Defensieforum.nl

Algemeen => Van alles en nog wat! => Topic gestart door: Admiral Halsey op 20/09/2016 | 21:28 uur

Titel: FTM: "Intimidatie, machtsmisbruik en wantrouwen: de angstcultuur bij Defensie"
Bericht door: Admiral Halsey op 20/09/2016 | 21:28 uur
Op https://www.ftm.nl/artikelen/intimidatie-machtsmisbruik-en-wantrouwen-de-angstcultuur-bij-defensie (https://www.ftm.nl/artikelen/intimidatie-machtsmisbruik-en-wantrouwen-de-angstcultuur-bij-defensie) staat dit bericht:

Citaat
Intimidatie, machtsmisbruik en wantrouwen: de angstcultuur bij Defensie

Dieuwertje Kuijpers

Medische dossiers van klokkenluiders worden vervalst, het medisch beroepsgeheim wordt geschonden en de verantwoordelijken krijgen promotie: er is veel mis binnen verschillende onderdelen van Defensie. De top van het ministerie toont weinig bereidheid om de problemen aan te pakken of zelfs maar serieus te nemen. Ook de voorlichting aan de Tweede Kamer schiet tekort.

Diverse militairen doen bij Follow the Money een boekje open over wat zij omschrijven als een angstcultuur bij het ministerie van Defensie. Zo deinzen hoge ambtenaren er niet voor terug om ambtelijke diensten in te zetten om militairen onder druk te zetten, krijgen juristen de opdracht om te zoeken naar ontslaggronden als militairen misstanden aankaarten en krijgen mogelijke fraudeurs promotie. Daarbij is ook de Kamer verkeerd voorgelicht door de minister, of is op zijn minst de schijn van selectieve beantwoording gewekt.......