Grote oefening Reliable Sword

Gestart door andré herc, 16/05/2014 | 23:40 uur

Ace1

#7
Citaat van: SMI de Boer op 25/05/2014 | 17:16 uur
Zit achter een registratie... ik heb geen fakebook. kan je een link naar youtube doen?

U vraagt en wij draaien  ;)












SMI de Boer

Citaat van: HM op 24/05/2014 | 12:18 uur
Als je de C17 drop bedoelt staat een filmpje op onderstaande FB pagina

https://www.facebook.com/11luchtmobielebrigade?hc_location=timeline

Zit achter een registratie... ik heb geen fakebook. kan je een link naar youtube doen?
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

HM

#5
Citaat van: SMI de Boer op 24/05/2014 | 07:59 uur
Zijn er ergens beelden van donderdag?

Als je de C17 drop bedoelt staat een filmpje op onderstaande FB pagina

https://www.facebook.com/11luchtmobielebrigade?hc_location=timeline
Alleen berusting kan ons verslaan

Mourning

Blijft mooi om zulk soort beelden te zien. Thumbsup en dank voor link, Ace!
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).


SMI de Boer

Zijn er ergens beelden van donderdag?
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

andré herc

De eerste week wordt het hoofdkwartier van 11 Luchtmobiele Brigade op de proef gesteld. Hiervoor wordt op het Malieveld in Den Haag een grote commandopost ingericht. Dit gebeurt in boogtenten omheind door een prikkeldraad afrastering. Op het AKZO-terrein in Arnhem wordt een commandopost ingericht die tot het einde van de oefening in gebruik blijft.

Tijdens de zogenoemde commandpost excercise beoefenen de stafleden verschillende commandoprocedures. Dit betekent dat ze het aansturen van de troepen in verschillende situaties trainen. 1 (German/Netherlands) beoordeelt of de uitvoering voldoende is voor certificering. In dat geval kan het hoofdkwartier ook voor het hoofdkwartier van de NATO Response Force worden ingezet.

Militairen in het straatbeeld

In de tweede week, vanaf 17 mei, vinden de eerste grote troepenverplaatsingen via de weg plaats. In totaal zo'n 500 militairen rijden met Fennek-verkenningsvoertuigen en terrein- en vrachtwagens naar het vliegveld de Peel bij Venray. Hier wordt een uitvalsbasis ingericht. Vanaf dit moment zijn er veel militairen in het straatbeeld te zien van vooral de provincie Gelderland te zien zijn.

Para-inzet Deelen

Opvallend tijdens Reliable Sword is het grote aantal parachute-operaties. Zondag 18 mei springt een compagnie, ongeveer 100 man, in de avonduren boven de Ginkelse Heide. Zij gaan te voet naar Rhenen. Daar richten ze in de loop van de ochtend een bruggenhoofd in om de eenheden die via de weg komen veilig de Neder-Rijn te laten oversteken.

Maandagochtend 19 mei voeren 100 parachutisten een aanval uit op het luchtvaartterrein Deelen. In het scenario moet dit vliegveld op vijandelijke strijders worden veroverd. De grondtroepen die ondertussen via de weg opstomen, steken met pontons en via de brug de Neder-Rijn over bij het bruggenhoofd. In de loop van de avond komen deze eenheden aan op Deelen, dat tegen die tijd in handen moet zijn van de parachutisten. Vervolgens richten ze een tijdelijke basis in, van waaruit weer acties kunnen worden uitgevoerd.

Kasteel Doorwerth

Op dinsdag 20 mei droppen 2 Chinook-transporthelikopters 100 luchtmobiele militairen bij de oude steenfabriek in Renkum. Zij moeten dit vijandelijke steunpunt veroveren. Nadat de fabriek is veroverd, gaan de rode baretten direct verder richting Kasteel Doorwerth. Hier moet een vijandelijke leider worden opgepakt, waarna ze een tijdelijk kampement opslaan op het kasteelterrein. Dit is te zien vanaf de dijk. Op woensdag 21 mei kunnen mensen op de parkeerplaats komen kijken bij uitgestald materieel. In de loop van de middag maken de militairen zich klaar voor een vervolgactie en verlaten ze het kasteel.

Grootste para-actie

De grootste parachute-dropping staat gepland voor donderdag 22 mei. Een Duitse en een Nederlandse compagnie, in totaal 200 parachutisten, springen boven de Ginkelse Heide. Hierbij wordt voor het eerst boven Nederland vanuit een (Amerikaanse) C-17-transportvliegtuig gesprongen.

Ter voorbereiding op deze actie springen op woensdag 21 mei tussen 17.00-19.00 uur verkenners van 11 Luchtmobiele Brigade op deze plek. Deze zogenoemde pathfinders zorgen ervoor dat de landingsplaats klaar en beveiligd is voor de komst van de hoofdmacht. Na het hergroeperen voeren de 2 compagnieën te voet een gezamenlijke aanval uit op het militaire complex Ede Driesprong.

Actie ENKA-complex Ede

Op donderdag staat er ook een gecombineerde op het ENKA-complex in Ede op het programma. Gecombineerd betekent dat landmachteenheden de actie vanuit de lucht en via de weg uitvoeren. Een deel van de ongeveer 200 rode baretten arriveert per Chinook-transporthelikopter. Het andere deel rukt over de weg op in zo'n 16 zwaar bewapende terreinwagens. Als de vijand is overmeesterd doorzoeken genisten het complex op explosieven en andere verdachte goederen.

Verloop Reliable Sword (animatie)
http://www.defensie.nl/onderwerpen/reliable-sword/inhoud/scenario-en-verloop

  LET OP Hierbij wordt voor het eerst boven Nederland vanuit een (Amerikaanse) C-17-transportvliegtuig gesprongen. ;) ;D
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.