Irak koopt voor miljarden Russische wapens

Gestart door Ace1, 10/10/2012 | 17:39 uur

IPA NG

En de regering is ook al pro-Iraans...

En ja, Pantsir-S1, battle proven 8).
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

dudge

Citaat van: Mourning op 10/10/2012 | 18:31 uur
Zou niet weten waarom. De Russen leveren ook goed materiaal en over het algemeen wat goedkoper. Irak heeft niet de middelen om alles in de VS of het westen te kopen, tenzij men alleen tweede handsmateriaal wil kopen.

Al met al gaat het toch om een aardig bedrag. En er wordt door de Irakezen dus een aardig vertrouwen in Rusland gelegd. De VS zou inderdaad liever 2e hand materiaal zien. Dit betekend gewoon een strategische relatie met Rusland.

Mourning

Zou niet weten waarom. De Russen leveren ook goed materiaal en over het algemeen wat goedkoper. Irak heeft niet de middelen om alles in de VS of het westen te kopen, tenzij men alleen tweede handsmateriaal wil kopen.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

dudge


Ace1

Irak heeft voor omgerekend 3,2 miljard euro wapens gekocht van Rusland. Dat blijkt uit documenten van de Russische regering die openbaar werden gemaakt.

Dat gebeurde op een bijeenkomst waar de premiers van beide landen elkaar ontmoetten. De contracten voor wapenleveranties blijken al in april, juli en augustus getekend.

Na VS belangrijkste leverancier
De Russische president Vladimir Poetin was tegen de Amerikaanse inval in Irak in 2003. Sindsdien heeft Moskou de banden met Bagdad aangehaald. Nu is Rusland na de Verenigde Staten de belangrijkste leverancier van wapentuig aan Irak.

Rusland gaat onder meer 30 Mi-28 gevechtshelikopters leveren, volgens Russische media. Het Arabische land heeft ook 42 lanceerinrichtingen voor luchtdoelraketten besteld van het type Pantsir-S1. Over een groot aantal Mig-29 straaljagers, meer helikopters en zwaar gepantserd materieel zouden nog onderhandelingen lopen.

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/09/buitenland/Irak_koopt_voor_miljarden_Russische_wapens.xml