Koers VS onder Trump

Gestart door Ace1, 28/01/2017 | 10:54 uur

Ronald Elzenga

#136
Je kunt je alleen afvragen wie nu werkelijk Amerika en de bron in gevaar brengt...de president? of zij die geheime gesprekken van diezelfde president naar de media lekken? Ik kan me de boosheid en frustratie van Trump in deze wel voorstellen. Ik had namelijk niet de indruk dat die "lekkers" op democratische wijze tot de machtigste baan ter wereld zijn verkozen. Hier zien we wederom hoe een bureaucratie rond president of kabinet ook wel eens kan doorschieten qua macht en invloed. En de media zich helemaal kan laten gaan in een wat mij betreft inmiddels erg ongezonde fixatie. Wat zullen de Russen, Chinezen en AQ en IS zich rot lachen...

(ps. Jordanie Israel heeft zover ik weet ook goede relatie met Rusland. En terrorisme in deze treft ook..en welhaast met name..de Russen)

Ace1

Trump verdedigt delen informatie met Rusland

President Donald Trump heeft zich op Twitter uitgesproken over het delen van informatie met de Russische minister Lavrov. Volgens Trump heeft hij 'alle recht' om feiten rond 'terrorisme en vliegveiligheid' te delen.

Trump zei dit om 'humanitaire redenen' te hebben gedaan en ook om Rusland te bewegen de strijd tegen IS en terrorisme 'fors op te voeren'.  Trump deelde details over een terreurdreiging door laptops aan boord van vliegtuigen. The Washington Post schrijft dat het verklappen van die 'geheime details' kan betekenen dat de Amerikanen een belangrijke buitenlandse bron kunnen verliezen die informatie over IS heeft

Het Witte Huis ontkende eerder berichten over het delen van geheime informatie door Trump. Vanuit Rusland kwam de stelling dat de Amerikaanse media het bij het verkeerde eind hadden toen ze publiceerden over een te loslippige president. Trump laat zich op Twitter niet uit over de vraag of het om geheime informatie ging of niet.

Op de koffie
Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Trump te ver zou zijn gegaan. Toen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov eerder deze maand met zijn ambassadeur Kislyak bij Donald Trump op de koffie kwam in de Oval Office, begon de Amerikaanse president trots te vertellen over de 'geweldige inlichtingen' die hij elke dag kreeg. Geschrokken medewerkers en ex-medewerkers van het Witte Huis verklaarden dat aan de Washington Post. Ze beschrijven hoe Trump details over terreurgroep Islamitische Staat uit de doeken deed die de bron van de informatie in gevaar kunnen brengen.

Ontsteld
Democratische politici, maar ook enkele Republikeinen, reageerden ontsteld. De onthullingen kunnen ook de toch al broze relatie tussen Trump en de Amerikaanse inlichtingendiensten verder aantasten. De president heeft de competentie van sommige leidende figuren bij die diensten openlijk in twijfel getrokken. Op zijn kritiek volgde een gestadige stroom van lekken naar de media.

De leider van de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft vandaag over de acties van Trump geklaagd. McConnell zei dat ,,het erg fijn zou zijn als de president meer tijd steekt in de zaken die we proberen te bereiken en minder tijd in andere zaken''. Trump zou voor minder 'drama' moeten zorgen, volgens de 75-jarige senator uit Kentucky.

http://www.ad.nl/buitenland/trump-verdedigt-delen-informatie-met-rusland~a1b2047b/

colourmaster2010

Ik zou zeggen verdiep je eens meer id persoon Trump !


Oorlogsvis

Citaat van: colourmaster2010 op 16/05/2017 | 14:53 uur
?en deze man stelt het voortbestaan vd NAVO in twijfel ?????
Verrader in dienst vd Russen, alles voor eigen winstbejag, banden met Putin en de Russische maffia !!!
Logisch dat hij die vraag ooit stelde ... Judas !!!
En niemand reageert vd Europese leiders?
ij gelooft ook alles...waarom weet de VS alles zo goed van ISIS dan ?...omdat ze ISIS zelf hebben geschapen natuurlijk. En wat dan nog als hij ISIS info met de Russen zou delen wat is daar erg aan ? samen zouden ze toch ISIS gaan aanpakken ? hoe hypocriet het ook klinkt...maar zo is de VS altijd bezig geweest. Eerst de Taliban ondersteunen tegen de Russen in Afghanistan en later tegen diezelfde mensen gaan vechten omdat het nu je vijanden zijn geworden.

colourmaster2010

?en deze man stelt het voortbestaan vd NAVO in twijfel ?????
Verrader in dienst vd Russen, alles voor eigen winstbejag, banden met Putin en de Russische maffia !!!
Logisch dat hij die vraag ooit stelde ... Judas !!!
En niemand reageert vd Europese leiders?

Ace1

Weer crisis op het Witte Huis: Trump verklapt geheimen aan Russen

Wéér crisis in het Witte Huis: Donald Trump blijkt topgeheime informatie over IS plompverloren met de Russische minister Lavrov te hebben gedeeld. Enkele partijgenoten beginnen hun geduld te verliezen.

Bondgenoten mochten er niets van weten. Maar toen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov met zijn ambassadeur Kislyak bij Donald Trump op de koffie kwam in de Oval Office, begon de Amerikaanse president trots te vertellen over de  'geweldige inlichtingen' die hij elke dag kreeg. Geschrokken medewerkers en ex-medewerkers van het Witte Huis verklaren dat aan de Washington Post. Ze beschrijven hoe Trump details over terreurgroep Islamitische Staat uit de doeken deed die de bron van de informatie in gevaar brengen.

Trump sprak over plannen van IS-terroristen om aanslagen te plegen met laptops in vliegtuigen. Hij zou daarbij onder meer hebben verteld in welke stad in het IS-gebied die informatie is opgepikt. Daarmee zou Rusland kunnen achterhalen hoe de VS te werk gaat en van wie de inlichtingen komen – wat zo gevoelig ligt dat bevriende landen er niet van op de hoogte waren. Trump ziet Rusland als een partner in de strijd tegen terreur. Maar in Syrië hebben Rusland en de VS tegengestelde belangen. Rusland houdt er de Syrische president Assad in het zadel.

De vrees is dat het vertrouwen van de inlichtingenbron is beschadigd. De partner zou al eerder gewaarschuwd hebben dat geen informatie meer wordt gedeeld als die verder verspreid wordt. Een ambtenaar: ,,Als die partner hoort dat we dit aan Rusland hebben gegeven zonder dat zij er vanaf weten of we het eerst hebben gevraagd, is dat een deuk in de relatie." En ook andere landen zullen zich achter de oren krabben en mogelijk minder delen met de VS. Al eerder vroegen buitenlandse inlichtingendiensten zich af of hun informatie wel veilig is zodra die met Amerikanen gedeeld wordt.

'Niets verkeerd gedaan'
De Israëlische krant Haaretz meldde dat Israëli's vrezen dat details over hun geheime operaties via de vermeende contacten van Trumps entourage met het Kremlin bij aartsvijand Iran belanden.

Trumps belangrijkste veiligheidsadviseur, H.R. McMaster, was bij het gesprek en stelt dat de president niets verkeerd heeft gedaan. ,,De president en de minister hebben gemeenschappelijke terreurdreiging besproken, inclusief dreiging tegen de luchtvaart. Op geen enkel moment zijn bronnen of methodes besproken en er zijn geen militaire operaties die niet al bekend zijn onthuld."

Dat genoeg informatie is gedeeld om ze zelf te achterhalen, spreekt McMaster niet tegen. In een ultrakorte persconferentie voegde hij toe: ,,Het verhaal zoals het is opgeschreven is onwaar. Dit is niet gebeurd."

Neerwaartse spiraal

Maar de kritiek op Trump zwelt aan nu hij voor de zoveelste keer het middelpunt is van een crisis die afleidt van waarvoor hij is aangesteld: zorg- en belastingwetten hervormen. Na het omstreden ontslag van FBI-directeur James Comey bleef het grootste deel van zijn partijgenoten achter hem staan, maar gisteravond sprak een kopstuk van de Republikeinen, senator en Trump-aanhanger Bob Corker, over een 'neerwaartse spiraal'. ,,Het Witte Huis moet snel iets doen om zichzelf onder controle en op orde te krijgen."

Een woordvoerder van partijleider Paul Ryan, die Trump tot op heden steeds verdedigde, laat weten dat hij uitleg wil. Republikeins senator Susan Collins reageerde tegen journalisten gefrustreerd. ,,Kunnen we een crisisvrije dag hebben? Dat is alles wat ik vraag."

Trump mag als president in principe besluiten geheime informatie openbaar te maken. Maar niet op deze ondoordachte manier, menen de medewerkers die met de Washington Post en later andere media spraken. ,,Trump lijkt heel roekeloos en lijkt de ernst van de dingen waar hij mee te maken heeft niet te bevatten, zeker als het gaat om inlichtingenwerk en nationale veiligheid," vindt een voormalig medewerker van het Witte Huis die de huidige staf goed kent.

Landverraad
Daarbij komt dat een onderzoek loopt naar mogelijke samenwerking met Rusland in zijn campagne. Doorbriefen van geheime informatie aan Russische topdiplomaten draagt niet bij aan het wegnemen van de verdenkingen. Een voormalig topman van het ministerie van Buitenlandse Zaken onder George W. Bush, die ook kort met het overgangsteam van Trump werkte, reageert furieus op Twitter. Eliot Cohen: ,,Dit is vreselijk. Als het per ongeluk ging, zou ieder ander erom ontslagen worden. Als het bewust was, is het landverraad."

Het toonaangevende Lawfareblog over nationale veiligheid houdt het op incompetentie. ,,Trumps vermeende fiasco met de Russen toont opnieuw wat we al zo vaak hebben geleerd in de afgelopen vier maanden: het succesvol runnen van onze overheid gaat uit van een minimaal competente leider, die nu ontbreekt."

http://www.ad.nl/buitenland/weer-crisis-op-het-witte-huis-trump-verklapt-geheimen-aan-russen~ad79c5e4/

Ronald Elzenga

Citaat van: AD op 12/04/2017 | 23:44 uur
Trump neemt het op voor de NAVO: Bolwerk voor vrede en veiligheid

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het vandaag in duidelijke bewoordingen opgenomen voor de NAVO. Hij wil met de andere landen samenwerken om het bondgenootschap te versterken. Trump zei dat tijdens een gezamenlijke persconferentie met de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg.

Trump betwijfelde tijdens zijn verkiezingscampagne of de NAVO wel toekomst had. Hij noemde de organisatie meermaals verouderd en dus achterhaald. Nu bleek hij daar inmiddels anders over te denken. De NAVO is niet in onbruik geraakt, maar een 'bolwerk voor vrede en veiligheid'. Wel wees Trump de partners er opnieuw op dat ze hun financiële verplichtingen moeten nakomen. Volgens Stoltenberg gaat het daarmee de goede kant op.

Noord-Korea
Trump zei ook dat de VS bereid zijn de crisis rond Noord-Korea aan te pakken zonder China als dat nodig mocht zijn. Hij ontmoette de Chinese president Xi Jinping vorige week en sprak hem gisteravond opnieuw telefonisch. ,,President Xi wil het juiste doen. We hadden een prima band, ik denk dat er chemie was tussen ons. Ik denk ook dat hij ons wil helpen met Noord-Korea.''

http://www.ad.nl/buitenland/trump-neemt-het-op-voor-de-navo-bolwerk-voor-vrede-en-veiligheid~a25be817/
Ook Trump heeft blijkbaar nu door dat de NAVO een belangrijk strategisch middel en instrument is in en voor zijn "Make in America" beleid. Het domineren en zo controleren van het veiligheidsbeleid van een belangrijke partner maar ook economisch concurrent is daarbij zeer bruikbaar immers.

Zeewier

Verstandige taal. Echter nu laat hij wel de alt-right beweging in vertwijfeling achter.

Ace1

Trump neemt het op voor de NAVO: Bolwerk voor vrede en veiligheid

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het vandaag in duidelijke bewoordingen opgenomen voor de NAVO. Hij wil met de andere landen samenwerken om het bondgenootschap te versterken. Trump zei dat tijdens een gezamenlijke persconferentie met de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg.

Trump betwijfelde tijdens zijn verkiezingscampagne of de NAVO wel toekomst had. Hij noemde de organisatie meermaals verouderd en dus achterhaald. Nu bleek hij daar inmiddels anders over te denken. De NAVO is niet in onbruik geraakt, maar een 'bolwerk voor vrede en veiligheid'. Wel wees Trump de partners er opnieuw op dat ze hun financiële verplichtingen moeten nakomen. Volgens Stoltenberg gaat het daarmee de goede kant op.

Noord-Korea
Trump zei ook dat de VS bereid zijn de crisis rond Noord-Korea aan te pakken zonder China als dat nodig mocht zijn. Hij ontmoette de Chinese president Xi Jinping vorige week en sprak hem gisteravond opnieuw telefonisch. ,,President Xi wil het juiste doen. We hadden een prima band, ik denk dat er chemie was tussen ons. Ik denk ook dat hij ons wil helpen met Noord-Korea.''

http://www.ad.nl/buitenland/trump-neemt-het-op-voor-de-navo-bolwerk-voor-vrede-en-veiligheid~a25be817/

Ronald Elzenga


Zeewier


Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"


Lex

Citaat van: Huzaar1 op 04/03/2017 | 11:44 uur
Begreep ik nou goed dat Trump een 12 carrier navy wil?  :dead:
Dit gaat de VS gigantisch veel geld kosten, want daar hoort echt enorm, enorm veel zooi aan begeleiding bij, en personeel, en wapens, en vliegtuigen.
Klopt. Hij heeft aangegeven het geld oa te halen door BUZA/OSW te korten met meer dan 66% en bij het milieu.

Ace1

#122
Citaat van: Ros op 04/03/2017 | 12:41 uur
Nee hoor, heb al extra flessen Spa ingeslagen en 2 rollen aluminium folie om hoedjes te vouwen  :big-smile: Ellende genoeg, WO III....nee. Niemand heeft er belang bij dit spelletje te spelen met alleen maar verliezers.

Ik mis nog een tent, een schop, een bijl, aanmaakblokjes voor een kampvuur, een slaapzak, een dubbelloops jachtgeweer, een hellebaard enz. :-* :devil: