Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Benji87

Even ter verduidelijking, de 50 miljard aan steun vanuit de EU betreft GEEN militaire steun maar financiële steun om het land overeind te houden. Over militaire steun vanuit de EU moet nog gesproken worden. Oekraïne haar krijgsmacht komt echter niet met lege handen te staan. Er is inmiddels al voor zo'n 21 miljard aan militaire steun toegezegd in 2024.

Benji87

Ik ga mijn afvink lijstje maar even bijwerken denk ik   ;D

Lynxian

Citaat van: Huzaar1 op 01/02/2024 | 15:02 uurIk raad aan dat je reddit download en daar alles op volgt.

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/s/N7fgweE9vl

Veel meer beelden en goede content zonder enige filter.
Hm, ik ben wel benieuwd wat een Goalkeeper hiervan zou maken.

Het zou me niks verbazen als ze bij COMMIT nu snel toch wat GK's aan het inttekenen zijn op nieuw ontwerpen.

bergd

Die zee drones zijn wel flink manoeuvreerbaar.

Harald


Huzaar1

Citaat van: pz op 01/02/2024 | 14:44 uurVoor meer info volg dit account op X : H I Sutton @CovertShores

Er zijn hier beelden van de drones te zien tijdens de aanval. 

hisutton.com

Ik raad aan dat je reddit download en daar alles op volgt.

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/s/N7fgweE9vl

Veel meer beelden en goede content zonder enige filter.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

pz

Voor meer info volg dit account op X : H I Sutton @CovertShores

Er zijn hier beelden van de drones te zien tijdens de aanval. 

hisutton.com

MartijnR

Erg benieuwd wat de Amerikaanse GLSDB gaan doen in de oorlog.

Huzaar1

Alle doctrine boeken kunnen overboord. Een land zonder marine schopt de Zwarte zeevloot naar de kelder.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

Oekraïne zegt dat het opnieuw Russisch oorlogsschip tot zinken gebracht heeft op de Krim

De Oekraïense militaire inlichtingendienst (GUR) zegt dat het opnieuw een Russisch oorlogsschip tot zinken gebracht heeft op de door Rusland bezette Krim. Russische oorlogsbloggers bevestigen dat de Ivanovets volledig gezonken is.

De aanval is volgens de GUR afgelopen nacht uitgevoerd. Op beelden die de inlichtingendienst vrijgegeven heeft, is te zien hoe een drone op het schip afkoerst en het vervolgens doet ontploffen.

De Ivanovets behoort tot de Russische Zwarte Zeevloot. Het schip was volgens de GUR bezig met het uitvoeren van een operatie op het Donoezlav-meer op de Krim. Het zonk nadat het "een aantal voltreffers op de romp" moest incasseren. Het schip zou daarbij zo veel schade opgelopen hebben dat het zonk.



Het zou gaan om een schip met een waarde van 60 tot 70 miljoen dollar (55 tot 65 miljoen euro), volgens de GUR. Het was uitgerust om supersonische anti-scheepsraketten af te vuren en kon tot 40 bemanningsleden aan boord nemen.

Russische oorlogsbloggers zeggen dat de bemanning zich tot op het laatst bleef verdedigen, maar dat ze de aanval niet kon afslaan. "Na een ontploffing zonk het schip volledig", klinkt het.

https://www.hln.be/buitenland/oekraine-zegt-dat-het-opnieuw-russisch-oorlogsschip-tot-zinken-gebracht-heeft-op-de-krim~a9323e42/

Huzaar1

Mokerslag voor het Kremlin. Jaren lange steun aan Oek, europees georganiseerd.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Benji87

Hongarije gaat na lang dwarsliggen akkoord met miljardensteun EU aan Oekraïne

Alle 27 Europese regeringsleiders zijn onverwacht snel akkoord gegaan met een nieuw steunpakket van 50 miljard euro voor Oekraïne. Ook Hongarije, dat lang dwarslag, heeft ermee ingestemd, meldt voorzitter Charles Michel van de raad van regeringsleiders. "We hebben een deal", schrijft hij op X.

De EU-top die in het teken zou staan van het geld voor Oekraïne, was officieel nog niet begonnen toen Michel de deal meldde. De leiders van de drie grootste EU-landen, de voorzitter van de Europese Commissie en Michel praatten vooraf op de Hongaarse premier Viktor Orbán in.

Demissionair premier Mark Rutte is "enorm blij met het zojuist bereikte akkoord over steun aan Oekraïne", melst hij op X vanuit Brussel. De boodschap van de EU aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is wat Rutte betreft "kraakhelder: Oekraïne is verzekerd van onze steun, nu en in de toekomst".

De spanningen waren hoog opgelopen voor de ingelaste top in Brussel. Orbán ligt wel vaker dwars als het gaat om steun aan Oekraïne, maar hij draaide op het laatste moment steeds bij, al dan niet met concessies.

Afgelopen december kende de EU-top juist nog een vliegende start. Toen kwam er een onverwacht akkoord over het openen van toetredingsonderhandelingen met Oekraïne en Moldavië. Dat leek vooraf juist de grootste uitdaging, omdat Hongarije van plan leek dat te blokkeren.

Hulp aan Oekraïne wordt straks vaker tegen het licht gehouden

Maar premier Orbán bewaarde het echte verzet tot de onderhandelingen over de verhoging van de EU-begroting. De overige 26 EU-landen wilden onder andere nog eens 17 miljard euro aan giften en 33 miljard aan gunstige leningen voor Oekraïne uittrekken in de komende vier jaar.

Orbán stond daar niet onwelwillend tegenover, maar wilde dat buiten de EU-begroting om regelen. "Dan heeft het onze steun", zei de premier in december. EU-functionarissen schoven dat idee in november al naar voren als een plan B.

De Hongaarse premier eiste voorafgaand aan de top van donderdag nog wel de mogelijkheid om de hulp ieder jaar alsnog met een veto te blokkeren, maar daar wilden de anderen niet aan. Er is nu afgesproken dat de hulp geregeld tegen het licht wordt gehouden, zeggen EU-diplomaten. Hongarije krijgt geen veto.

Bron: nu.nl

Parera

Citaat van: Reinier op 31/01/2024 | 16:36 uurTja, veel voor de bühne. Rusland heeft intercontinentale ballistische raketten, maakt niet uit waar die in Rusland staan (of waar de sub vaart) die kunnen alles op de Aarde raken.
Daarnaast kost het klappen met geld om die dingen elders te stationeren.

Ik denk niet dat de ABC eilanden prime target zijn. Zo'n FOL op Curaçao is eenvoudiger uit te schakelen dan met een atoombom.

Afhankelijk van wat men en waar men het plaatst zou het vanuit Nederland (en in NAVO verband) helemaal niet verkeerd zijn om bepaalde capaciteit op te tuigen. Het meest logische is dat men weer in Cuba systemen stationeert, maar ik weet niet of de Cubanen zich daar weer voor laten lenen. Dit zou dan kunnen gaan om Iskander-M met kernkoppen +/- 415 km bereik.

Alle overige locaties (Venezuela of Nicaragua) liggen ver buiten het bereik van deze wapens. Dan moeten ze al overstappen op road-mobile ICBM's zoals de RS-24 Yars,SS-27 Topol-M of RS-28 Sarmat.

De laatste optie is het stationeren van Russische toestellen of toestellen van het gastland met nucleaire bommen / kruisraketten.

Het opstellen van 1 of 2 radars op Curacao en St. Maarten zijn wat mij betreft prima en proportionele reacties vanuit Nederland op een eventuele plaatsing van Russische kernwapens in de regio. Mochten ze op korte afstand staan vanaf de ABC Eilanden zouden we het nog een stap kunnen verhogen samen met de Amerikanen.

Benji87

#10253
Citaat van: Huzaar1 op 31/01/2024 | 18:42 uurNee de blokkade varieerde blijkbaar nogal in intensiteit. Was op weg om opgeheven te worden maar Trump.

Ja klopt, Obama hief hem op, trump voerde hem weer in en Biden handhaaft het. Naast het feit dat het niet werkt en eigenlijk alleen de bevolking raakt is het ook dom van de Amerikanen want je drijft ze recht de armen in van China. Rusland maak ik me niet zoveel zorgen over, daar lijkt Cuba wel van geleerd te hebben maar 2 jaar terug zag je al wel duidelijk dat de Chinezen daar bezig waren om de rotzooi over te nemen. Beter een goede buur dan een verre vriend kennen ze blijkbaar in Amerika niet

Edit: snap nu wat je bedoelt. Obama heeft het nooit opgeheven maar wat soepeler gemaakt

Huzaar1

Citaat van: Benji87 op 31/01/2024 | 18:17 uurHet handelsembargo? Dat zit er gewoon weer op hoor. Of ik heb onder een steen geleefd dit jaar.

Nee de blokkade varieerde blijkbaar nogal in intensiteit. Was op weg om opgeheven te worden maar Trump.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"