven. Zij kunnen niet meer voor alle taken worden ingezet. Ze zullen dan eerder bureauwerk of wijkzorg toegewezen krijgen. Volgens een woordvoerder van politie Haaglanden levert het grote aantal agenten zonder wapen geen risico op voor de veiligheid in de regio.

Het is de bedoeling dat de dienders die gezakt zijn voor het schietexamen de test binnenkort over doen. Wie dan alsnog zakt, krijgt net zoveel herkansingen als nodig is om te slagen. Vanaf dit jaar moeten agenten ook een toets geweldbeheersing afleggen, waarin ze moeten bewijzen dat ze een lastige verdachte kunnen overmeesteren en aanhouden. Als ze voor die test zakken, lopen agenten de kans om naast hun vuurwapen ook hun pepperspray en handboeien kwijt te raken  ;D

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...