Militaire intensive care Enschede open

Gestart door -Peter-, 28/01/2008 | 13:31 uur

-Peter-

(Novum) - De militaire intensive care bij het ziekenhuis in Enschede is maandagochtend in gebruik genomen. Twee patiënten die tijdelijk op een andere intensive care waren ondergebracht, worden maandag overgeplaatst naar deze nood-ic, meldt het Medisch Spectrum Twente (MST). Ook nieuwe ic-patiënten zullen vanaf maandag worden ondergebracht in het tijdelijke onderkomen.

De militaire intensive care werd gebouwd omdat een week geleden de resistente Acinetobacter Baumanni-bacterie werd aangetroffen op de ic van het Twentse ziekenhuis. Drie patiënten bleken met de ziekenhuisbacterie besmet, maar niet geïnfecteerd. Dat betekent dat ze de bacterie dragen maar er niet ziek van zijn. Patiënten die al op de besmette ic lagen, blijven daar tot ze deze kunnen verlaten.

Het noodziekenhuis zal waarschijnlijk langer blijven staan dan in verband met de besmetting noodzakelijk is. Het MST heeft namelijk besloten om een al geplande verbouwing van de intensive care naar voren te schuiven. Het verwacht dat de noodvoorziening drie maanden zal blijven staan.

Militairen waren donderdagavond begonnen met het bouwen van het noodhospitaal. Zondagmiddag is alle apparatuur getest en is de ic goedgekeurd.

[Copyright 2008, Novum]
[bron: www.nieuws.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...