Osama Bin Laden gedood

Gestart door KapiteinRob, 02/05/2011 | 05:11 uur

Elzenga

Erg goed nieuws!!. Al vind ik het wel link dat men nog voor DNA tests er mee naar buiten komt en had ik hem liever levend op tv zien verschijnen (en dan berecht zien worden). Nu wel alle veiligheidsdiensten en troepen in Afghanistan en elders op high allert...want vergeldingsaanvallen gaan volgen. Of het helpt in de strijd tegen Al Qaeda is afwachten...ik vrees van niet. Omdat Bin Laden nu als "martelaar" minstens zo tot de verbeelding zal spreken van zijn volgelingen waarschijnlijk dan levend. Maar hij is zijn straf in ieder geval niet ontlopen.   

DvdW

#3
OSAMA BIN LADEN IS DOOD

Uitgegeven:   2 mei 2011 05:48
Laatst gewijzigd:   2 mei 2011 07:37

WASHINGTON - Terroristenleider Osama bin Laden is dood. Zijn lichaam is in handen van de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama bevestigd.

Obama deed dit zondagavond laat (lokale tijd) tijdens een plotseling ingelaste persconferentie. "Het recht heeft gezegevierd'', zo zei de president.
Obama meldde dat Bin Laden werd gedood tijdens een door de VS geleide operatie. In augustus kwamen de Amerikanen Bin Laden op het spoor, maar het duurde nog maanden voordat de inlichtingendiensten zeker wisten waar de terroristenleider zich bevond. Dat werd vorige week pas duidelijk.

Special forces
Een klein team van special forces drong in Abbotabad, de buurt van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, het gebouw binnen waar Bin Laden zich bevond. Ze brachten hem om en namen zijn lichaam mee. Bij de operatie zijn geen Amerikanen omgekomen. Obama stelde dat de VS zijn geholpen door Pakistan bij de zoektocht naar Bin Laden.
Volgens de president wordt het lichaam van Bin Laden volgens de islamitische regels behandeld.
Obama benadrukte verder dat de Verenigde Staten niet in oorlog zijn met de islam. Hij stelde dat Bin Laden juist oorlog voerde tegen moslims die ook slachtoffer werden van de aanslagen van al-Qaeda.

Zoon
Volgens bronnen in het Witte Huis kwam niet alleen Bin Laden zelf, maar ook een zoon van de terroristenleider om. Ook zouden twee mannen en een vrouw zijn omgekomen.
De twee mannen werkten als koeriers voor Bin Laden. De getroffen zoon was een volwassene. ''Een vrouw werd gedood toen een van de militanten haar gebruikte als menselijk schild. Twee andere vrouwen raakten gewond'', aldus de anonieme medewerker.
Obama zei eerder dat bij de actie geen burgerslachtoffers waren gevallen.

Waakzaam
De president maakte duidelijk dat met de dood van de al-Qaeda-leider geen einde komt aan de strijd tegen het terrorisme. Al-Qaeda zal doorgaan met aanslagen tegen de Verenigde Staten en in de rest van de wereld, waarschuwde Obama. De VS moeten ''waakzaam'' blijven, voegde hij eraan toe.

11 september
Bin Laden is de leider van terreurnetwerk al-Qaeda en wordt door de Verenigde Staten verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op 11 september 2001, onder meer op de Twin Towers in New York. Daardoor kwamen bijna drieduizend mensen om het leven. De VS zochten al jaren naar Bin Laden, maar konden hem tot nog toe niet vinden.
De in Saudi-Arabië geboren Bin Laden is voor het laatst gezien in 2001 in Afghanistan. Vermoedelijk heeft hij zich tijdelijk schuilgehouden in het berggebied tussen Afghanistan en Pakistan, maar dat is altijd onzeker geweest. De terroristenleider stuurde af en toe video- of geluidsboodschappen waaruit bleek dat hij nog leefde.
Naast de aanslagen van 11 september wordt Bin Laden ook verdacht van betrokkenheid bij aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998 en de aanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen in 2000.

bron: Nu.nl
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

KapiteinRob

Amerikaanse media melden dat Osama   
Bin Laden is gedood. De Verenigde Staten
zouden het lijk van de meest gezochte 
terrorist ter wereld in bezit hebben. 
President Obama kan elk moment de dood
van Bin Laden bevestigen in een       
persconferentie.                       
                                       
Volgens CNN is Bin Laden gedood vlak   
bij Islamabad in bijzijn van zijn     
familie.

Bron: NOS teletekst dd. 020511

KapiteinRob

Diverse media melden dat Osama Bin Laden is gedood. President Obama zal op TV een verklaring afleggen, aldus ABC News.