Obama heeft een moordlijstje

Gestart door Ace1, 29/05/2012 | 23:20 uur

onderofficier

Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Ace1

President Barack Obama heeft een lijstje met terroristen en verdachten van al-Qaida die het doelwit moeten zijn van raketaanvallen met onbemande vliegtuigen. Obama heeft zelf aangedrongen om het laatste woord te krijgen voor de meest betwistbare aanvallen.
De president gaat samen met zijn adviseurs aan tafel zitten, terwijl zij profielen van potentieel gevaarlijke personen opmaken. Obama beslist echter zelf of iemand een voldoende bedreiging voor de VS is om vermoord te worden. "Hij vindt zichzelf verantwoordelijk voor de positie van de Verenigde Staten in de wereld", zegt zijn raadgever Thomas Donilon.

De 'genomineerde' verdachten worden voorgedragen aan Obama, die zijn handtekening zet onder ieder bevel om een aanval uit te voeren in Jemen en Somalië. Ook de meest riskante missies in Pakistan moeten eerst langs de president gepasseerd zijn.

Het nieuws raakte bekend, nadat Amerikaanse troepen claimden de op één na belangrijkste figuur binnen al-Qaida te hebben gedood. Sakhr al-Taifi werd gedood tijdens een doelgerichte luchtaanval.


http://www.hln.be/hln/nl/2002/Dossier-Obama/article/detail/1445824/2012/05/29/Obama-heeft-een-moordlijstje.dhtml